{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
uruguay-aerial-coast-city-view-punta-del-este-cover
uruguay-dunes-people-walking-cabo-polonio-sidebar

Uruguay

Uruguay ligger mellom Argentina og Brasil, og blir ofte overskygget av sine mer velkjente naboland. Dette fører til at landet sjelden havner på reiseruten til backpackere som skal til Sør-Amerika. De fleste vet ikke at Uruguay har flotte feriesteder, og at dette er et naturlig ferievalg for søramerikanere. Det mest populære feriestedet er Punta del Este. Hos oss finner du billige reiser til Uruguay!

Spør oss om reiser til Uruguay

Uruguays totale landmål er på 176.220 kvadratmeter, og det bor rundt 3.5 millioner innbyggere i landet. Dette er et lite land med et STORT hjerte. Uruguay ligger på omtrent samme breddegrad som Sydney i Australia. Klimaet er mildt med en gjennomsnittstemperatur på 13 grader om vinteren, og opp til 30 grader om sommeren.

Montevideo

Hovedstaden Montevideo ligger ved munningen av Rio de La Platas, og rundt 3 timers reise på motsatt side av stredet ligger den pulserende storbyen Buenos Aires, hovedstaden i Argentina. I Montevideo finner man en av Sør-Amerikas vakreste gater, Capital 18 de Julio, som strekker seg fra Plaza Independiza til Ciudad Vieja (gamlebyen). En perfekt søndag får du ved å vandre rundt i Tristan Narvaja og på det flotte loppemarkedet som ligger her - hvor du kan få tak i det meste.

Et annet must mens du er i hovedstaden er å ta turen innom det store innendørs markedet som ligger i det gamle havnedistriktet, Mercado del Puerto. Dette er et bra sted å være når sulten melder seg da det oser av spennende lukter og smaker her. En klassiker verdt å teste ut er retten chivito, bestående av saftig uruguayansk biff servert med nystekt brød. En annen god lokalrett er asado, og best resultat av denne får du dersom du inntar måltidet hjemme hos en uruguayansk familie - gjerne på en varm sommerkveld i bakhagen. Denne retten består av biff som grilles på glødende kull eller tre, og nytes sammen med et glass eller to av vinen Tannat. Nam!

Noe som er svært vanlig for lokale, men noe mer uvanlig for deg, er det faktum at stort sett alle går rundt med en liten termos, en calabash gourd (en frukt som er formet som en flaske og dermed fungerer som drikkebeholder) og et metallsugerør kalt bombilla. Dette er forklaringen: de heller kokende vann fra termosen over i drikkebeholderen, calabash gourd, som er fylt med en urtemikstur, og drikker så dette med den sølvfargede bombillaen. Drikken kalles matè, og minner litt om vanlig te slik vi kjenner den.

Reisen dit

Vi anbefaler at du kjøper en flybillett med flere stoppesteder. Fly for eksempel inn til Buenos Aires og hjem fra Rio de Janeiro, slik at du kan få det meste ut av både Argentina, Uruguay og Brasil! Det er enkelt å reise mellom landene, for eksempel via buss. En busstur på kryss av Rio de la Plata med Buque Bus tar ca 3 timer. Et annet alternativ for å oppleve mest mulig er å leie bil, og på tross av et velfungerende bussnettverk mener vi du får enda mer ut av oppholdet ditt på denne måten. Å kjøre fra Montevideo i sør til Chuy ved den brasilianske grensen tar rundt 5 timer. Chuy er et avgiftsfritt paradis, så hit farter mange for å shoppe! På den ene siden av hovedgaten betaler du med brasilianske real, og på den andre siden med uruguayanske peso. Du kan krysse Uruguay på kun litt over 5 timer, og langs veien finnes det en rekke fantastiske steder.

Punta del Este og andre destinasjoner

Punta del Este er Sør-Amerikas svar på Monte Carlo, og her samles de rike og berømte fra hele verden gjennom sommermånedene. Moteshow og glamourfester arrangeres om hverandre, og strendene er fulle av turister, surfere og jetsettere. Ikke så langt fra Punta den Este ligger den langt roligere destinasjonen Josè Ignacio, en gammel fiskelandsby som nå fungerer som en oase for rike og berømte. Turister faller for den simple atmosfæren, de flotte strendene og utvalget av utsøkte sjømatrestauranter. Josè Ignacio er det perfekte sted for avslappede kvelder på stranden, godt akkompagnert av et glass rødvin og utsikten over havet og solnedgangen - som deretter avsluttes en kort spasertur unna på restaurant der det serveres himmelske retter fra sjøen. Lengre nord ligger Cabo Polonio der du kan avlevere leiebilen, bli plukket opp av en firehjulstrekker og gjøre deg klar for en reise til en tid uten elektrisitet, telefoner eller kaotiske motorveier. Her møtes du i stedet av endeløse sandstreder og sanddyner som dominerer horisonten. Du kan spotte villhester og hundrevis av sjøløver som under paringstiden soler seg på klippene. Dette er paradis for backpackere som elsker natur, dyreliv og surfing på evigvarende atlanterhavsbølger!

Punta del Diablo

Nærme den brasilianske grensen ligger Punta del Diablo, en liten fiskelandsby med økende popularitet blant turister. Her føler du deg med èn gang som hjemme, og du blir tatt godt i mot av de lokale. Atmosfæren er deilig avslappet, langs klippene ligger det koselige små hytter og du kan boltre deg på lange strender med enestående bølger - perfekt for surfing. Det finnes massevis av gode restauranter å velge blant her. En perfekt kveld starter med en capipirinha på Cueva Luna ved Playa de Pescadores, og etterpå kan du fortsette på El viejo y el Mar der det serveres enorme tallerkener med dagens beste havfangst! Uruguay er et land som absolutt ikke bør oversees. Ikke bare på grunn av flotte strender, fantastisk natur og dyreliv, pulserende natteliv og en avslappet atmosfære - men på grunn av menneskene du møter her. Minnene av disse vil følge deg for resten av livet. Gjestfriheten og de åpne armene som møter deg av lokale gjør oppholdet ditt helt spesielt, og du forlater definitivt Uruguay med et stort smil og vissheten om at du definitivt kommer tilbake!

Vil du reise til Uruguay?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Uruguay og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Steder du bør oppleve i Uruguay

Opplev hovedstaden Montevideo og utforsk Sør-Amerikas vakreste gater, Capital 18 de Julio. Bare 3 timer unna ligger  hovedstaden i Argentina, Buenos Aires. I Montevideo bør du ta turen innom havnedistriktet og besøke det store innendørs markedet - her kan du smake på deilige lokale retter, blant annet asado og chivito. I Punta del Este finner du moteshow, glamourfester og strender fulle av både turister, surfere og jetsettere. Opplev også den deilige atmosfæren i fiskelandsbyen Punta del Diablo, en liten fiskelandsby ved grensen til Brasil.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL URUGUAY

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...