{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Vandre langs med Hollywood Boulevard og se om du finner alle dine favoritt skuespillere
Nyt late dager på Venice Beach og få med deg alle skaterne som viser frem sine beste triks i surfbowlen

Los Angeles - Surfing og kjendiser!

Du vil garantert aldri kjede deg i englenes by! Sleng deg med på en surfecamp eller cruise rundt i Hollywood Hills. Nyt det blomstrende kulturlivet og utforsk kunstmuseer og festivaler. Få også med deg den livlige Pride Parade - gatefesting kan knapt bli mer glorete enn dette! Hos oss finner du rimelige reiser til Los Angeles!

Spør oss om reiser til Los Angeles

Byen for de rike og berømte er hjem til mer enn fire millioner mennesker, mens hele regionen huser så mange som 16 millioner innbyggere og er dermed den nest største byen i USA etter New York når det gjelder innbyggertall. Med mennesker fra over 140 forskjellige land er kulturen også en herlig blanding. De etniske bydelene består av Chinatown, Koreatown, Little India, Little America, Thai Town og Little Ethiopia. Vi trenger neppe nevne at de alle har sin egen, unike atmosfære. 

Som alle andre storbyer er Los Angeles også rene eventyrlandet av kule nattklubber, kremen av populærmusikk, utmerkede restauranter og innholdsrike museer. Sjekk ut Museum of Contemporary Art beliggende på 250 S Grand Ave, Downtown. Her finner du blant annet masse interessant popkunst og billedkolleksjoner.

Om du føler det klør i shoppingnerven bør du sette kurs til Robertson Bvld og Melrose Ave - eller, dersom du vil handle som de rike kjendisene, dra til Rodeo Drive (NB! Dette krever en feit lommebok). Los Angeles er generelt sett et paradis for shopaholikere. Etter at shoppingmaratonet er over står Huntington Library, Art Collections og Botanical Gardens for tur. Disse finner du på 1151 Oxford rd. Pasadena.

Walt Disney Concert Hall 135 N Grand Ave, Downtown byr på en rekke flotte konserter. For barn, og voksne med barnesinn, er selvfølgelig Disneyland i Anaheim et absolutt must.

Reiser du til Los Angeles må du nesten ta turen innom Beverly Hills: området ser forbausende likt ut som det gjorde på de gamle TV-seriene. Lunsjen inntas på berømte Beverly Hills Hotel - som åpenbart har sin beliggenhet her.

Velkjente Route 66 ender ved den vakre parken Palisades i Santa Monica. Dette er stedet å la blikket flyte over folkemengden - bokstavelig talt, selv svette joggere ser fantastiske ut her! I Santa Monica finner du også et akvarium (1600 Ocean Front Walk) hvor du kan se store haier rett i svartøyet. Pier & Pacific Park er perfekt for noen timer med underholdning.

Hollywood

Reiser du til Los Angeles er det vanskelig å unngå å få med seg Hollywood. Hollywood er faktisk en egen by - kjent for sine filmstudioer som utviklet seg på 1900-tallet. Det er fascinerende å få oppleve hvor den store filmindustrien tok til, og det er massevis av kule attraksjoner for turister her. Du kan starte med å kjøre rundt i Hollywood Hills og kikke etter de fasjonable husene til filmstjernene.

Verdensberømte Kodak Theatre, tidligere kjent som Grauman's Chinese Theatre, ble bygget i 1927 under Hollywoods gullalder og er rett og slett legendarisk. Dette massive teateret ligger på Hollywood Boulevard, og både de mest berømte filmpremierene så vel som Oscar-gallaen holdes her. På gaten foran bygningen ligger Hollywood Walk Of Fame, gaten der de mest berømte kjendisene har avlagt autografen sin og håndtrykket i sement. Over 2000 berømheter har tilsammen gjort dette, og vi kan nevne navn som blant andre Kermit the Frog, Mikke Mus og Marilyn Monroe.

Universal Studios er en populær fornøyelsespark verdt å få med. Du tilbringer lett en hel dag her med å beskue hvordan kjente filmer blir laget, med tilhørende spesialeffekter. Paramount Studios og Warner Bros Studios er perfekt for å få med seg produksjon av alle de store TV-seriene.

Strender i Los Angeles

Malibu er Los Angeles' lengste strand, og ser ut akkurat som den gjør i alle filmene med kritthvit sand og svaiende kokospalmer. Venice Beach er hyggelig, og langs strandpromenaden kan du kikke på alle mulige slags morsomme mennesker mens du koser deg i solen. Bad i Stillehavet, lei deg rollerblades eller spill strandvolleyball. Kast flip-flopsene avgårde og sleng deg med på skikkelig trening i Sand Dunes Park og South Bay (33rd & Bell Ave).

Aktiviteter i Los Angeles

Strandløver kan nyte det late liv på Los Angeles' brede utvalg av strender. Venice Beach, Malibu og Zuma er velkjente for sine utmerkede bølger perfekt for surfing og bodyboard. Surf camps organiseres året rundt. Manhattan Beach er stappfull av volleyballspillere og solhungrige mennesker om sommeren, men er ikke av de aller vakreste.

Venice Beach med sine gamle tennis- og basketballbaner, og lange, slanke palmetrær har en herlig, landlig sjarm. Surferne rir på bølgene her selv i kalde desember måned!

Lyst på fotturer? Sett kurs mot fjellterrenget i Santa Monica, Malibu State Park og Griffith Park - alle tilbyr kule turløyper.

Bernandino National Forest, Big Bear Lake er nærmeste destinasjon for skisport. Om våren kan du stå på ski i bare bikinien ettersom sola steker på. Høysesongen varer fra desember til april.

Transport i Los Angeles

Trafikkorkene i Los Angeles er kaotiske, noe som kanskje ikke er så rart når man tenker på at de regner én bil pr. innbygger! Leiebil er likevel den mest fleksible måten å bevege seg rundt med. Dersom du legger ut på tur til fots i denne byen blir du kikket rart på, distansene er så lange at folk enten bruker egen bil eller tar taxi. Forbered deg på 12-felts motorvei! Det finnes dog til en viss grad offentlige transportmidler som metro, buss og tog. Los Angeles' internasjonale flyplass, LAX, er en av verdens travleste. I tillegg finnes det fire andre flyplasser her. Blir du lei av alt maset kan du altids leie en campervan og legge ut på road trip.

Klima i Los Angeles

Reiser du til Los Angeles i solrike juli og august må du forvente mer køer og høyere priser: dette er nemlig de travleste turistmånedene der prisene stiger rett til værs. Om du legger reisen til mars-mai eller september-november i stedet sparer du både penger og nerver! Juni er den måneden med mest tåke.

Happenings 

Når du planlegger reisen til Los Angeles bør du vurdere følgende hendelser:

  • Tournament of Roses Parade på 1. nyttårsdag - musikere, berømtheter og vakkert dekorerte flåter danser nedover Pasadena's Colorado Blv.
  • Kinesisk nyttårsaften i Chinatown i februar - en heftig gatefest med store drageparader, live musikk og masse underholdning. De samme kule vibbene kan oppleves i slutten av april eller tidlig mai når de ca 2 timer øst for LA organiserer Indio Music Festival i Coachella Valley. Husk å kjøpe billetter før du reiser.
  • Den mest fargerike av alle paradene er definitivt LA Pride, den homofile og lesbiske festivalen som avholdes i juni på Santa Monica Blvd. Festing kan knapt bli villere enn dette!
  • I juli er det Central Avenue Jazz Festival og i august International Surf Festival of Manhattan Beach, Hermosa Beach & Redondo Beach.  Summer Pops Festival i Hollywood Bowl pågår fra juni til september, og her kan du lytte til all slags musikk fra klassisk til hip hop.
  • I november er AFI-LA Fest en høyt verdsatt filmfestival med stor variasjon fra det internasjonale filmmarkedet.

Vil du reise til Los Angeles?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Los Angeles og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL USA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise
alt

Kunne du tenke deg å studere i Los Angeles?

Vi samarbeider med flere universiteter i Los Angeles, og tilbyr gratis studieveiledning. 

Les mer om å studere i Los Angeles

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...