{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Alt du trenger å vite om camping i New Zealand

Mt

Bestemt deg for å dra på en camping road trip i New Zealand? Her er 10 nyttige tips...

New Zealand, med sine robuste landskap, uberørte innsjøer og snødekte topper, appellerer til eventyrlystne sjeler rundt om i verden. Vi mener at den beste måten å utforske dette naturlige paradiset er ved å campe under stjernene i din egen campervan!

I dette innlegget gir vi deg våre beste tips til en episk campingtur på veien i New Zealand. Vi tar for os alt fra trafikkregler til respekt miljøet og de beste stedene for å se den vakre stjernehimmelen. Uansett om du er en erfaren camper eller en førstegangsreisende, så gir vi deg noen essensielle råd som garantert kommer til å gjøre din Kiwi-campingopplevelse uforglemmelig.

new-zealand-kaikoura-whale-diving
Se alle våre reiseforslag i New Zealand
Sitter du fortsatt på gjerdet og vurderer om New Zealand er det rette reisemålet for deg? Eller har du allerede bestilt flybilletter og er på jakt etter den perfekte reiseruten for å fylle tiden din der – Så kan vi hjelpe deg. Vi har en massiv samling av aktiviteter og opplevelser, i tillegg til veldig konkurransedyktige priser på bil- og campervan-utleie. Ta en titt på linken nedenfor for å se alt vi kan tilby i New Zealand!
Se hva vi kan tilby i New Zealand

1. Leave no trace: den gyldne regel

“Ikke ta med deg noe mer enn bilder og ikke etterlat deg noe mer enn fotspor.” Dette er kanskje litt klisjé, men det er fortsatt like relevant for alle som skal på camping i utlandet, eller hvor som helst egentlig… Når du er ute og utforsker New Zealands varierte landskap, så bør du huske å:

 • Ta med deg alt: Kast søppelet ditt på en ansvarlig måte, inkludert matrester.
 • Unngå å blande kjemikalier i elvene eller innsjøer: Bruk miljøvennlige såper og vaskemidler når du vasker opp ute.
 • Respekter den lokale floraen og faunaen: Ikke knekk grener eller skad planter, så trå lett.
 • Slokke bålet skikkelig: Ikke la det være spor igjen etter bålet ditt og sørg alltid for å ha noe vann tilgjengelig for å kunne slokke det skikkelig.

2. Campsites: Fra fri camping til ferieparker

 • Ferieparker: Disse kommersielle campingplassene er sannsynligvis det mest komfortable alternativet for deg som skal på camping i New Zealand. De gir deg en trygg og godt utstyrt opplevelse. Her kan du velge mellom teltområder, strømforsynte steder for bobil/van eller en koselig hytte.
 • Department of Conservation (DOC) campingplasser: Disse stedene forvaltes på tillitsbasis og ligger ofte i de mest fantastiske områdene. Telt, bobiler og campervans er velkomne. Fasilitetene varierer fra campingplass til campingplass, men prisene er rimelige - så dette er et godt valg for eventyrlystne backpackere som er på budsjett!

 • Fri camping (Freedom Camping): I visse områder kan du campe gratis ute i naturen, så lenge du følger reglene: Du trenger en selvstendig campervan, kan ikke etterlate deg noen spor og du må respektere miljøet. Du lurer kanskje på hva en “selvstendig campervan” egentlig betyr, men det er ganske enkelt. En selvstendig campervan har sitt eget toalett (spyling eller kompostering), vannforsyning for matlaging og personlig hygiene, i tillegg til avløpstanker. Hvis du er usikker, kan du spørre en av våre reisespesialister - vi har selvstendige campervans i mange former og størrelser – og for enhver lommebok
new-zealand-south-island-road-trip-mountain-scenery-through-camper-window

3. Ingen camping betyr INGEN camping

 • Følg skiltene:Når du ser skilt som forbyr camping, så må du ta dem alvorlig. Disse skiltene er der av en grunn - for å beskytte miljøet og sikre alles sikkerhet. Å ignorere dem kan føre til at du møter på unødvendige problemer.

 • Gjør deg kjent med begrensede områder: Sett deg inn i områder som er begrenset for turister og camping. Noen områder er utilgjengelige på grunn av en lokal bevaringsinnsats, en kulturell betydning eller på bakgrunn av sikkerhet. Respekter disse begrensningene og unngå å campe der det ikke er lov.

4. Stjernekikking:

New Zealand har noe av den klareste nattehimmelen på jord og blir ofte omtalt som det beste stedet for stjernekikking. For å få mest mulig ut av campingopplevelse din ute det fri, bør du absolutt prøve noen av disse tipsene:

 • Finn det beste stedet: Søk etter et mørkt og stille sted, langt unna kunstig lys. Den beste stjernekikkingen skjer når du er langt fra byens lys.

 • Beskytt nattsynet ditt: Dekk til hodelykten eller lommelykten din med rød cellofan eller papir. Dette gjør at du bevarer nattsynet ditt og gjør at du får se enda flere stjerner. Slå av telefonens skjermlys eller sett den i rød-modus for å unngå å forstyrre øynene dine sin tilpasning til mørket.

 • Gi øynene dine tid til å tilpasse seg: Etter at du har kommet til det perfekte stedet for stjernekikking, bør du slå av all belysning (lommelykter, lykter, telefonskjermer etc.). Vent i ca. 30 minutter for at øynene dine skal tilpasse seg helt til mørket.

 

Her er noen av våre beste stjernekikkingssteder i New Zealand:

 • Aoraki Mt Cook: ligger i Aoraki Mackenzie International Dark Sky Reserve og området byr på uberørte himler og fantastisk utsikt over stjernebildene på den sørlige halvkule.
 • Lake Tekapo: er en annen perle i Dark Sky Reserve som kan skryte av klare himler og minimal lysforurensning. Twizel, som ligger nær Lake Tekapo, er også et fantastisk sted for stjernekikking.
 • Stewart Island: er kjent for sin robuste natur og byr på et hav av muligheter for stjernekikking.
 • Great Barrier Island: ligger utenfor kysten av Auckland og er en del av Dark Sky Sanctuary og kan by på bemerkelsesverdige stjernekikkingsmuligheter.
No Entry Sign In Auckland New Zealand

5. Book din campervan på forhånd

New Zealand er et populært reisemål for campervan-road trips, så tilgjengeligheten kan fort endre seg. For å unngå skuffelser, bør du bestille din campervan i god tid i forveien. Uansett om du planlegger å  oppleve de beroligende kystlinjene, ta turen innom frodige skoger eller robuste fjell, så hjelper det å ha bilen booket slik at du kan fokusere på å planlegge din perfekte road trip i New Zealand.

 

6. Viktige apper

Det er noen ganske nyttige apper som du bør teste ut om du skal legge ut på en lengre road trip i New Zealand! Sjekk ut:

 • CamperMate: Dette er en populær gratis reiseapp og er et must for campervan-entusiaster. Den gir deg masse nyttig informasjon, som for eksempel:
  • Campingplass steder: Finn gratis, rimelige og betalte campingplasser.
  • Fasiliteter: Finn offentlige toaletter, supermarkeder, vaskerier og bensinstasjoner.
  • Vei-varsler: Hold deg oppdatert om veiforhold og værvarsler.
  • Tips fra andre reisende: Få innsideinformasjon og finn skjulte perler.
  • Rabatter: Få tilbud på overnatting og aktiviteter basert på din posisjon.

 • Gaspy: Finn de beste drivstoffprisene langs ruten din. Det kan lønne seg å pare noen cent per liter når du skal ut på en lengre road trip!

 • GrabOne Discount NZ: Få tilbud på spisesteder, aktiviteter og opplevelser. Unn deg selv noe godt uten å tømme lommeboken!
Campervan Under A Starry Sky In New Zealand

7. Lei riktig bil eller campervan hvis du skal opp i fjellene

New Zealands fjellruter er kjent for sine utfordrende forhold. Avhengig av årstiden kan du støte på snø, is og faktisk også risikoen for jordskred. Disse rutene krever at du tar det på alvor. Har du planlagt en road trip på høsten, vinteren eller tidlig på våren, så er det viktig at du velger riktig bil eller campervan basert på forholdene.

Et praktisk tips: Å forsøke å krysse disse fjellovergangene med en kompakt personbil er ikke en god idé og om vinteren krever noen fjellveier til og med at du bruker snøkjettinger. Så før du leier en bil eller campervan, sjekk ruten din og finn ut av om kjøretøyet ditt passer til de områdene du har lyst til å besøke. Våre reisespesialister kan hjelpe deg med dette!

Husk at New Zealands robuste terreng kan overraske selv erfarne sjåfører, så du bør være forberedt og kjøre forsiktig mens du er her. For mer informasjon om det å kjøre i New Zealand og de faktiske forholdene, kan du sjekke NZ Transport Agency’s nettside.

 

8. La folk få kjøre forbi om du kjører sakte (det er loven!)

I New Zealand er det ikke bare høflig, men også en del av loven å la kjøretøy som beveger seg raskere, passere dersom du kjører sakte. Dette er med på å gjøre veiforholdene tryggere og sikrer en jevnere trafikkflyt. Legger du merke til et kjøretøy bak deg som beveger seg i høyere hastighet, så skal du finne en passende mulighet til å flytte deg til siden og la dem passere, slik at du unngår «road rage» og andre uhyggeligheter. På mange av veiene i New Zealand finner du dedikerte avkjøringspunkter, så det er ingen grunn til å ikke bruke dem! Er det du som sitter i bilen som kjører raskere, så vil sikkert du også sette pris på at folk slipper deg forbi.

New Zealand South Island Hanmer Springs Mountain Range

9. Kjøkkenutstyr og matlagning

Hvordan du skal lage mat og hva du trenger, avhenger litt av hvilke campingplasser du velger. Hvis du har tenkt til å holde deg på de kommersielle campingplassene, som ferieparker, så er det enkelt å lage mat. Disse campingplassene er utstyrt med felleskjøkken og grillplasser og de tilbyr også ofte kjøkkenutstyr.

Skal du derimot bo på DOC-campingplasser eller planlegger å campe ute i naturen, må du ta med deg ditt eget kjøkkenutstyr. Det viktigste utstyret inkluderer en gasskomfyr, kasseroller, stekepanner og kjøkkenredskaper – dette kan enten være inkludert eller som et valgfritt tillegg når du leier en campervan. Se hva som er inkludert på de spesifikke campervansidene, eller spør en av våre reisespesialister!

 

10. Brannsikkerhet og stillhet

 • Bål: Dersom stedet tillater det må du huske å slokke bålet skikkelig og ikke legge igjen spor.
 • Stillhet: Respekter stilletid der du er og la heller lydene fra naturen få skinne.
campervan-otago-new-zealand

Klar for å legge ut på tidenes campingtur?

Sånn, det var det!! Vi håper du fikk litt tips og råd til din campingtur i New Zealand. Hvis du syns at planleggingen føles litt overveldende, eller om du er usikker på hvor du skal begynne, så kan våre reisespesialister hjelpe deg. Vi har ikke bare et godt utvalg av campervans, men med våre tips og triks kan vi garantere at du får en episk road trip!

Skriv til oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...