{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
new-orleans-street-music-on-busy-street-cover
usa-louisiana-new-orleans-jazz-street-musicians

Reiser til New Orleans - Musikk og karneval!

New Orleans kalles ofte Karibiens nordligste by og er velkjent for karneval, jazzmusikk, underholdning, moro, god mat og kraftige orkaner! Hos oss finner du billige reiser til New Orleans!

Spør oss om reiser til New Orleans

Byen ligger ved bredden av elven Mississippi - rundt 169 km opp fra Mexicogolfen. Deler av New Orleans ligger under havnivå, hvilket har resultert i store demninger og kraftige pumper for å beskytte byen mot de enorme vannmengdene. Stormen Katrina var imidlertid dessverre for stor til at barrierene kunne holde i mot, og den 29. august 2005 herjet orkanen så kraftig at New Orleans innbyggertall ble halvert.

Det franske kvarteret i New Orleans

Et område som virkelig er verdt å få med seg i New Orleans er Det franske kvarteret, som ligger på et av byens høyeste punkt og derfor kom seg nesten helskinnet fra stormen Katrina. Dette var et av de første stedene som ble reparert etter stormen ettersom det er en svært viktig turistattraksjon. Det franske kvarteret er den eldste delen av New Orleans; husene er typiske for sin tid og har mange spennende historier på lur. Det franske kvarteret er kjent for sine mange myter og spøkelseshistorier og husene bygget i fantastisk arkitektur med vakre balkonger som ofte er dekorert etter årstid eller festivaler.

Mardi Gras i New Orleans

Den mest besøkte tiden på året i New Orleans er mellom The Twelfth Night (festival tilknyttet Epiphany), og midnatt før Ash Wednesday eller Lent, som er når den årlige Mardi Gras går av stabelen. Oversatt fra fransk betyr det Fat Tuesday, men er på engelsk kjent som Shrove Tuesday, eller Pancake Day, som er tirsdagen før Lent. Festivalen stammer fra en gammel katolsk festival. Turistene samles i hovedgaten Bourbon Street, der de kjemper om å fange et av perlekjedene som kastes ut fra balkonger av såkalte balcony girls. Festlighetene pågår både dag og natt, og festivalen avsluttes med parader over hele Louisiana.

Overnatting i New Orleans

Om du planlegger en reise til New Orleans så anbefaler vi at du bor i Det franske kvarteret. Her er det hoteller og herberger på alle prisnivåer, og det finnes garantert noe for enhver smak. Det finnes masse bra shopping i Det franske kvarteret - du kan boltre deg blant små spesialforretninger, kunstbutikker, klær og suvenirer.

Voodoo i New Orleans

I New Orleans er det et bredt utvalg av guidede rundturer, og et litt uvanlig valg kan være å prøve en av de velkjente spøkelsesturene. Det er en historisk tur rundt Det franske kvarteret hvor guiden vil fortelle fargerike historier om de berømte bygningene som finnes i området. Turene gjennomføres etter mørkets frembrudd, noe som selvsagt tilføyer ekstra uhygge! Om du har lyst å se alligatorer kan du bli med på tur til sumpene, og båttur på Mississippi kan også anbefales. For de med sterke nerver vil en såkalt voodoo-tur by på spennende opplevelser!

Mat i New Orleans

Skal du ut å spise og vil teste ut spesialiteter fra New Orleans så er det kreolsk og cajunsk mat som gjelder - sjekk ut retter som Gumbo eller Jambalaya. Når du får lyst på noe søtt etterpå så bør du prøve en beignet til kaffen, en donut fra Det franske kvarteret, eller om du bare vil ha et lett måltid prøv muffuletta, som er en spesiell sandwich fra dette området. Det finnes generelt noe for enhver gane her, og Det franske kvarteret er fylt med alle slags restauranter og kafeer der det serveres mat fra hele verden.

Musikk i New Orleans

Noe annet New Orleans er kjent for er Hurricane - og da snakker vi ikke om værmessige forhold! Dette er en velkjent cocktail med pasjonsfrukt som ble skapt av restauranteieren Pat O'Brian da han på 40-tallet ble tvunget til å kvitte seg med alt han hadde av rom som lokale distributører fikk han til å kjøpe, før han kunne kjøpe kasser med andre alkoholsorter. Han helte da denne drinkblandingen over i orkanformede glass og ga de til seilmenn. Drinken ble imidlertid en stor hit etter hvert, og har blitt vedlikeholdt i Det franske kvarteret siden da. Du kan fremdeles bestille en Hurricane på Pat O'Brian's, noe som er et must under oppholdet ditt i New Orleans!

Et siste must i New Orleans er selvfølgelig - musikk! Uansett hvilken ukedag det er, eller hvor du befinner deg så er det alltid en bar eller pub som spiller musikk. Det finnes noe for enhver smak, men jazz er hovedgenren. En av verdens største jazzlegender, Louis Armstrong, kommer fra New Orleans, og du finner massevis av steder der de utelukkende spiller musikk fra denne artisten. Liker du ikke jazz så finner du definitivt din musikkstil bli spilt et eller annet sted!

Vil du reise til New Orleans?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til New Orleans og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL USA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...