{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 ting du lurer på før din første Jorden Rundt-reise!

globe-turned-towards-north-america-cover

10 spørsmål og svar til din første jorden rundt-reise

Vi regner med at det er en del ting du lurer på før du skal reise jorden rundt. Her har vi samlet 10 spørsmål og svar til din første jorden rundt-reise!

1. Hvordan kan jeg reise Jorden Rundt på et stramt budsjett?

Start planleggingen tidlig! Å reise Jorden Rundt trenger faktisk ikke være så dyrt som du kanskje tror. Vi anbefaler at du starter med både planlegging og bestilling hele 8-10 måneder før avreise. Det gjelder å tenke smart, planlegge godt og velge rimelige løsninger. Det kan også hjelpe å snakke med en av våre reisespesialister som alle selv også har reist Jorden Rundt.

En reise Jorden Rundt vil ikke bli ditt billigste kjøp, men definitivt det mest verdifulle. Spar alltid opp litt mer enn du planlegger å bruke, så er du sikret hvis uforutsette utgifter dukker opp på veien. 

2. Hvordan kan jeg oppleve mest mulig på reise?

Står du mellom å reise til mange destinasjoner på kort tid eller bruke lenger tid på få destinasjoner, vil vi alltid anbefale sistnevnte. Jo flere planer du stapper inn på kort tid, jo mindre vil du faktisk oppleve! Tenk kvalitet over kvantitet!

3. Hva bør jeg forhåndsbestille?

Hvor mye du bestiller på forhånd er opp til deg og hvor mye trygghet du ønsker på reisen. Kanskje et av disse forslagene passer for deg? 

  • Bestill alle flybilletter, overnattinger og aktiviteter på forhånd, så får du en reise med få bekymringer og mye trygghet. I tillegg kan du spare mye penger ved å være tidlig ute. 
  • Bestill flybilletter og et par dager overnatting på hver destinasjon du ankommer. Da har du en viss trygghet, men også mulighet til å være spontan underveis.
  • Bestill en enveisbillett til paradis og ta resten som det kommer! Merk at mange land ikke slipper deg inn uten en returbillett og at du må være forberedt på at billetter, overnattingssteder og aktiviteter kan bli utsolgt i høysesongen. Flybilletter som kan endres er et godt alternativ for litt ekstra frihet. 

Vi anbefaler også at du bestiller flyreiser innenlands samtidig som de internasjonale flygningene. Dermed er det flyselskapet sitt ansvar om forsinkninger fører til at du mister flyet videre noe som kan være veldig praktisk. Tro oss, vi snakker av erfaring!

4. Hva bør jeg spørre meg selv før jeg bestiller?

Hva står øverst på bucketlisten min, og har jeg tid til alt? 

  • Er budsjettet mitt stort nok eller bør jeg spare noen destinasjoner/aktiviteter til neste reise? 
  • Hvordan ser min reiserute ut i forhold til sesonger og klima? 

 

Hvis du ønsker detaljert informasjon om hvordan du planlegger reisen som en proff kan du lese her.

5. Kan jeg tjene penger på reise?

Det er faktisk mulig! En måte å gjøre det på er ved å reise med Working Holiday-visum. Det kan du benytte i Canada, Australia, USA og New Zealand. Her kan du lese mer om Working Holiday og hvordan det fungerer.

6. Hva er den beste måten å reise på?

Tog, buss og båt gir deg en helt annen reiseopplevelse enn fly. Vi anbefaler virkelig å reise med lokal transport der det er mulig, og ikke minst trygt for backpackere. Er du usikker kan vi hjelpe deg! 

7. Hva kan jeg gjøre for å få en unik opplevelse på min reise?

Delta på frivillig arbeid! Dette er en utrolig opplevelse som vil gi deg et annerledes perspektiv på verden du nå er på vei ut i. Gi noe tilbake til et lokalsamfunn gjennom frivillig arbeid med dyr, natur og miljø eller samfunnsarbeid. Her kan du finne ut om frivillig arbeid er noe for deg.

8. Hvorfor bør jeg benytte et reisebyrå som dere?

Vi er spesialister som kan hjelpe deg både før, under og etter reisen. Vi har selv reist Jorden Rundt og sitter igjen med erfaringer fra så og si alt en kan oppleve på reise. I tillegg elsker vi å snakke om reise, så hvis du er ute etter inspirasjon eller våre aller beste tips er det bare å ta kontakt! 

9. Er cash king?

Du bør alltid starte med litt kontanter når du kommer til et nytt sted, men det er som regel ikke nødvendig å fikse dette før du ankommer destinasjonen. Den gylne regelen er å ikke ta ut mer enn du klarer å bruke, da lokal valuta sjeldent kommer til nytte når du reiser videre. Av erfaring anbefaler vi også alltid å ha med noen amerikanske dollar. De kan komme godt med hvis det skulle oppstå et uventet problem og du ikke får tak i kontanter. 

Ikke glem kredittkort! Dette kan være en god sikkerhet i tilfelle du skulle miste eller bli frastjålet bankkortet ditt.

10. Hva skal jeg pakke?

Vi kan godt fortelle deg at du bør pakke lett og at du kun trenger det mest nødvendige, men du kommer mest sannsynlig til å fylle bagasjen til randen og innse at du ikke har brukt halvparten idet du kommer hjem. God pakking er resultat av lang erfaring med prøving og feiling, så vi nøyer oss med å gi deg vår pakkeliste og ønsker deg med det lykke til!

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Sett i gang

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...