{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De beste tipsene til en road trip i USA og Canada

monument-valley-car

De beste tipsene til en road trip i USA og Canada

Verdt å vite om road tripping i USA og Canada

Du skal på en road trip i USA og/eller Canada, og du har hundrevis av grunner til å begynne å glede deg! Her vil vi dele våre beste tips og råd med deg som vi håper vil bidra til at din road trip i USA/Canada blir helt uforglemmelig!

Første tips: Når du får den, sørg for å lese nøye gjennom leiekontrakten til din bil/campervan slik at du vet hva kontrakten dekker og hva som er tillatt. Husk at reglene for billeie kan være annerledes her enn hva det er hjemme i Norge. 

Tips nummer to (og dette kan vi ikke få sagt ofte nok): ALDRI reis uten gyldig reiseforsikring! Forstått? Det er helt essensielt at du har en reiseforsikring som er gyldig gjennom hele reiseperioden din. Hvis du ennå ikke har skaffet deg en reiseforsikring, ta kontakt med en av våre reisespesialister, så vil vi hjelpe deg med dette. 

Drømmer du om en skikkelig road trip i USA?

Hold deg oppdatert på hva som skjer på veiene

Sjekk ut de lokale turistorganisasjonenes nettsider. De vil kunne gi deg nyttig informasjon om hva du evt. bør være oppmerksom på langs veiene, samt gi gode tips til deg som er turist i landet. 

Road trip-forslag

Har du enda ikke bestemt deg for hvor du vil kjøre på din road trip, eller hvilken rute du skal ta. Sjekk ut våre kule ruteforslag og bli inspirert:

Finn mer informasjon og inspirasjon om road trips i Nord-Amerika hos www.roadtrippers.com

Nasjonalparker, monumenter og historiske landemerker

  • USA: Landet har over 50 nasjonalparker som du kan besøke: www.nps.gov. Spar penger på inngangsbilletter ved å skaffe deg et årspass til USAs nasjonalparker. Passet gjelder også for andre monumenter og historiske landemerker i USA.
  • Canada: Besøk Canadas fantastiske nasjonalparker og skaff deg et Discovery Pass for å spare penger på inngangsbilletter. Sjekk ut hjemmesiden for Canadas nasjonalparker: www.pc.gc.ca
Road trip i USA

Camping i USA og Canada

Det finnes mange forskjellige typer campingstiler i Nord Amerika. "KOA" (Kampgrounds of America) ligger ofte tett på populære attraksjoner og landemerker, og har et godt tilbud av fasiliteter for campervans og teltcampere. Med nærmere 500 campingplasser rundt omkring i USA er KOA et godt alternativ for deg som liker komfortabel camping. De aller fleste av KOAs campingplasser er romslige og flate, utstyrt med piknikkbord, bålområder, rene toaletter, varme dusjer og WiFi. Ved noen av de kan du også leie hytter. Vær oppmerksom på at KOAs campingplasser ofte er fullbooket i høysesonger (juni-august). Vi anbefaler derfor at du reserverer din plass noen måneder i forveien, spesielt for campingplassene som ligger tett på nasjonalparker. Bruk KOAs app for mer informasjon og for å holde kontroll på dine reservasjoner.

Hvis du er av den mer spartanske typen som nøyes med enklere kår, kan et alternativ være campingplasser som ligger i såkalte State Parks (USA) eller Provincial Parks (Canada). Noen av disse parkene tilbyr gratis camping, men de kan være vanskelige å finne da de ikke alltid promoteres. For å finne gratis campingplasser i USA sjekk ut nettsiden www.freecampsites.net.

Hvis du har leid en campervan eller motorhome

Tips: Fylling av drivstoff

På tross av at drivstoff er mye billigere i USA og Canada sammenlignet med hva det er hjemme i Norge er det ikke like billig som det en gang var. Det lønner seg å fylle drivstoff utenfor storbyene. Prisene kan være så mye som $1 dyrere per gallon (3,75 liter) i storbyer som L.A, San Francisco, San Diego, Chicago, etc. De aller fleste leiebiler vil kunne kjøre 10-12 km/liter, dog mindre hvis klimaanlegget er i bruk. For campervans er distansen ca. halvparten så lavt per liter. Kalkuler ditt drivstoff behov her: www.gasbuddy.com

Road trip i USA

Tips: Parkering

Unngå å parkere bilen over natten i sentrum av storbyene. Det vil nemlig koste deg mellom $20-50 per natt å parkere ved hoteller i sentrum av byer som San Francisco, L.A., New York, og Washington D.C. 

Tips: Leiebil fra kyst til kyst

Hvis du ønsker å spare penger på din kyst til kyst-road trip anbefaler vi at du starter i vest og kjører østover (California til New York City området). Grunnen er at leiebil er billigere på vestkysten sammenlignet med østkysten. 

Tips: California Highway 1

Hvis du skal til California er det stor sannsynlighet for at du også vil ha lyst til å kjøre langs flotte Highway 1. Du skal derimot være oppmerksom på at dersom du kjører ruten fra sør mot nord (fra Los Angeles mot San Francisco) kommer du til å kjøre på fjellsiden av Highway 1, og ikke kystsiden. Så dersom du ønsker en kjørerute med fantastisk utsikt og enkel tilgang til utkikkspunkter er det beste alternativet å starte i San Francisco og kjøre sørover. Sørg for å holde deg oppdatert på veiforholdene før du kjører Highway 1 - veien stenges regelmessig pga. rasfare etter regn.

Hvis du planlegger å kjøre langs Highway 1 anbefaler vi deg å kontakte din reisespesialist for tips til hvordan du bør legge opp kjøreruten.

Tips: Sesongregulerte forhold – Yosemite National Park

Tioga-passet i Yosemite National Park er vanligvis stengt fra slutten av oktober til midten av mai. Hvis du behøver å passere Sierra Nevadas fjellkjede må du i denne perioden enten kjøre sørover via Bakersfield eller nordover via Reno for å passere fjellkjeden. Vær oppmerksom på den ekstra kjøredistansen.

Road trip gjennom Yosemite National Park

Tips: Bomveier og avgifter

De fleste av USAs stater har bomveier. Bomveiene er ofte raskere alternativer enn vanlige motoveier, spesielt rundt storbyene, men de vil også koste deg noen ekstra kroner. Husk å spar på småmyntene (25-cent, Quarters) da noen av bomstasjonene ikke aksepterer kredittkort. Hvis du ikke betaler når du passerer bomstasjonen vil avgiften bli registrert på nummerplaten, og trukket fra kredittkortet som ble brukt som garanti for leiebilen, i tillegg til et administrasjonsgebyr.

Tips: Bruk GPS og supplementer med veikart

GPS er helt nødvendig - uten det bør du være forberedt på å kjøre deg vill. Og selv om det kan by på morsomme opplevelser når man kjører seg vill, er det morsommere å faktisk komme dit man skal. Når det kommer til GPS har du flere alternativer å velge mellom:

  • Du kan leie en sammen med leiebilen
  • Du kan ta med din egen hjemmefra (sørg for å ha installert USA/Canada kart).
  • Kjøp en på Wallmart ved ankomst
  • Bruk Google Maps på din mobil (last ned "offline areas" før du reiser eller skaff deg et lokalt SIM-kort med data til bruk i USA/Canada)

Uansett hva du foretrekker, så er det å ha en GPS uvurderlig. Likevel kan Rand McNally Road Atlas være et godt supplement til både planleggingen, og for å få et godt overblikk over din road trip.

Tips: Skaff deg en kjøleboks til road trippen

For $10-15 kan du få en grei kjøleboks, og du vil kunne nyte kald drikke og frisk snacks på veien. Skaff deg også noen isposer eller lag dine egne; de fleste hoteller har en isbitmaskin! Kjøp plastikkposer med ziplock og fyll de opp med isbiter - enkelt og nesten gratis! Har du derimot leid en campervan eller motorhome så kan du slappe av, disse har alltid en kjøleboks eller kjøleskap inkludert. 

Tips: Ha med et ekstra kredittkort

Hvis du har leid en bil så vær oppmerksom på at ikke alle bilutleiere aksepterer debetkort, eller kombinert debet- og kredittkort. Vi anbefaler at du har med et internasjonalt kredittkort. Utleiere av Campervans/Motorhomes har derimot ikke de samme reglene som vanlige bilutleiere.

Kanskje velger du å campe på roda trip gjennom USA?

Tips: Les leiekontrakten nøye før du signerer

Bilutleiere kan være ganske aggressive i sine forsøk på å selge ekstra produkter, forsikringer og oppgraderinger. Pass på at du ikke signerer for noen tilleggsprodukter du ikke har bedt om, da du ikke vil få disse refundert i etterkant.

Tips: Forhåndsbestill deler av overnattingen

Jo, en road trip er ment å være svaret på den ultimate frihet på reise, men husk likevel at hvis du ønsker å besøke Nord-Amerikas fantastiske nasjonalparker er det nødvendig å forhåndsbestille overnatting eller campingplass. Overnatting inne i populære nasjonalparker som Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon, Arches, Zion og Bryce Canyon er normalt utsolgt opptil 6 måneder før sommeren starter.

Med dette ønsker vi deg en riktig god tur! Husk at du alltid kan ta kontakt med oss om du skulle ha flere spørsmål vedrørende din reise.

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...