{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Yosemite National Park

yosemite-california-view-cover
yosemite-national-park-vernal-falls-sidebar

Reiser til Yosemite nasjonalpark - fossefall og bratte klipper!

Yosemite nasjonalpark ligger i det sentrale Sierra Nevada, i California, kun et par timers kjøring fra San Francisco. Parken er en av USAs best bevarte nasjonalparker og er kjent for sitt utsøkte landskap med imponerende fossefall, enorme steinklipper og flotte turstier. Hos KILROY finner du billige reiser til Yosemite nasjonalpark!

Spør oss om reiser til Yosemite

Yosemite nasjonalpark er en grønn og frodig park med noen av Nord-Amerikas høyeste og mest imponerende fossefall. Noen steder kommer du så tett på fossene at du kan kjenne ørsmå vanndråper prikke mot kinnene, mens vannet buldrer avsted over kanten av stupet og forsvinner et sted langt nede i dalen. Blant de mest kjente fossene finner du Upper Yosemite Falls, som har tre enkeltstående fossefall på totalt 740 meter!

Yosemites vertikale steinklipper

Yosemite nasjonalpark ble grunnlagt i 1890 og strekker seg over ca. 3000 km2. Parken er mest kjent for sine vakre steinklipper, spesielt de du finner i Yosemite Valley - som Half Dome og El Capitan. Noen av disse nesten vertikale granittveggene er opptil 1000 meter høye og er et virkelig spektakulært syn. Disse klippene er definitivt noen av de største attraksjonene du kan oppleve i Yosemite, og i denne delen av USA generelt.

Glacier Point - Yosemites beste utkikkspunkt

Lurer du på hvor du finner den beste utsikten over Yosemite? Det er uten tvil Glacier Point! Det krever litt innsats å komme seg hit, men den nydelige utsikten over Yosemite Vally med Yosemite Falls, Half Dome, Nevada Fall og Clouds Rest er virkelig verdt innsatsen! 

Du kan også kjøre gjennom parken og resten av Sierra Nevada Mountains på den berømte Tioga Road - veien som tidligere ble benyttet av både indianere og gulljegere. Langs hele veistrekningen ligger det tett med vakre utkikkspunkter, så du kan fint stoppe underveis for å strekke litt på bena mens du nyter utsikten over dalen. Vær oppmerksom på at veien i perioder holdes stengt om vinteren, så husk å sjekke om den er åpen før dere reiser.

Mirror Lake

Tør du gjette på hvordan denne innsjøen har fått navnet sitt? Mirror lake er den mest kjente innsjøen i Yosemite nasjonalpark og har fått navnet sitt etter de vakre refleksjonene man kan se i det blikkstille vannet. Finn fram kameraet og nyt den behagelige stemningen.

Når du er i Yosemite må du heller ikke gå glipp av parkens berømte kjempetrær. De gigantiske Redwoodtrærne som vokser i det sørlige California er kjent verden over, og noen av trærne i Yosemite er faktisk flere tusen år gamle! 

5 beste stedene i Yosemite nasjonalpark å ta det perfekte feriebildet

  1. Tunnel View
  2. Glacier Point
  3. Yosemite Falls
  4. Vernal and Nevada Falls
  5. Maripose Grove of Giant Sequoias

Når er det best å reise til Yosemite nasjonalpark?

Yosemite mottar millioner av besøkende hvert eneste år, så dersom du har lyst til å slippe unna de største folkemengdene kan det være lurt å reise litt utenfor høysesongen. Spesielt høsten er en fin tid. Vær likevel forberedt på at du nok aldri kommer til å ha parken helt for deg selv. 

Priser og inngangsbilletter

Skal du besøke Yosemite må du kjøpe et besøkspass. Passet gir deg full tilgang til parken i 7 dager, med både bil, sykkel og til fots. Du har også muligheten til å kjøpe et årspass, som gir deg tilgang til alle USAs nasjonalparker og "Federal Recreational Lands" - en god investering om du har tenkt til å besøke flere parker på turen. For oppdaterte priser, sjekk ut den offisielle nettsiden til Yosemite National Park

Innsidetips: På spesielle dager er det mulig å komme inn i Yosemite gratis - sjekk ut nettsiden deres for mer informasjon.

Vil du reise til Yosemite nasjonalpark?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Yosemite og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Hvordan reise til Yosemite nasjonalpark?

Den beste måten å komme seg til Yosemite på er å fly inn til San Francisco og kjøre selv derfra. Yosemite ligger ca. 265 kilometer fra San Francisco og det tar ca. 3- 3½ timer å kjøre dit. Vi hjelper deg gjerne med å finne en rimelig leiebil eller eventuelt en romslig campervan, så du trygt kan komme deg fra A til B i ditt eget tempo.

Flybilletter til San Francisco

Flybillettene til San Francisco varierer ofte mye i pris, så det lønner seg å være fleksibel på reisedatoene. Prøv derfor å søke på litt forskjellige datoer, så du er sikker på at du finner de billigste flybillettene til San Francisco.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL USA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...