{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

11 tips til din road trip i USA

roadtrip-general-friends

Road trip i USA - våre beste tips

Drømmer du om å dra på en episk road trip i USA? Eller kanskje har du booket bilen eller campervanen og lagt opp kjøreruta allerede! Uansett hvor i planleggingsfasen du er, så er det et par ting som er nyttig å vite før du legger ut på en road trip i USA. Her deler vi våre 11 beste tips i håp om at din allerede fete road trip kommer til å bli enda bedre! 

Få hjelp til å planlegge din road trip

campervan-girl-in-van-transport
Få inspirasjon med ferdige reiseruter
Lurer du på hvor du bør dra? Se våre populære forslag til reiseruter for den ultimate road trip i USA!
Reiseruter: Road trip i USA

1. Frihet med en plan

Det finnes ingen bedre følelse enn friheten som følger med en episk road trip. Du er din egen sjef og bestemmer både tempo og retning selv. Når det er sagt, kan litt planlegging spare deg for både tid, stress og penger. En rute kan se overkommelig ut på kartet, men husk at alt er større i USA - også avstandene. En gyllen regel sier at du ikke bør kjøre mer enn ca. 18 mil per dag. En 15-dagers road trip i California bør med andre ord ikke være mer enn totalt 270 mil. Da kan du til og med ha noen dager hvor du slipper å kjøre i det hele tatt. Sett opp en rute på forhånd og se på avstandene, så har du et godt utgangspunkt. 

11 tips for den ultimate road trip i USA

2. Forhåndsbestill noen overnattinger

Ønsker du å besøke noen av USAs fantatiske nasjonalparker bør du forhåndsbestille overnatting da de mest populære områdene kan være utsolgt opptil 6 måneder i forveien i sommersesongen. Campingplassene i disse områdene kan også bli fulle, så reiser du med campervan gjør du lurt i å forhåndsbestille en plass. 

I tillegg kan forhåndsbestilling av overnatting før avreise være lurt i områder hvor prisene kan være høye. Ellers finner du nok av moteller underveis, og ønsker du å leve ekstra billig kan du ta med eget telt og overnatte på campingplasser. 

monument-valley-car
Lei en campervan i USA og Canada
Siden vi allerede er inne på størrelse, har du vurdert å leie en campervan? Med alle nødvendigheter om bord, og ingen bekymringer overnatting, har du med en campervan både leiebil og hotell i samme pakke!
Campervans i USA og Canada

3. Velg riktig bil

Hvilken bil du velger å leie til din road trip har mye å si for hvor bra turen blir. Du drømmer kanskje om å cruise på de amerikanske veiene i en Mustang Cabriolet, og selv om vi skjønner at det vil være en sinnsykt kul opplevelse, vil vi anbefale deg å tenke deg om en ekstra gang. Har du virkelig lyst til å kjøre i en åpen bil i 130 km/t i 3-5 timer hver dag, samtidig som du ikke har spesielt god plass til bagasjen din? Det er kjedelig å skulle sitte med bagen i fanget på en 3-ukers road trip, så vær fornuftig og velg en mer komfortabel bil med nok plass fra start av. 

Vår statistikk viser dessuten at de fleste velger å oppgradere bilen de har bestilt når de ankommer leiestedet, noe som er langt dyrere enn om du bestiller den riktige bilen fra begynnelsen.

Vi kan booke leiebil selv om du bare er 20år.

11 tips for den ultimate road trip i USA

4. Tidspunkt for henting av bilen

Skal du hente bilen fra et leiekontor sentralt i en storby kan det være lurt å tenke på at du kanskje ikke trenger bilen de første dagene i byen. Det kan være vanskelig å begynne kjøringen ved å kjøre rundt i en travel storby, og i flere storbyer er det like enkelt å komme seg rundt på egen hånd. Ved å hente bilen på dag 2 eller 3 sparer du også penger på parkering!

5. Fyll bensin utenfor storbyene

Selv om det er billigere sammenlignet med hjemme i Norge, er bensinprisene i USA ikke lenger så billige som de en gang var. Et godt tips er å tanke opp utenfor de store byene. Det kan være så mye som en dollar i prisforskjell per liter avhengig av hvor du fyller. Derfor bør du unngå å tanke opp i byer som Los Angeles, San Francisco, San Diego, Chicago osv.

usa-road-trip-coast-to-coast-map
USA fra kyst til Kyst
Dette er en road trip med stor R. Reis fra kyst til kyst i USA og kjør det amerikanske kontinent på langs, fra New York til Los Angeles!
Se reiserute

6. Fra vest til øst

Har du lyst til å kjøre fra kyst til kyst er det rimeligere å kjøre fra vest til øst. Det er nemlig billigere å leie bil på vestkysten, i tillegg til at avgiften for å hente bilen ett sted og levere den et annet sted er billigere denne veien. Sammenligner vi leie av bil fra 17. juli til 28. august på hver av retningene blir forskjellen på hele 1248 USD, som kan dekke masse bensin og moro underveis!

11 tips for den ultimate road trip i USA

7. Parkering

Unngå å parkere bilen over natten i sentrum av storbyene. Det vil nemlig koste deg mellom $20-50 per natt å parkere ved hoteller i sentrum av byer som San Francisco, L.A., New York, og Washington D.C. 

8. Hold hodet (og snacksen) kaldt

Kjøleboks er en god investering som er gull verdt å ha i baksetet for kald drikke og snacks hele veien, så sett av 5-10 USD for dette. Om du skal leie en campervan kan du sjekke om dette allerede finnes i bilen. 

usa-route-66-sign-in-adrian-texas-cover
Road trip i USA og Canada
Du skal på en road trip i USA og/eller Canada, og du har hundrevis av grunner til å begynne å glede deg! Her vil vi dele våre beste tips og råd med deg som vi håper vil bidra til at din road trip i USA/Canada blir helt uforglemmelig!
De beste tipsene til en road trip i USA og Canada

9. Krysse landegrenser?

Hva er lovlig? USA til Canada og omvendt: JA, ikke noe problem. Du trenger ikke en gang godkjenning fra leiebilselskapet. USA/Canada til Mexico derimot: absolutt ikke! 

cananda-lake-peyto-cover

10. GPS

GPS kan være helt uvurderlig når du skal på road trip, og du kan enten:

 • Ta med din egen GPS og kjøpe de kartene du trenger når du kommer frem
 • Lei GPS med leiebilen
 • Kjøp en GPS ved ankomst, for eksempel på Walmart fra ca. 110 USD
 • Last ned kart på mobiltelefonen på forhånd og når du har wifi tilgjengelig
usa-road-trip-in-northern-california-article-banner-cover
Bli med på en organisert road trip
Drømmer du om en road trip, men ønsker ikke å kjøre selv? Vi tilbyr mange organiserte opplevelsesreiser i Nord-Amerika der du reiser sammen med andre unge backpackere og en egen sjåfør.
Opplevelsesreiser i Nord-Amerika

11. Musikk

Hva er vel den perfekte road trip uten musikk? Alle biler og campervans kommer med radio, men for å garantere god stemning og valgfrihet kan du ta med en minijack-kabel. Hvis du bruker Spotify så husk å downloade dine favorittlister så de er tilgjengelige selv om du er offline.

11 tips for den ultimate road trip i USA

Hvor mye koster det egentlig med road trip i USA?

Prisen varierer ut fra reiselengde, biltype, valg av bosted, aktiviteter og mer. Her er noen tips for å få budsjettet til å strekke til på road trip i USA:

 • Du kan spare mange tusenlapper på å bestille nå og reise utenfor sesong, gjerne før 20.juni eller sent i august.
 • Få hoteller i USA har frokost inkludert så beregn ekstra penger til å spise frokost ute.
 • I USA er det vanlig å tipse (det kan fort være 15-20%) så husk å medregne dette i budsjettet. 
 • Shoppingdilla? I store deler av USA finnes Outlet Malls. Dette er steder hvor merkebutikkene sender forrige kolleksjon og det er muligheter for å gjøre store kupp. Disse stedene er gigantiske så beregn god tid!

For å sette et realistisk bilde på hvor mye du bør spare opp for en road trip i USA har vi satt opp et estimat for to personer på reise inkl. overnatting, leiebil, mat og lommepenger:

 • 2 uker – 30 -35 000 per pers
 • 3 uker – 45 -50 000 per pers
 • 4 uker – 55 -60 000 per pers

Klar for en ekte amerikansk road trip?

Of course you are! Vi kan skreddersy din road trip etter budsjett. Vi hjelper deg med alt fra bestilling av flybilletter til booking av den råeste bilen eller campervanen for at du skal få den ultimate opplevelsen på road trip i USA. 

Book et gratis reisemøte

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

 1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
 2. Angi budsjett og hva du er interessert i
 3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...