{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
amman-skyline-jordan-cover
amman-temple-of-hercules-jordan-sidebar

Reiser til Amman - Markeder og vennlige mennesker

Dersom du ankommer Jordan med fly er Amman sannsynligvis din første destinasjon. Besøk fantastiske og historiske Jerash, få med deg byens mange vakre moskeer, rusle rundt på gamlebyens spennende souk eller ta en dagstur til Dødehavet. Både selve Amman og byens omgivelser vil definitivt gi deg noe å gjøre for opptil flere dagers opphold! Hos KILROY finner du billige reiser til Amman.

I Amman finnes det åtte rundkjøringer som ofte blir referert til som sirkler, og disse binder sammen de syv omkringliggende fjellene, kalt ÿjabalsÿ blant engelsktalende etter det arabiske ordet "jabal" som betyr fjell eller berg. Nåværende innbyggertall er på rundt 2.6 millioner mennesker, men Amman fortsetter å vokse raskt og kontinuerlig - delvis som følge av flyktninger fra okkuperte territorier og Irak. Byens historiske sentrum ligger i østlige Amman, og er er langt mer tradisjonelt enn det moderne vestlige Amman - sistnevnte er mer som en stilfull utvidelse av den originale byen. Amman er en av de mest liberale byene i Midtøsten, og har langt mer vestlig innflytelse enn f. eks Damaskus og Kairo. Byens kultur- og kunstscene er i full blomstring. Frihet og tilbedelse er en lang og fremdeles sterk tilstedeværende tradisjon i Jordan. Landets media er også en av regionens mest frigjorte. Jordan har ingen lover som tvinger kvinner og menn til å kle seg på noen som helst spesiell måte, og kvinner er ikke påbudt å bruke slør. Det forventes imidlertid å kle seg anstendig i områder der det tilbedes både islam og kristendom.

Livlig storby

Amman har et høyt antall turister som årlig besøker byen. Mye av Ammans turisme er konsentrert rundt den eldre sentrumskjernen som ligger rundt det gamle souket (et fargerikt marked) og King Hussein Moskeen. Et besøk til Citadel Hill gir deg et supert overblikk over området. Etterpå kan du dra ned til det gamle romerske amfiteateret som rommer opptil 6000 tilskuere. Teateret ble bygget en gang mellom 138 og 161 AD, konstruert slik at det går inn i fjellet og benyttes fremdeles i dag til kulturelle og sportslige hendelser. Herfra kan du spasere videre ned mot sentrum som ligger ved foten av Citadel, og bugner over av spennende butikker og markeder. I Amman finner du også mye bra av suvenirer og smykker/juveler. Som nevnt tidligere, Jordaner et veldig liberalt land og alkohol er dermed tillatt her i motsetning til andre nærliggende land - men det er likevel ikke vanlig. De fleste barer og nattklubber finnes i vestlige Amman, i et område kalt Abdoun. Hit drar du når tørsten og sulten etter vestlig standard setter inn!

Moskeer

Amman huser noen av Midtøstens største moskeer, og den nyeste av dem er enorme King Abdullah med en vakker blå mosaikkuppel. Moskeen King Hussein ligger i sentrum. En kul opplevelse får du om du tilbringer litt tid utenfor moskeen og titter på folk omkring, dette gir deg et godt innblikk i en viktig del av den lokale hverdagskulturen. Det er også bygget en ny moskè med samme navn, King Hussein, som ligger fint til med all sin pomp og prakt i vestlige Amman.

Dagsturer

Det finnes mye å se og gjøre rundt Amman, og med korte avstander er det perfekte forhold for kule dagsturer med byen som base. Både Dødehavet og den romerske byen Jerash ligger bare en time unna med bil. Mt. Nebo, hvor Moses etter sigende så inn over det forjettede land og også døde på sin vei til Dødehavet. Petra ligger rundt 2 timer fra Amman.

Transport i Amman

Taxi, taxi, taxi! Taxi er så billig både i Amman og resten av Jordan, og med et ellers innviklet transportnettverk er det absolutt verdt å hoppe i en drosje. Mange sjåfører nekter å slå på taksameteret, husk da å avtale pris FØR du setter deg inn i bilen. Taxi er også beste transportmiddel når du legger ut på dagsturer.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL JORDAN

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...