{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
usa-california-san-francisco-golden-gate
san-francisco-cable-cars-cover

San Francisco - Flower power

Fargerike San Francisco er en velstående by med åpne mennesker, stupbratte gater, grønne parker, kabeltrikk-sightseeing i vakre omgivelser, et rikt kulturliv og en av verdens mest imponerende broer. Golden Gate Bridge er det ultimate symbolet på denne kystbyen! Hos oss finner du billige reiser til San Francisco!

Spør oss om reiser til San Francisco

San Francisco ligger i California på halvøyen med samme navn, og har Stillehavet på den ene siden og San Francisco Bay på den andre. Byen vokste hurtig etter gulljakten - the California gold rush - som tok til i 1948. Byen og dens innbyggere gjør det bra i dag som følge av IT-eksplosjonen den senere tid.

Høydepunkter i San Francisco

San Francisco er en innovativ og frisk by med en herlig sjøbris og åpne mennesker, samt berømt verden over for sine bratte gater med de velkjente kabeltrikkene. Det er vel verdt å ta en trikketur gjennom de vakre omgivelsene og alle bydelene med fargerike hus og grønne parker. Byen har til og med eget mesterskap blant trikkesjåførene i klokkeringing! Videre finnes det en rekke flotte parker, som f. eks Lafayette Park og Buena Vista Park, hvor det er perfekt å avholde en liten piknik mellom alle opplevelsene. Andre parker verdt å få med er Presidio og Lincoln Park.

Den vakre Golden Gate Bridge er selve symbolet på San Francisco. Den ble bygget i 1937 og er en av verdens lengste hengebroer. Ta en spaser- eller joggetur langs broen og nyt utsiktene over havet. Golden Gate Green Park er også et hyggelig sted for et pust i bakken.

En bra og rimelig måte å starte dagen på i San Francisco er å hoppe på kabeltrikken California Street og ta turen opp og ned disse berg-og-dal-bane gatene. De fleste reisebøker anbefaler Fisherman's Wharf for sightseeing, men merk deg at dette også er en svært travel turistattraksjon og rene eventyrland for slibrige suvenirselgere. Om du likevel tar turen hit, på vei til Alcatraz Island, stikk innom Pier 39 - hvor du kan spotte horder av sjøløver. Selvfølgelig, om illeluktende sjødyr er din greie...

Den bratte Lombart Street som slynger seg på kryss og tvers og Alcatraz Island er steder du bør føre opp på må-se listen. Historiske Alcatraz, også kjent som The Rock, er en liten øy nærme fastlandet som frem til 1963 ble brukt som et føderalt fengsel, og etterpå omgjort til en park for byens borgere. Nå til dags fungerer det som et museum, fyrtårn og forlystelsesområde. Du kommer hit med ferge fra Pier 33. Vær forberedt på å måtte stå i kø både for billett og fergeturen - det blir temmelig fullt om sommeren når det er høysesong!

Se hit alle hippier!

Haight Asbury er stedet der "summer of love 1968" ble til. Du vil se massevis av hippiebutikker som selger brukte klær og Jimmy Hendrix-tegninger. Atmosfæren her er behagelig avslappet!

Mission District i San Francisco

Mission District er en hyggelig bydel som byr på et bohemsk alternativ til snobbekulturen i The Marina. Her i etniske Mission finner du massevis av koselige hoteller.

Chinatown i San Francisco

Chinatown ligger i sentrum av San Francisco, er et av de eldste og største i hele USA, og stod ferdig så tidlig som i 1850 - er must for alle asiafans! Lyst å teste litt Tai Chi? Sett kurs mot Portsmouth Square. Og har du mulighet bør du få med deg drageparadene som finner sted under kinesisk nyttår i slutten av januar hvert år langs Grant Avenue.

Forretningsdistriktet, CDB

Forretningsdistriktet (Central Business District på amerikansk) er det området av byen hvor du finner alle korporative hovedkvarter. Selv om det kanskje er litt Manhattan-preg over bydelen, er bygningene generelt sett lavere enn i New York ettersom byborgerne ikke ønsker enorme skyskrapere i San Francisco. Selve sentrum er uten tvil rene lekeplassen for handlelystne med enorme kjøpesentere som f. eks Crocker Galleria og Embarcadero Center. Rundt Union Square finner du også endel gode butikker.

Transamerica Pyramid Church er den høyeste og blant de få skyskraperne man finner i San Francisco (260 meter). Navnet kommer av bygningens pyramideform. Siden 2001 har den vært stengt for turister, men det er satt opp et virituelt kamera på toppen. Dette er definitivt en arkitekturisk interessant bygning verdt å få et glimt av.

Castro

Castro er navnet på den homoseksuelle bydelen. Tilbake på 1920-tallet var det faktisk kjent som "Little Scandinavia" ettersom det var så mange nordmenn, svensker og finner som bodde her. Under "summer of love" ble det imidlertid omgjort til et sant homofilt distrikt. Gamle Castro teater er populært for gode filmer og verdt å sjekke ut. Castro er definitivt stedet for å utforske den prangende og lystige Gay Freedom Day Parade som avholdes i juni hvert år.

Kultur og uteliv i San Francisco

Når det kommer til kulturliv, musikk og restauranter vil du ha vanskelig med å velge blant San Franciscos endeløse rekke av tilbud. Her finner du et utmerket utvalg av både restauranter, teatere, nattklubber, barer, kunstgallerier - ja, alt du kan tenke deg. De fleste barer og nattklubber ligger rundt Mission, SoMa og Chinatown. Nyt en forfriskende cocktail på Aub Zam Zam (1633 Haight St, The Haight) og hør på kule jazzlåter mens du omfavner stedets arabiske sjarme, eller sett kurs mot det velkjente Biscuits & Blues (401 Mason St, Theatre District) hvor du får det beste innen jazz og blues. En av de mest berømte nattklubbene er uten tvil 1015 Folsom i Soma med sine funky DJ's. The Mock Cafe (1074 Valencia St, The Mission) er perfekt for de som elsker å la latteren trille til humoristiske stand up-komikere. Det avholdes flere kule festivaler hvert år, som f. eks. opera i parken. Sjekk ut på internett før du reiser slik at du ikke går glipp av noe!

Aktiviteter i San Francisco

Bølgene ved Ocean Beach er sagt å være en av de mest krevende surfestedene i hele California, ettersom vannet er iskaldt og bølgene enorme. Av samme årsak er det ikke spesielt mange badegjester her... Men for de med interesse for surfing er dette definitivt en utrolig kul opplevelse - bare sørg for at du skaffer deg våtdrakt før du kaster deg ut i bølgene.

Hopp på en seilbåt og cruise rundt i området dersom du liker sjølivet. For landkrabber, smett på deg et par rollerblades eller sett deg på sykkelen - en glimrende måte å utforske San Francisco på.

Som alle andre storbyer kan også San Francisco tilby et vibrerende natteliv for danseløver og nattklubbere.

Transport i San Fransisco

Kabeltrikkene man ser på film er mest for turistene, men det er et utmerket offentlig bussnettverk og havneområdets Rapid Transit er alle gode og rimelige metoder for lokal transport. Taxi finner man selvsagt også masse av. For litt trening av feriemusklene anbefaler vi at du leier deg sykkel og legger utfor de mange bakkete gatene - bare sørg for at du sjekker om bremsene virker først...! San Francisco er uansett en kompakt by og det er enkelt å bevege seg rundt til fots. Det går ferger til nærliggende steder som Alameda, Oakland, Tiburon og Sausalito.

Greyhounds langdistansebusser og Amtrak-tog opererer også mellom byene. I bydelen SoMa finner du Transbay Terminal hvor alle busser har avgang fra. Bussystemet Green Tortoise er et selskap som har blitt mer og mer populært blant backpackere. Lei eventuelt egen bil, men merk deg at det rundt selve sentrum finnes få parkeringsplasser, trafikkorkene er mange og gatene kan være temmelig bratte.

Når bør man reise til San Francisco?

Du kan reise til San Francisco året rundt. De fleste turister kommer imidlertid om sommeren, men både september og november er fine måneder å reise hit på ettersom været er bra og det avholdes flere kule festivaler.

Våre reisetips til San Francisco

Nærliggende byer som Oakland, Berkley og San Jose er bare en kort kjøretur unna. The Wine Country og fantastiske Yosemite Nationalpark er også verdt å utforske, så her anbefaler vi gjerne leiebil for enkelt å komme deg rundt. En god ide er å kjøre hele Highway 1, en rute som strekker seg langs Stillehavskysten av California. Du kan starte fra Los Angeles og kjøre til San Francisco Golden Gate Park - eller omvendt, alt ettersom det passer for deg. Du kan uansett forvente deg enestående natur og massevis av kule opplevelser underveis! En slik tur tar litt tid, og vi anbefaler at du setter av minimum en uke for å unngå stress.

Vil du reise til San Francisco?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til San Francisco og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL USA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...