{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

8 kule ting å gjøre i Nord-Queensland, Australia

cairns-australia-cape-tribulation-cover

Er du i Australia så kan du ikke gå glipp av Nord-Queensland, hjem til Cairns og the Great Barrier Reef!

Nord-Queensland burde være på bucketlisten din om du skal reise til Australia – det er en skattkiste av fantastiske steder og fete aktiviteter. Det er så mye forskjellig å finne på her og det er nettopp det som gjør det til et «must-visit» - og det tropiske klimaet er ikke feil det heller! Selv på vinteren får du rundt 25 varmegrader! Den komfortable temperaturen er perfekt for å oppleve regnskogen, Nord-Queenslands outback og de fargerike korallrevene på The Great Barrier Reef. Det er noe for enhver backpacker eller road tripper, så la oss ta deg igjennom våre favorittsteder, de beste tingene å finne på og en liten oppskrift for hvordan du sørger for å få en episk tur til Nord-Queensland.

Greyhound Bus By The Ocean
Road trip, buss pass eller campervan?
Når du har bestemt deg for hvor du vil dra, bør du begynne å tenkte på hvordan du skal komme deg rundt. I Australia har vi3 bra alternativer, hver med sin egen sjarm og sine egne fordeler. Først opp så har vi Greyhound-busspassene. Dette er en fleksibel form for transport der du kan hoppe av og på bussen og passet dekker en stor del av Australia, spesielt langs østkysten og gjennom Queensland. Du kan jo også velge å legge til noe lokal kollektivtransport hvis du får behov for det. I tillegg er det et veldig rimelig alternativ for å reise gjennom Australia. Alternativt kan du leie bil eller en campervan om du ønsker den deg ultimate friheten. Fordelen her er at du ikke er bundet til Greyhounds nettverk, men kan dra hvor som helst, når som helst. Dette er sannsynligvis det beste alternativet hvis du vil reise litt utenfor allfarvei, spesielt i Nord-Queensland, for her strekker ikke Greyhounds nettverk seg lenger enn Cairns.

1. Snorkle eller dykke på The Great Barrier Reef (selvfølgelig)

Vi hopper på det mest innlysende først. Visste du at det meste av Great Barrier Reef ligger like utenfor kysten av Nord-Queensland? Great Barrier Reef, som hovedsakelig befinner seg utenfor kysten av Nord-Queensland, er et undervannsparadis som må besøkes en gang i livet. Å snorkle eller dykke her er en opplevelse som kommer til å henge igjen når du blir gammel og grå. Den livlige marine faunaen og de fargerike korallformasjonene som har gjort dette naturunderet så berømt, er enda bedre i virkeligheten. Vi lover deg!

 

Utenom snorkling og dykking så kan du vurdere å bestille en liveaboard-rev-cruise for å komme tett på de mindre kjente delene av revet og se enda mer av en av verdens vakreste naturlige underverker. Oppdag avsidesliggende korallhager, svøm sammen med havskilpadder og hvis du er heldig, så kan du få øye på den fargerike papegøyefisken! Ikke gå glipp av sjansen til å lære om bevaringsinnsatsen fra lokale marinbiologer - og hva du kan gjøre for å bidra til å beskytte dette fantastiske stedet.

great-barrier-reef-queensland-australia-cover

2. Ta turen til Kuranda, opp i fjellene

Vel, når vi sier fjell så bør vi kanskje utdype litt mer…  Kuranda er en pittoresk fjellandsby omgitt av verdens eldste tropiske regnskog. Selv om høyden på 330 meter kanskje ikke gir skriker «fjell» så gir Kuranda deg litt avkjøling fra det tropiske klimaet i Nord-Queensland. Kuranda er kjent for sine kunst- og håndverksmarkeder, men det er ikke det eneste som trekker folk hit.

For de som ønsker seg en avslappende opplevelse, anbefales Skyrail Rainforest Cableway. Dette unike kabelbanesystemet tar deg over tretoppene, med fantastisk utsikt over regnskogen, inkludert imponerende fossefall og kystlinjen i Nord-Queensland. Hvis du heller vil ha en mer jordnær opplevelse, kan du ta den historiske Kuranda Scenic Railway, som går fra Cairns gjennom jungelen og ender i Kuranda.

Uansett hvordan du kommer deg hit, er det et absolutt must å besøke Barron Falls. Spesielt i regntiden, for da brøler fossen med kraft og det er en ganske imponerende naturopplevelse.

Enormous tumbling waterfalls in Kuranda, North Queensland, Australia
australia-queensland-magnetic-island-koala-cover
Vinn en soloreise til Nord-Queensland!
Konkurranse

3. Opplev regnskogen ved Mossman Gorge

Litt nord for Kuranda og Cairns er det mer natur å få med seg, her finner nemlig du Mossman Gorge. Dette er et frodig landskap med eldgamle regnskoger og elver. Du kan enten utforske den tette vegetasjonen til fots eller med båt, svømme i krystallklart vann og gjerne lære deg litt om den innfødte kulturen.

Utover de veltråkkede stiene kan du gå dypere inn i Mossman Gorge på en indigenous-guidet tur for å lære om Kuku Yalanji-folkets forbindelse til landet, som går tilbake tusenvis av år. Hold øynene åpne for Boyd’s skogdrage - som høres farligere ut enn den egentlig er. Det er en reptil, omtrent på størrelse med en kameleon (hvis du ikke teller med halen). De lever bare i regnskogene i Nord-Queensland, så selv for Australia er de ganske spesielle å få øye på!

cairns-australia-port-douglas-four-mile-beach-cover

4. Nyt late dager i øyparadiset Magnetic Island

Magnetic Island er et lite stykke paradis med hvite sandstrender og en avslappet «island vibe». Det er det perfekte stedet for å slappe av, teste ut noe vannsport og komme tett på dyrelivet. Selv om Magnetic Islands strender er fantastiske, har dette stedet også en viktig historie. Øya var tidligere en base for å beskytte Australia mot en mulig japansk invasjon under andre verdenskrig. Ta deg en tur til Forts Walk, der de gamle festningene gir deg et glimt av fortiden og en vanvittig fin utsikt over Stillehavet. Kune du tenkt deg å få med deg solnedgangen? Ta turen opp til Horseshoe Bay Forts - utsikten er verdt hvert eneste skritt. Og så er det dette dyrelivet v nevnte! Magnetic Island er hjem for  mange fugler, men også de søte koalaene du kanskje forventer å se når du besøker Australia. Det er ikke alltid like lett å få øye på dem, men det er noen steder der sjansen er større enn andre. Forts Walk i Horseshoe Bay er ett av disse stedene, men hvis du ikke ser noen der, kan du holde øynene åpne i trærne og besøke de ulike buktene (for eksempel Nelly Bay, Picnic Bay og Arcadia) for å finne dem. Det er også en koalapark der, men det er en ganske stor turistfelle, der du kan betale for å holde en koala. Se de heller i det fri!  Hvis koalaer ikke er din greie (hvordan er det i det hele tatt mulig?) – så finnes det flere dyr å få øye på på Magnetic Island, som kenguruer og wallabyer.

A sandy beach with two rubber boats, green hills and a very blue ocean, on Magnetic Island

5. Dra dit outbacken møter havet

Har du lyst til å reise litt utenfor allfarvei? Ja, da er Gulf Savannah og Nord-Queensland Outback stedene du bør sjekke ut. Her var det tidligere gullgruvearbeidere som bodde og du kan fortsatt se mange forlatte gruver rundt omkring. Det oransje og steinete landskapet er utrolig vakkert, spesielt ved solnedgang. Det er absolutt verdt å vurdere en liten avstikker hit.

Hvis du reiser med bil eller campervan kan du kjøre Savannah Way. Denne 3700 km lange reisen er en av Australias fineste bilturer – en episk tur fra Cairns til Broome gjennom tre stater. Du kommer til å kjøre igjennom 15 nasjonalparker og får med deg hele fem verdensarvsteder. Ruten går gjennom store kvegfarmeiendommer og historiske gruvebyer og har en helt spesiell stemning – for det er nesten ikke mennesker rundt i de områdene.

Men du trenger ikke nødvendigvis å kjøre gjennom ødemarken - det finnes alternativer. Du kan reise med Greyhound-buss, som faktisk er veldig komfortabel, men som dessverre ikke går gjennom Gulf Savannah. I stedet tar den ruten gjennom ødemarken litt sør for Cairns. Hvis du ikke vil reise med buss og har litt penger å bruke, så kan du ta det (veldig dyre) Gulflander-toget. Toget tar deg mellom Croydon og Normanton i nordvest i Nord-Queensland, forbi fantastiske landskap og store områder med absolutt ingenting. For pengene får du se en del av Australia de fleste reisende aldri vil besøke, men til prisen av 1200 australske dollar per billett – så foretrekker vi bussen…

Two kangaroos peeking above grasslands on the Australian countryside

6. Dans natten lang i Cairns

Cairns er hjertet av utelivet i Nord-Queensland, der du kan danse til de tidlige morgentimene, høre masse bra live musikk og feste med både lokalbefolkningen og andre reisende. De beste festene skjer på Gilligans, som er Cairns’ mest populære overnattingssted for backpackere. Det er også et budsjettvennlig sted med god mat og to nattklubber i bygget. Hvis du ønsker å møte flere lokale, bør du ta turen til Woolshed - det mest populære utestedet i Cairns, med mange DJ-sett og av og til noen «wet t-shirt» konkurranser.

 

Cairns’ uteliv har mer enn barer og klubber å tilby. Delta på en ildsirkusforestilling på Esplanaden (Cairns’ strandpromenade) og se dyktige artister manipulere flammer foran et livlig publikum. For en roligere kveld ute kan du sjekke ut Cairns Night Markets - med håndlagde kunstverk, eksotiske krydder og lokale delikatesser. Eller hva med et lite nattbad?  Det er enda vakrere under overflaten når du har litt månelys over deg!

Solo Travel Going Out Party And Dancing

7. Gå rundt i Daintree-skogene ved Cape Tribulation

Daintree-skogene ved Cape Tribulation er et paradis for turgåere, med stier som fører gjennom noen av de eldste regnskogene på planeten, fylt med unik flora og fauna. En av Daintrees mest populære stier er Dubuji Boardwalk - der du går gjennom mangrover før du ender opp på en avsidesliggende strand: som er den perfekte slutten på en lang tur. På denne turen går du hovedsakelig på tre-brygger, men det finnes også noen mer krevende stier. En av Australias mest eksentriske innbyggere, kasuarfuglen, finner du her i nasjonalparken! Kasuarer er store fugler som ikke kan fly, er unike for denne regionen og umiddelbart gjenkjennelige på grunn av sine farger og sin store “krone”. Er du i Daintree burde du også stroppe ved Cape Tribulation Beach, der regnskogen møter revet. To UNESCOs verdensarvsteder berører hverandre her, så det er ett av få steder i verden der du kan gå ut i grunne farvann, snu deg rundt og se tilbake på jungelstranden der de to økosystemene møtes.

 

 

Big and majestic cassowary bird in Daintree National Park in North Queensland, Australia

8. Dra helt til Cape York, Australias spiss

Cape York er det nordligste punktet i Australia og det å skulle komme dit er et eventyr i seg selv. Veien dit er krevende og du bruker en stund gjennom de avsidesliggende skogene. På veien opp kan du ta omveier forbi strender med veldig lite mennesker, men anbefaler deg ikke å kjøre denne strekningen uten en 4x4 og grundig forberedelse. Cape York er ikke stedet der du bare legger inn koordinatene i GPS’en og kjører av gårde og forventer at alt skal gå knirkefritt. Før du reiser må du vite alt om reisen, inkludert mat, vann, drivstoff og hva du trenger av utstyr for flere dager! Turen krever seriøs planlegging, men det blir en fantastisk opplevelse. Når du endelig når kontinentets spiss, blir du belønnet med en deilig følelse av mestring. Underveis kan du utforske Quinkan-galleriene - forhistorisk steinkunst laget av gamle sivilisasjoner, besøke Fruit Bat Falls og ta deg en haug av svømmeturer. Når du når spissen, stå ved Pajinka (The Tip) og nyt utsikten over Torresstredet mot Papua Ny-Guinea. Vi tror det hadde blitt høydepunktet på reisen din i Nord-Queensland.

Sign on the beach of Cape York, the northernmost point of Australia

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...