{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

New Zealand

Reise til New Zealand med KILROY
Reise til New Zealand med KILROY

Reis til New Zealand

Du tenker kanskje at New Zealand kan minne om Norge? Og det kan vi være litt enige i - men New Zealand byr ikke bare på vakker natur, store naturopplevelser og ekstremsport som strikkhopping, elverafting, ski og brevandring. Klimaet på New Zealand varierer fra subtropiske temperaturer på Nordøya til polarklima på Sørøya. Tar du turen fra Nordøya til Sørøya får du oppleve tropiske strender med black sand beaches, surfing og storbyliv i Auckland. Lenger sør som f.eks. i Kaikoura kan du hoppe på en hvalsafari eller blir med på en seiltur i det fantastiske Milford Sound. Og sist men ikke minst, den originale Maori-kulturen i New Zealand! What's not to love?

SPØR OSS OM REISER TIL NEW ZEALAND


Kia ora!

Det beste med New Zealand er faktisk ikke naturen, det er folket: "kiwis". Slå deg ned på en lokal pub og opplev gjestfriheten og den gode humoren deres mens du koser deg med en halvliter og en lokal rugbykamp. Er du heldig, så får du kanskje også med deg den tradisjonelle "haka"-dansen før kampstart. Det kan være vanskelig å forstå den litt spesielle dialekten og uttalen til kiwiene, men sitter du inne med en god aussie-vits er dette tid og sted å komme med den. New Zealandere elsker nemlig å gjøre narr av australiere!

Campervan i New Zealand

For deg som vil oppleve New Zealands magi i ditt eget tempo, bør du sjekke ut en av våre populære campervans! Med "et hjem på hjul" har du full frihet på veien, kontroll over tid, sted og reiserute og kan oppleve New Zealand på egne premisser. PS: Høysesongen for utleie av bobil og campervans på New Zealand er fra november til slutten av februar. Jo tidligere du bestiller, jo billigere er det for deg. Vi har også laget noen reiseforslag på Nordøya, Sørøya og begge to kombinert, som du bør sjekke ut om du vurderer å legge ut på en road trip i New Zealand! Ta en titt her da vel!

Stress litt mindre med et busspass

Er du derimot ikke helt klar for å kjøre selv? Da anbefaler vi at du tar en titt på et av våre busspass som er spesielt tilpasset unge backpackere. Vi kan by på moderne busser med et kjempebra rutenett, der konseptet er at du hopper av/på bussene som du selv ønsker på en forhåndsbestemt reiserute.

Guidene ombord er lokale Kiwis som elsker å fortelle om landet sitt og de hjelper deg mer enn gjerne med overnattingsalternativer dersom du trenger hjelp med det. Bussene stopper på alle de spennende stedene underveis. Fra vulkaner og flotte strender til regnskog, maori-kultur og storslått natur - alt avhengig av hvilket busspass du velger. Vi anbefaler at du tar et busspass med litt varighet, fordi New Zealand har så utrolig mye å tilby - og det ville jo vært synd å gå glipp av noe når du først har reist til den andre siden av jorda. Sjekk ut våre busspass i New Zealand her.

Hvilke steder bør du oppleve?

Det er så mange fine steder du bør sjekke ut om du reiser til New Zealand at det er vanskelig å ikke gjøre listen milelang, men noen av godbitene du bør få med deg inkluderer:

Nordøya

Auckland (Tamaki-or-rau Makau) er det tettest befolkede urbane området på Nordøya og en inngangsport for de fleste backpackere. Poor Knights Island (Tawhiti Rahi) er en av verdens beste dykkersteder. Dette er et sted som du bør legge til på ruta de om du er glad i dykking, snorkeling, kajakk, paddleboarding eller å bare seile rundt.

Ta turen innom de magiske Waitomo Caves! Det er tre grotter som utgjør selve Waitomo grottesystemet og hver av de har sine egne unike opplevelser, men felles for de alle er at du kommer tett på millioner av glødende lysbiller (eller st.hansormer).

Tongariro National Park er hjem til hele tre aktive vulkaner og har et ikonisk landskap. Det er New Zealands eldste nasjonalpark og er på UNESCOS verdensarvliste. Tongaririo er ikke bare vakkert, men det har en veldig stor kulturell og spirituell betydning for Maoriene.

Rotorua byr på geotermiske parker med flere deilige spa opplevelser ute i det fri, gå turer gjennom Whakarewarewa Forest eller bad i en av de 18 innsjøene! Er du glad i å sykle? ja, da er dette paradis! Her finner du over 200km med fete ruter.

Vi må jo også nevne Hobbiton selvfølgelig! Du kan vandre rundt på settet til Ringenes Herre og hobbiton filmene... Det er en turistattraksjon uten like, men det er jo litt gøy også - ikke sant?

Sørøya

Du kan for eksempel starte turen din i Christchurch (som er den største byen på Sørøya) og fortsette videre til Arthur's Pass. Arthur's pas National park er for deg som virkelig elsker å være ute i naturen. Her finner du flere topper på over 200 meter over havet, der den høyeste av dem er Mount Murchison på 2,400 meter.

Aoraki/Mount Cook National Park er stedet å besøke om du liker å gå tur i fjellet! Med over 19 topper på mer enn 3,000 høydemeter er det noe for enhver fjellgeit.

Milford Sound ligger dypt i Fiordland National Park og er kjent som en av New Zealands vakreste attraksjoner. Som Nordmann så er du kanskje ikke så imponert? Vi har jo tross alt veldig fine fjorder her hjemme også, men vi lover deg at det er en utrolig fin opplevelse.

Franz Josef Glacier and Fox Glacier (isbreer) er begge i god behold, selv om verdens isbreer trekker seg tilbake på grunn av klimaet. Du kan enkelt spasere langs foten av breen på Franz Josef ved å følge elven.

Abel Tasman National Park er kjent for sine gullfargede strender, granittklipper og vanvittig fine turløyper. Men uansett om du planlegger å dra rundt på Nordøya eller Sørøya (eller begge), så finnes det MYE fint å oppleve begge steder.

Hotell, hostell eller campervan?

Det er et hav av hosteller rundt om i New Zealand om du vil holde deg innenfor budsjett. Kunne du tenkt deg å ha noe booket på forhånd, men fortsatt ha fleksibiliteten til å gjøre hva du vil? Da kan vi by på overnattingspakker med 5 eller 10 netter som er betalt på forhånd, som du deretter booker inn datoene etterhvert som du selv ønsker. Du kan velge mellom dobbeltrom eller sovesaler. Da får du full flex og lite stress! Snakk med oss om overnattingspakker!

Kjører du din egen campervan så har du jo allerede ett sted å legge deg om kvelden. Ganske digg syns i hvert fall vi!

New Zealand for foodies

Det er kanskje ikke så rart at New Zealand med over 14,000 kilometer med kystlinje, har bra sjømat. Sjekk ut krepsen i Kaikōura, kremet blåskjell i Marlborough og laksen i Mount Cook!

New Zealand er også kjent for lam, det er faktisk landets største eksportvare! Lam står på menyen på de aller fleste restauranter rundt om i landet. Med mye sau, geit og kuer rundt om i landet så har de også noen gode oster på menyen! Kāpiti Cheese, Whitestone og Puhoi Valley er noen av New Zealands favoritter.

I New Zealand er de glad i en god BBQ, men er du heldig så kan du også få med deg den tradisjonelle "Māori hāngī", som er en helt spesiell måte å lage mat på. De bruker rett og slett bakken eller de geotermiske badekulpene til å lage mat!

Working Holiday

Kunne du tenke deg å bli litt ekstra godt kjent med New Zealands spennende kultur? Da kan kanskje Working Holiday være noe for deg. På Working Holiday kan du nemlig reise rundt i New Zealand i opptil 12 måneder, mens du jobber forskjellige steder og samtidig tjener litt penger.

Working Holiday på New Zealand er en gylden mulighet for deg som ønsker å tilbringe litt ekstra tid på New Zealand og som ønsker å spe på reisebudsjettet ditt. Du kan jobbe med nesten hva som helst, og hvor som helst på New Zealand. Du kan også jobbe flere steder i løpet av ditt WH-opphold og kan derfor bruke din Working Holiday på å oppleve alt hva New Zealand har å by på. 

Les mer om Working Holiday i New Zealand her.

Greit å vite

Du trenger å skaffe deg visum før du reiser til New Zealand. Alle nordmenn må ha noe som kalles: NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) for å kunne reise til eller via New Zealand. Men med visumet kan du reise rundt i New Zealand i 3 måneder!

I New Zealand så kjører de på venstre side av veien... For oss her i Norden så kan det være litt utfordrende, men vi lover deg - gi det to timer, så er du komfortabel bak rattet!

New Zealand har (som sin nabo Australia) strenge krav til biosikkerhet når du ankommer landet. Ikke ta med deg varer du har fått beskjed om at ikke er lov - de kommer til å bli tatt og du kan risikere bøter (eller verre).

Lyst til å reise til New Zealand?

Book et helt uforpliktende møte med en av våre reisespesialister og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til New Zealand og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg, ønskene dine og budsjettet ditt! Snakk med oss på telefon, på kontoret eller på Teams - det er helt opp til deg!

Snakk med oss om reisen til New Zealand

 

Steder du bør oppleve på New Zealand

Er du glad i ekstremsport? Da er New Zealand stedet å dra! Her kan du prøve strikkhopping, elverafting, kajakking, ski og brevandring, for å nevne noe. Bli kjent med "kiwis", det lokale folket, opplev hvalsafari eller legg ut på en fantastisk seiltur i Milford Sound. Du kan også dra på en rundreise, enten ved å leie en campervan eller med et busspass. 

Trenger du mer inspirasjon?

Se flere artikler her
alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NEW ZEALAND

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise
alt

Kunne du tenke deg å studere på New Zealand?

Vi samarbeider med flere universiteter i New Zealand, og tilbyr gratis studieveiledning.

Les mer om å studere på New Zealand

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...