{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

18 grunner til hvorfor du IKKE skal dra på opplevelsesreise i Afrika

namibia-kolmanskop-diamond-mine-house-arches

Hvorfor skal man egentlig gidde å dra "off the beaten track" i Afrika på et stort eventyr når man heller kan joine resten av masseturismen til de trygge, vante stedene?

Cape Town to Victoria Falls Adventure tar deg fra storbylivet i Cape Town til Victoria Falls på grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Du reiser gjennom fire forskjellige land på veien dit og kan vente deg opplevelser på det jevne, slik som safari, camping under stjernehimmelen, spennende og annerledes kulturer, og et hav av andre heller slitsomme aktiviteter. Dette høres muligens ut som ditt livs drømmereise, men så feil kan du kanskje ta? Her kan du lese hvorfor: 

1. Kjipe byer som Cape Town

Turen starter i Cape Town hvor du vil møte resten av reisefølget ditt. Som regel en slapp og kjip gjeng som kommer til å irritere deg fra dag 1, og resten av de neste 17 dagene denne turen varer. Vi har hørt rykter om at folk får venner for livet på disse turene, men hvem tror vel på rykter...? Cape Town er forøvrig en utrolig oppskrytt by. Finnes ikke fin i det hele tatt.

2. Dramatiske landskap i Lambert's Bay

Dagen starten med en middelmådig frokost før du får oppleve Western Capes såkalte "dramatiske landskap". Kaldt og guffent område. Det spørs om det egentlig er noe imponerende å se her.

3. Bade i Orange River og kanskje bli spist av krokodiller

Det sies at man burde prøve å svømme i Sør-Afrikas lengste elv, Orange River. Nå er det riktig nok andre steder av elven som har roligere strøk, men ser dette ut som et sted hvor man burde svømme? Tror ikke det! Det er sikkert krokodiller der også.

4. Ikke helt Grand Canyon, men Fish River Canyon

På den fjerde dagen vil dere krysse grensen over til Namibia. Turguidene vil hjelpe deg og sørge for at grensekontrollen går knirkefritt, og det er jo fint, men når dere kommer over grensen og til Fish River Canyon er det egentlig ikke så mye mer i vente den dagen. Det er Afrikas største canyon og og minner om en liten Grand Canyon, men hvem bryr seg om det? Du kan kanskje få knipset et halvgodt bilde eller to mens du står på toppen. Pfft...

5. Ørken, ørken og atter Namibørken

Har du noen gang drømt om å sove under åpen himmel med en million stjerner som lyser opp hele nattehimmelen, og som er så vakkert at det nesten er vanskelig å beskrive med ord? Nei, ikke vi heller. Hva er vel spesielt med det? Ser jo stjernene her hjemme også...

6. Svett, svettere, Sossusvlei

Dag nummer 6 er forbeholdt svetting. Masse svetting. Dette er dagen hvor dere skal utforske ørkenens bisarre landskap og oppleve Sesriem Canyon, sandynene i Soussuvlei, og en haug av døde trær i Deadvlei. Det er et salig strev og klatre opp sanden ved Dune 45 og kanskje også Big Daddy? Det er varmt, det er slitsomt, og er ikke å anbefale. Hvorfor presse seg selv på den måten? Sikkert ikke verdt det. 

7. Håpløst landskap og lange strekninger

Mye av dagen går med til å kjøre til Swakopmund, og det blir en fryktelig kjedelig tur. Namibia har, tross alt, lite å by på når det kommer til vakkert landskap, så en kjøretur her er ikke noe å se frem til. Spesielt når du skal dele transport med det kjipe reisefølget du er sammen med. 

8. Adrenalintull ved Swakopmund

Swakopmund er stedet å være hva kommer til adernalinfylte aktiviteter. Ikke noe å trakte etter med andre ord. Hvem har vel LYST til å hoppe i fallskjerm, stå på snowboard på sanddyner, eller kjøre firhjuling i ørkenen?

9. Livsfarlige dyr på safari i Etosha National Park

Camping? Inne i en nasjonalpark? Blant ville dyr? At det angivelig er både trygt og en opplevelse for livet får så være. Nei, løvene får nok finne noen andre å gnage på, for det blir ikke oss!

10. Endeløse sletter med ville dyr i Etosha National Park

Som om det ikke var nok med en dag, så er dag nr. 10 også viet til safari og speiding etter ville dyr. Vi har hørt rykter om at det er en utrolig følelse å se løver, elefanter, sjiraffer, neshorn, sebraer og mange andre dyr i deres naturlige habitat, men du kan jo også bare se det på TV hjemme i sofaen. Garantert den samme opplevelsen.

11. Windhoek - I serien afrikanske hovedsteder

Windhoek, hovedstaden i Namibia er en moderne by hvor du kan besøke kirker, slott, spennende markeder og se flott arkitektur. Faktisk vil du nok bli positivt overrasket over denne byen, men det varer ikke lenge. Når dagen er over vil du sitte igjen med en hel haug ubrukelige ting i ryggsekken og en tom lommebok. Er nok bedre å unngå fristelsen helt ved å bli hjemme, og dermed spare de pengene. 

12. Kalahariørkenen - Enda mer ørken?

Nok en ørken og denne gangen i Botswana. Og som om det ikke var ille nok å skulle befinne seg midt ute i ødemarken, så må du også lære om merkelige overlevelsesferdigheter av det lokale San-folket. De har levd i Kalahariørkenen i over 20 000 år og deres kunnskaper er blitt videreført gjennom utallige generasjoner, men hva vet vel egentlig de om overlevelse? De har ikke iPhones en gang.

13. Den jævla bussen

Gjør deg klar for 2 dager med kjøring i et beist av en buss på vei til Okavango Delta, med overnatting i Maun. Kreasjonen kalles for en OAV (overland adventure vehicle), men ikke la deg lure. Det er en buss og dette blir ikke moro, og det er ingen ting å se på veien og ingen kule stopp. 

14. Sump, delta, same same - Okavango Delta

Okavangodeltaet er det veldig store sumpområdet som er hjem for et rikt og mangfoldig dyreliv. Verdens største innlandsdelta faktisk. Her kommer dere til å farte rundt i tradisjonelle mokoroer (se bildet under) og dere vil campe ute i naturen med kun teltet som beskyttelse for de ville dyrene. Flodhester grynter om natten, og kanskje får du besøk i campen i løpet av natten?

15. Mer safari fra morgen til kveld i Nata

Enda mer dyreliv! Og nå skal du til og med se de på relativt kloss hold når de kommer til campens vannhull for å drikke før solen går ned. Netflix og sofakroken er bare så mye bedre, eller hva?

16. Og enda mer safari...

På dag 16 ankommer dere Kasane ved Chobe National Park. Chobe har en av de rikeste konsentrasjonene av dyreliv i hele Afrika etter størrelse på parken. Her kan det med andre ord ikke være så mye å se. Det er liksom aldri fred å få på denne turen! Dessuten er solnedgangen her middelmådig på det beste. 

17. Victoria Falls - Det er bare en foss

I dag krysser dere nok en landegrense, og beveger dere inn i Zimbabwe. Her vil dere få se det noe oppskrytte Victoria Falls. Fossefallet er kanskje majestetisk og one-of-a-kind, men hey - vi har noen ganske imponerende fosser i Norge også!

18. Bungee, helikopter eller booze cruise i Victoria Falls

I Vic Falls er det gode muligheter for flere kule aktiviteter som får adrenalinet til å pumpe. Det dropper vi glatt. Men... gratulerer, turen er ferdig! Nå er det bare å komme seg kjapt hjem til Norge.

DISCLAIMER!! Hvis du fortsatt leser denne teksten, så har du også forhåpentligvis forstått at dette er bare vas, og du burde DEFINITIVT bestille denne opplevelsesreisen. Det kommer til å bli en opplevelse for livet som vil være vanskelig å overgå! Den eneste oppriktige grunnen til at du ikke skulle bestille denne turen er at du kommer til å ville gjøre det om og om igjen, og du kommer garantert til å bli hekta på Afrika!

Fortsatt interessert? Sjekk ut turen her.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...