{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
tasmania-landscape-cover
tasmania-tasmanian-devil-sidebar

Reiser til Tasmania - Natur og tasmanske djevler!

Mange reiser til Australia uten å få med seg delstaten og den frittstående øya Tasmania som ligger sør for delstaten Victoria og metropolen Melbourne. Dette er synd å gå glipp av ettersom Tasmania kan by på vakkert landskap, interessant forhistorie og en avslappet kultur du garantert vil like! Hos KILROY finner du billige reiser til Tasmania!

Spør oss om reiser til Tasmania

Om du har reist hele veien til Australia anbefaler vi at du også fortsetter den lille biten videre til landets sørligste punkt, den vakre øyen Tasmania. Her vil du oppleve en helt annen side av Australia - som likevel, på mange måter, er typisk for landet. Her finner du et spennende dyreliv (massevis av koala og kenguru!), fascinerende landskap, rå villmark og en vakker kystlinje. Det er ingen storbyer på Tasmania, men staten kan likevel by på et spennende byliv full av historie så vel som trendy butikker og utesteder. Tasmania er unikt sammenlignet med det Australske fastlandet!

Det ville Tasmania

Du vil garantert ikke kjede deg på Tasmania. Nyt det faktum at det er langt færre turister her enn ellers i landet - dette gjør din opplevelse mye bedre. Kast deg ut på eventyr og oppdag Tasmanias ville side! Legg ut på fotturer i dype skoger, sykle gjennom vakkert landskap, rafte eller padle i kajakk på elvene og hopp i strikk fra nervepirrende høyder. Tasmanias natur byr på endeløse opplevelser. 

Det beste stedet for såkalt "bush walk", fotturer i skogen, er på øyas sentrale deler og den 65 km lange Overland Track som strekker seg gjennom Cradle Mountain-Lake St Clare Nasjonalpark. Fotturen varer i 6 dager og er en helt fantastisk naturopplevelse! Vær imidlertid oppmerksom på at værforholdene omtrent endrer seg fra time til time, så sørg for å ha pakket sekken riktig.  

Vi anbefaler også Freycinet Nasjonalpark som ligger i nærheten av småbyen Coles Bay på østkysten. Her finner du massevis av uberørte strender, spennende grotter og muligheter for flotte fotturer i naturen. Legg merke til de utsøkte og nesten rosafargede granittklippene som parken er spesielt kjent for. 

Tasmanias østkyst

Hele østkysten av Tasmania består av sjarmerende små kystbyer, lange sandstrender og blendende utsikt utover den vakre - og til tider steinrike - kystlinja. Ved siden av Freycinet Nasjonalpark er områdets høydepunkter Wine Glass Bay og Mt William Nasjonalpark (på nordøstkysten)

Hobart og historiske Port Arthur

Tasmanias hovedstad Hobart er et annet høydepunkt på østkysten, og her - i Australias nest eldste by - finner du massevis av historisk sjarme, en rekke trendy kafeer, kule festivaler og hippe nattklubber. Byen ligger vakkert til med majestetiske Mt Wellington på den ene siden og det åpne hav på den andre. Ønsker du å tilbringe litt tid ved sjøen anbefaler vi sterkt å ta en dagstur til Seven Mile Beach. 

Din reise rundt på sørøstlige Tasmania bør også inkludere Port Arthur, et historisk område fra den tid da fanger var blant Australias første innbyggere. Mens du oppdager fortidens brutale og barske sannhet er det umulig å ikke bli påvirket i mer eller mindre grad. Stedet fremstår som trist og forferdelig, men er også svært fascinerende å lære om nå i ettertiden. 

Vestlige Tasmania

Det "virkelige" Tasmania har du ikke besøkt før du tar turen innom vestlige Tasmania. Mesteparten av området består av rå og uberørt villmark, og ikke alle steder er like enkle å komme seg til, men dette er definitivt en annerledes og unik del av Australia. Her er det i tillegg, i motsetning til mange andre steder i landet, svært få turister - bra for deg! Et høydepunkt i det sørvestlige hjørnet er Franklin-Gordon Wild Rivers Nasjonapark som byr på utmerkede forhold for rafting, klatring og fotturer. Sistnevnte er best parkens nordlige del ettersom det ellers er ugjennomtrengelig regnskog og dype naturbasseng. 

La oss ikke glemme den uimotståelige South West Nasjonalpark som brer seg over en stor del av sørvestlige Tasmania. Denne parken er ingenting mindre enn fantastisk, i stor grad takket være sin unge regnskog, gigantiske trær, eldgamle grantrær, flotte bregner og frodig mose så langt øyet kan se. I tillegg kan du i det fjerne nyte utsikt mot snøkledde fjelltopper som speiler seg i de høytliggende innsjøene, og om sommeren er omkranset av fargerike villblomster. 

Dersom dette ikke skulle være nok så finnes det ville elvestryk, innbydende vannkløfter og vakre fossefall å fylle tiden med. Southwest National Park er rett og slett enestående, en av verdens råeste og mest isolerte områder og en tvers igjennom imponerende natur. En reise til denne delen av Tasmania vil for de fleste ikke bare være et høydepunkt på reisen til Australia, men generelt blant alle verdens fantastiske områder!

Vil du reise til Tasmania?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Tasmania og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL AUSTRALIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise
alt

Kunne du tenke deg å studere i Australia?

Vi samarbeider med flere universiteter i Australia, og tilbyr gratis studieveiledning.

Les mer om å studere i Australia

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...