{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
tegucigalpa-skyline-honduras-cover
tegucigalpa-flag-honduras-sidebar

Reiser til Tegucigalpa - Sølvfjellet!

Tegucigalpa er Honduras hovedstad og ofte et mellomstopp for backpackere ettersom det fungerer som en base for videre transport. Dersom du vil oppleve en dose ekte latinsk livsstil bør du henge rundt i Tegucigalpas gater en hel formiddag, og i beste fall være her under Semana Santa-festivalene i april!

Spør oss om reiser til Tegucigalpa

Tegucigalpa betyr sølvbyen, ettersom dette tidligere under kolonitiden ble brukt som et sentrum for gruvedrift. Byen ligger til i en dal og er nok ikke blandt verdens vakreste storbyer. De fleste bygningene klynger seg til åskammene rundt selve sentrum, som domineres av Pizza Hut, KFC og Burger King og gir det et vestlig preg. Men for bytravere er blandingen av gammel kolonistil og moderne arkitektur interessant nok.

Som moderne hovedstad tilbyr Tegucigalpa et utvalg bra restauranter, banker, kjøpesenter i tillegg til et par museer og kolonikirker som er verdt en visitt. Katedralen og kirken Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores ligger i byens historiske sentrum. Begge bygningene er verdt å se. Det kommersielle hjertet av byen kalles "la zona viva" og ligger i nærheten av Boulevard Morazán. Her finner du også endel fine, gamle bygninger f.eks rundt Plaza de la Merced. Få taxisjåførene til å kjøre deg til kule parker og sjekk ut det lokale markedet - vær dog på vakt mot lommetyver!

Er du i området rundt påskeukens feiringer vil du få en kul opplevelse; ettersom de fleste byfolka har flyktet til strendene fremstår byen roligere og sentrum stenges av for trafikk slik at de får plass til de tradisjonelle og fargerike sagmugg-teppene i gatene. Dette, og hele den religiøse seremonien gjør byen svært vakker gjennom disse dagene. Disse festlighetene er enda ikke spesielt kjent, så du får sannsynligvis ingen problemer i forhold til å finne overnatting. For bra utsikt over Tegucigalpa kan du gå opp langs fjellsiden til Picacho Park hvor et stor kristelig bilde er reist. Dette er helgefavoritten å henge rundt blandt de lokale. Å veksle fra dollar til lempirer er enkelt i Tegucigalpa, og de fleste bankene ligger på Boulevard Morazàn.

Transport i Tegucigalpa

Å farte rundt i Tegucigalpa kan være en forvirrende opplevelse ettersom trafikken er svært tett og kaotisk. Når du skal fra sted til sted anbefaler vi at du bruker taxi og forhandler pris på forhånd.

Å reise rundt i Mellom-Amerika er enkelt takket være nettverket til Tica Bus som fungerer suverent! Generelt sett finnes det flere busselskaper som opererer til og fra Tegucigalpa, hvorav hvert selskap har sin egen stasjon. Alas Hedman Bus har rykte på seg for å være trygt, terminalen deres er ren og de har vakter som passer på.

Komforten på bussreisen din avgjøres av hvilken klasse du har kjøpt billetter på. Deluxe-bussene tilbyr aircondition og servering av snacks underveis, i tillegg til fasiliteter som tv og toalett. Prisene er slett ikke ille, og kvaliteten fra disse og de billigste bussene merkes godt. På billigste klasse fylles bussene til randen med passasjerer og kjører langt saktere. Dersom du skal ut til øyene Utila eller Roatan kan du ta buss til La Ceiba. Deluxe-buss fra Tegucicalpa koster rundt 30$. Eventuelt kan du fly direkte fra Tegucicalpa til Roatan, La Ceiba eller San Pedro Sula.

Sikkerhet i Tegucigalpa

Kriminalitet er et problem i storbyer langs hele Mellom-Amerika. Unngå å bevege deg rundt etter mørkets frembrudd, og ta taxi fremfor å gå (spesielt alene). Litt kjennskap til spansk kan komme til god nytte i ulike situasjoner.

Vil du reise til Tegucigalpa?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Tegucigalpa og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL HONDURAS

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...