{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Washington D.C.

washington-white-house-at-dawn-cover
usa-washington-dc-washington-monument

Reiser til Washington D.C. - Presidentbyen!

Washington D.C. er langt mer enn bare Det hvite hus og historiske monumenter. USAs hovedstad huser også noen av nasjonens aller beste museer, og du finner de langs hele skalaen - fra amerikansk historie til vitenskap. Og en godnyhet til backpackere på stramt budsjett: de har fri entré!

Spør oss om reiser til Washington D.C.

Washington imponerer med alle sine monumenter, og et av de aller viktigste å få med seg er Lincoln Memorial der Abraham Lincoln titter ned fra stolen sin bak de 35 meter høye marmorsøylene. Et annet viktig must er det høye Washington Monument i nærheten av Det hvite hus. Dette pekende monumentet er omkranset av en masse amerikanske flagg og gjør et utmerket utgangspunkt for ferieportrettet! Gå heller ikke glipp av spaserturen fra Lincoln Monument og hele veien ned til Capitol Hill - det absolutte knutepunkt for verdensmakten, i følge mange tilskuere.

Krigføring og presidenter

På tross av landets relativt korte historie har amerikanerne kjempet i flere store kriger over hele verden, og Washington huser alle de imponerende monumentene fra ulike slagkamper og falne soldater. Det mest kjente krigsminnet er den svarte muren der 58.000 soldaters navn er innrisset, kjent som Vietnam-minnet. I dag kan etterfølgere og familie av soldatene komme hit for å vise sin respekt, plante blomster eller kopiere innskripten med blyant fra muren til papir.

En annen interessant severdighet er Arlington Military Cemetery ved elven Potomac River nærme Pentagon. Her, sammen med tusenvis av soldater som ble drept under krigføring for USA, hviler tidligere president John F. Kennedy. Selv i dag er det ikke uvanlig å få øye på begravelser ettersom mange av USAs soldater blir drept i krig rundt om i verden, spesielt i Irak og Afghanistan.

Politikk i Washington

Det er ingen hemmelighet at USAs hovedstad er det absolutte sentrum for amerikansk politikk og historie, og er du en backpacker med særskilt interesse innenfor dette området, ja da har du virkelig havnet på rette sted! Søker du koselig bysjarme og en avslappende atmosfære med småbutikker bør du heller dra til New York eller Boston. Hver by har sine egne særpreg, og Washington skiller seg helt klart ut fra andre byer. Media spiller en enorm rolle i Washington hvilket har dominert byen gjennom årtier. Dersom du vil få et glimt av presidenten må du stå opp tidlig - veldig tidlig. Det samme gjelder om du vil få en rundtur i Det hvite hus, her er køene lange!

Sentral beliggenhet

Washington D.C. ligger bare et par timers kjøring fra New York, hvilket gir reisende mulighet til å velge mellom flere store flyplasser for avreise og ankomst, samt for å hente/levere leiebil om du planlegger road trip. Washington ligger i tillegg nærme Baltimore, og offentlig transport med buss, tog og fly fungerer utmerket. Overnatting er ingen problem, og man finner både rimelige hostels i sentrum og mer middels prisete hoteller i utkanten. Du kan spare mye på å reise til Washington utenfor høysesong (sommer) og når det er politiske happenings. Ankommer du med bil er det en god ide å sjekke ut campingplassene utenfor byen (2-3 mil unna), der du kommer unna med rundt 10 dollar per natt for teltplass. Har du ikke egen bil er det godt å vite at det offentlige transportnettverket fungerer greit og du kommer deg enkelt rundt i sentrum til fots. Har du sans for utendørsaktiviteter og natur bør du kaste deg på landeveien til den indre delen av Potomac River, og derfra fortsette dine eventyr i USA!

Vil du reise til Washington D.C.?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Washington D.C. og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL USA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...