{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

9 steder i USA du ikke vil gå glipp av

usa-arizona-lower-antelope-canyon

I USA kommer høydepunktene på rekke og rad, men landet byr også på en hel haug av fantastiske steder du kanskje ikke har hørt om. Kanskje du må legge til noen ekstra stopp på din neste road trip i USA etter å ha sett denne listen? Leser du videre så sørger vi for at du snart kan spamme Instagram-følgerne dine med bilder fra steder som folka hjemme aldri har hørt om! 

Usa Road Trip Colorado
Keen på road trip i USA?
Klart du er! Lei en bil eller en campervan og legg ut på en uforglemmelig reise gjennom landet der alt er mulig. Vi har satt sammen noen ruteforslag for den ultimate road trip i USA.
Road trip i USA

1. Painted Hills, Oregon

Oregon er definitivt staten for deg som er glad i friluftsliv og vakker natur, og ikke langt fra den knøttlille byen Mitchell finner du et spektakulært syn. The Painted Hills har fått navnet sitt av de vakre fargene du ser i de ulike lagene som er dannet gjennom en rekke forskjellige geologiske epoker. Landskapet som venter deg er så kult at du kan bli sittende å glane i timesvis. Det finnes kun ett overnattingssted i Mitchell, så det lønner seg å booke i forveien her. Alternativt overnattingssted er i Bend, men da har du halvannen time kjøretur foran deg før du er framme ved Painted Hills.

Usa Oregon Painted Hills

2. White Sands National Monument, New Mexico

White Sands National Monument finner du i New Mexico ikke langt fra byen Alamogordo. De unike og kritthvite sanddynene, med majestetiske fjell i horisonten er verdt å få med seg. Sanddynene er dannet av gipskrystaller og er de største av sitt slag i verden. Tilbring noen timer her, ta noen fete snaps, sandboard, gå deg en tur og nyt det dramatiske landskapet. I Alamogordo kan du i tillegg se verdens største pistasjnøtt (!) ...

White Sands National Monument, New Mexico

3. Devils Tower, Wyoming

I Wyoming bor det fint lite mennesker i forhold til størrelsen. Det er faktisk staten med minst folk og beskjedne 585 000 innbyggere. Det her her du blant annet finner Yellowstone National Park, men også et par andre kuriositeter. Blant annet Devils Tower. Devils Tower ligger litt utenfor allfarvei, men kan være et kult stopp om du f. eks. kjører fra Yellowstone i retning Mount Rushmore og South Dakota. Devils Tower dukker plutselig opp i et ellers flatt landskap. Denne 386 meter høye geologiske formasjonen er noe så sært som en monolitisk magmatisk intrusjon, og det må man jo ta en titt på?

4. Zebra Slot Canyon, Utah

Utah er en av de vakreste statene i USA med en rekke utrolige nasjonalparker som Zion, Bryce Canyon, Arches, Capitol Reef og Canyonlands. Zebra Slot Canyon finner du dog ikke i noen av disse, men ligger relativt nært Bryce Canyon. En 20 minutters kjøretur fra Escalante på Hole-in-the-Rock Road tar deg til startpunktet for en flott hike på 2-3 timer. Både stien og Zebra Slot Canyon kan være litt vanskelig å finne. I tillegg er den også ofte oversvømt (og dermed utilgjengelig), så stikk innom turistkontoret i Escalante før du setter avgårde for å hindre en bomtur.

Zebra Slot Canyon, Utah
campervan-girl-in-van-transport
Den ultimate frihetsfølelsen
En campervan eller bobil gir deg den ultimate følelsen av frihet mens du reiser gjennom USA. Sjekk ut vårt store utvalg av kule campervans i USA!
Lei en campervan i USA

5. Oneonta Gorge, Oregon

Bare 40 minutter fra Portland (som forøvrig er en sinnsykt kul by) finner du Oneonta Gorge. Turen opp elva til Lower Oneonta Falls er som hentet ut av hvilken som helst Indiana Jones-film. Stupbratte, grønne vegge skyter opp på hver side, og er vannstanden lav nok kan du vade hele veien opp til fallene. Du må uansett forberede deg på å ha vann til halsen. Kaldt vann. Men for et eventyr! Oneonta Gorge er bare et av mange spennende stopp i Columbia River Gorge, og på vei til/fra Portland kan du også stoppe ved vakre Multnomah Falls.

6. The Wave, Arizona

Mange kjenner kanskje igjen The Wave fra ymse skjermsparere opp i gjennom tidene. Selve stedet ligger i Arizona, rett over grensen fra Utah, og det er virkelig en flott tur og en kul opplevelse. Drømmelandskapet som venter deg er et yndet motiv for både profesjonelle fotografer og happy snappere. Å komme seg hit derimot er alt annet enn enkelt. For det første må du ha en egen tillatelse. En tillatelse som utstedes til kun 20 stk. om dagen. 10 permits er tilgjenglig gjennom et online lotteri som du må søke på 4 måneder i forveien. De resterende 10 tillatelsene er tilgjengelig via et walk-in lotteri på turistkontoret i Kanab. Du må stikke innom kl. 08:30 dagen før du har planer om å gå. Lotteriet finner sted kl. 09:00. Selve gåturen til The Wave tar 2-4 timer. Lykke til!

The Wave, Arizona

7. Avenue of the Giants, California

Langt mer tilgjengelig er Avenue of the Giants. Denne veien strekker seg fra ca. Phillipsville til Stafford nord i California, og snirkler seg fram blant verdens høyeste trær. Kystsequoia eller redwoodtreet strekker seg opp mot og over 100 meter, og de massive stammene skyter opp fra alle sider av veien. I samme område finner du også tre massive redwoodtrær som du kan kjøre gjennom (!!). Det best tilgjengelige treet kalles Chandelier Tree og ligger utenfor det lille stedet Leggett. Sist vi sjekket kostet det 5 dollar å få kjøre gjennom.

Avenue of the Giants, California

8. Carhenge, Nebraska

Carhenge er en finurlig greie. 10 minutter fra den heller triste byen Alliance i Nebraska er det en fyr ved navn Jim Reinders som har bygget en tro kopi av Stonehenge, bare med bruk av gamle amerikanske biler i stedet. Det er ingen umiddelbare andre attraksjoner i nærheten, men skulle du av en eller annen grunn være på vei gjennom Nebraska så har du i alle fall ett stopp å se frem til!

9. Oatman, Arizona

Et av de kuleste stoppene på Route 66 er den gamle gruvebyen Oatman i Arizona. I dag først og fremst kjent for alle eslene eller"burros" som de kalles lokalt, som tusler fritt rundt. Noen snille, noen litt mer mannevonde, men alle ganske tøffe. Stikk innom og mat et esel du også! Las Vegas er nærmeste storby og ligger ca. 2 timer unna.

På tide å planlegge ditt neste eventyr i USA?

Del reiseplanene dine med oss, så hjelper vi deg med å sette sammen den ultimate reisen med fly, overnattinger, leiebil og alt som må på plass. Alt du trenger å gjøre er å pakke sekken og gjøre det klar for tidenes eventyr!

La oss ta en kaffe

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...