{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
roatán-honduras-turtle-in-the-sea-cover
honduras-boat-beach-cover

Reiser til Roatan og Utila - Karibiske paradisøyer

Føl Karibiens avslappende vibber på de tropiske øyene Utila og Roatan. Nyt rimelig dykking av utmerket kvalitet etterfulgt av friske mangodrikker på land. Hos KILROY finner du billige reiser til Roatan og Utila Island!

Spør oss om reiser til Roatan & Utila

Roatan og Utila er begge velutviklede og populære destinasjoner blant både backpackere og spesielt dykkere. Dykking er svært rimelig og forholdene er bra - så på disse øyene får du en glimrende sjanse til å ta dykkesertifikat eller eventuelt oppgradere ferdighetene dine!

På både Utila og Roatan er prisnivået noe høyere enn på fastlandet, og er du ikke interessert i dykking er det ikke stort annet å gjøre enn å slappe av på de mange kritthvite strendene. Med andre ord perfekt for de som vil nyte en liten ferie i ro og mak!

Det finnes både vandrerhjem og luksushoteller på begge øyene. Generelt sett er det litt dyrere på Roatan i forhold til Utila, men vandrerhjemmene holder imidlertid noe bedre standard på sistnevnte. Disse øyene er midt i blinken for å slappe av, lade batteriet og svømme rolig gjennom en fargerik undervannsverden før videre utfordringer på reisen din. Nyt det lokale ølet Salva Vida eller en fersk mangodrink med rom på stranden etter en dag full av vannaktiviteter.

Roatan

Det er mer turister og folkeliv på Roatan enn på Utila. Så fort du har ankommet øya er det bare å hoppe i en taxi og ta turen fra båthavnen til vestsiden hvor de fleste vandrerhjem og dykkeoperatører er lokalisert. På vandrerhjem koster det fra rundt 17$ for et dobbeltrom med eget bad. Vi anbefaler at du booker overnatting på forhånd ettersom det er forholdsvis få overnattingssteder for backpackere med et lavt budsjett, og at disse derfor naturlig nok ofte blir fulle. Roatan er kjent som en partyøy, men det er likevel bare èn hovedgate å gjennomføre pub-til-pub runden på. På samme gate ligger det flere gode restauranter.

Dykking på Roatan

Øya har generelt sett gode forhold for dykking, og du kan til og med få øye på en gigantisk hvalhai. Rekken av dykkeoperatører er lang og prisene er stort sett de samme. Velg det senteret du føler deg mest komfortabel med. Pakkeprisene for de som allerede har dykkesertifikat ligger på ca følgende: 20-25$ for inntil 5 dykk og 25-30$ for inntil 10 dykk. Det kan neppe gjøres rimeligere noe sted på planeten! De fleste dykkestedene ligger rundt en 30-minutters båttur fra stranden.

Sikten er på rundt 25 meter og rundt deg finner du massevis av fargerike koraller, fisk, murener og piggrokk. Noen steder kan du dykke ned i grotter og kanaler i korallrevet. Dersom du vil oppleve noe annerledes, spør dykkerinstruktøren din om få et haidykk så hjelper han/hun deg med å organisere dette. Dette spesielle dykket koster rundt 80$ og er absolutt verdt hver eneste krone! Sammen med en liten gruppe dykker du ned til ca 20 meter hvor dere stopper og venter. Snart får du øye på et par korallrevhaier som sirkulerer over dere, og når det er rundt 15 av dem åpner instruktøren en boks med mat som tiltrekker haiene. Maten blir borte i løpet av noen få sekunder - haiene er lynraske! Dette er en svært kul og spennende opplevelse ettersom du ellers sjelden får oppleve disse dyrene på nært hold.

Utila

Utila er mindre og har færre turister enn Roatan, så øya fremstår som roligere og mer avslappet. Hit kommer dykkere, strandløver og fiskere. Treetanic Bar er et must! Dette er et stykke kunstverk bygget av små detaljer, flasker, fargerikt glass og ulike typer materiale. Merkelig og vakkert på samme tid. Du støter definitivt ikke på en slik bar noe annet sted i verden! Selv om Utila har et noe roligere image enn Roatan finner du massevis av feststeder her også.

Dykking på Utila

Om du planlegger dykking er det lurt å booke både dykking og overnatting i samme pakke. Mange operatører tilbyr slike pakker og de er både rimelige og praktiske. Noen har overnattingen rett ved strandkanten mens andre noe lengre unna. Utila er berømt for muligheten til å se hvalhai når du dykker - havets konger! Et av de kuleste dykkestedene er skipsforliset Halley Burton som ligger grasiøst til på 31 meters dyp.

Under nattdykk blomstrer marineverdenen i alle regnbuens farger og du kan få øye på hummere og andre arter som gjemmer seg om dagen. Prøv nattdykk og få en annen opplevelse av livet under havets overflate!

Reisen til Roatan og Utila

Du kommer til disse øyene med ferge fra La Ceiba. Turen koster ca 20$ og tar under 2 timer. Sjekk fergenes tidtabeller på forhånd ettersom La Ceiba ikke er en spesielt hyggelig by å oppholde seg i. Vandrerhjemmene her er heller ikke spesielt bra. Det går direkteflyvninger til Roatan som har egen flyplass.

På både Roatan og Utila får du gjerne øye på reklameplakater for private seilbåter som tilbyr rimelige båtturer mellom øyene. Om du liker å slappe av på dekk mens solen skinner og havbrisen blåser friskt over deg, samtidig som du nyter ferske eksotiske frukter, bør du definitivt vurdere disse båtturene - det er langsom reising på sitt beste! 

Våre reisetips

Sørg for at du har lommelykt med deg ettersom elektriske avstengninger ikke er helt uvanlig. Dette gjelder begge øyene, og kveldene kan bli bekmørke. Sørg i tillegg for at du har nok tid til å utforske både Roatan og Utila, de er virkelig vakre!

Vil du reise til Roatan & Utila?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Roatan og Utila og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL HONDURAS

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...