{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De beste tipsene til en road trip i Australia

Road Trip Woman Driving Car Cover

De beste tipsene til en road trip i Australia

Australia er en fantastisk destinasjon for en road trip! Du har friheten til å reise i ditt eget tempo, og du kommer til å få oppleve spektakulær natur og fete byer på din reise gjennom Australia. Vi har samlet våre beste tips til road trips i Australia slik at du ikke trenger å kaste bort tiden på å finne ut av alt selv. 

Du skal på en road trip i Australia og du har hundrevis av grunner til å glede deg, men for at turen skal bli magisk, er det greit å ha styr på et par ting i forkant. Først og fremst, husk at du reiser i en annen del av verden og at det er andre regler som gjelder når du skal leie bil, kjøre og campe her. Gjør deg kjent med reglene og les vilkårene for leiebilen/campervanen nøye før du legger i vei.

Husk, du er alltid velkommen til å kontakte din reisespesialist hvis du vil ha tips til kule aktiviteter underveis på road trippen i Australia.

Spør oss om din road trip i Australia

Verdt å vite om road trip i Australia

Du skal på en road trip i Australia og du har hundrevis av grunner til å glede deg! I denne artikkelen vil vi dele våre beste tips og råd når det kommer til road trips i Australia, så slipper du å bruke unødvendig tid på søke etter svar på nettet. 

Først og fremst, husk at du vil reise i en annen del av verden og at det er andre regler som gjelder når du skal leie bil. Vi anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom leiekontraktens vilkår nøye sånn at du har full kontroll på hva som er tillatt og hva kontrakten dekker. 

I tillegg kan vi ikke få sagt dette ofte nok: Reis ALDRI uten reiseforsikring! Det er helt essensielt å ha en reiseforsikring som er gyldig hele tiden mens du er på reisen din. Hvis du ennå ikke har skaffet deg reiseforsikring, ta kontakt med en av våre reisespesialister som kan hjelpe deg med dette. Seriøst, få det fikset nå, ikke vent og risiker at du glemmer det. 

road trip i australia

Campingregler i Australia

Freedom Camping (dvs. camping på offentlige områder) er tillatt flere steder i Australia. Du vil derimot oppdage at det også finnes mange rene og velutstyrte campingområder med fantastisk beliggenhet rundt om i Australia. Hvis du likevel foretrekker å campe på egen hånd i offentlige områder er det viktig at du kontrollerer at du befinner deg på et område hvor Freedom Camping er tillatt. Camper du hvor det ikke er tillatt er sannsynligheten stor for at du vil motta en klekkelig bot. 

Vær oppmerksom på at Freedom Camping ikke er tillatt i eller tett på byer. I byområder må du campe på designerte camping og overnattingsområder. Du kan med fordel laste ned og benytte deg av appen CamperMate, som viser alle campingplasser og ferieparker i Australia. Appen vil også vise deg hvilke som er gratis og hvilke som koster penger. Et annet alternativ er å kjøpe en Camps Australia-bok, som viser alle av Australias campingplasser langs de forskjellige veikartene. 

Du vil også finne gode tips til camping her. Hvis du skal på road trip i den sørlige delen av Australia anbefaler vi at du også sjekker ut denne appen fra Great Southern Touring Route.

Kjør i dagslys!

I Australia kan det være veldig farlig å kjøre i løpet av nattestid, blant annet fordi mange av veiene er ikke opplyst slik vi er vant med fra Norge og det er ikke uvanlig at dyr, som kenguruer, krysser veiene om natten. Dessuten vil forsikringen på din campervan kun dekke deg dersom du kjører i dagslys. 

Fordelen med å kjøre i dagslys er at du ikke kommer til å gå glipp av den fantastiske naturen og landskapet som du kjører gjennom. Vi anbefaler også at du prøver å unngå motorveier og heller kjører mindre veier som tar deg gjennom fantastiske omgivelser og hyggelige små byer. Det vil kanskje ta litt lengere tid å ankomme destinasjonen, men det er ofte slik man finner de skjulte skattene langs ruten! 

road trip i australia

Hvordan spare penger på drivstoff i Australia

Sørg for å alltid ha nok drivstoff på bilen eller campervanen når du skal kjøre lange distanser. Det kan være sparsomt med bensinstasjoner langs flere av strekningene. I tillegg er prisene på drivstoff mye høyere i områder hvor det er færre bensinstasjoner. Det høres kanskje ut som en overdrivelse, men etterhvert som du begir deg ut i Australias Outback - spesielt den vestlige delen av Australia og Northern Territory, vil du fort skjønne hva vi snakker om. Så fyll opp tanken før du kommer til disse områdene og du vil kunne sove bedre, vel vitende om at du har spart en god del $$$.  

Hvis du fyller drivstoff på en tirsdag kan du forvente å betale 5-15% mindre enn hva du vil gjøre på andre dager. Hvis tirsdag ikke passer, er onsdag det nest beste alternativet. Du vil kunne spare mye penger ved å tanke på en av disse to dagene, og du bør definitivt unngå å tanke i helgene. Coles og Woolworths eier en stor andel av Australias bensinstasjoner og de tilbyr rabatt på drivstoff når du handler hos de. Bruker du mer enn $30 (det er ikke vanskelig...) kan du få alt fra $0.04 cent/liter til $0.12 cent/liter i rabatt, avhengig av hvilken type kampanje de har gående. 

Drivstoff kommer til å være en av de største utgiftspostene på din road trip, og det vil derfor lønne seg å være oppmerksom på når og hvor du fyller tanken. En av de beste appene vi kan anbefale er MotorMouth. Den er nyttig for å finne ut hvor det vil være billigst å fylle drivstoff i det området du befinner deg.

Fint å vite om bomveier og avgifter i Australia

Noen av veiene i Australia krever en bomavgift, men ikke alle. Du vil sannsynligvis støte på slike bomveier hvis du kjører gjennom metropolområdene New South Wales, Queensland, og Victoria.

Du er selv ansvarlig for å betale bomavgiftene når du kjører i Australia. Det er viktig at du er oppmerksom på hvilke veier dette gjelder da passeringer kontrolleres og registreres elektronisk, og du vil ikke ha mulighet til å stoppe og betale med kontanter underveis. 

Det er derfor nødvendig at du skaffer deg et e-pass for turister som vil fungere som betalingsmetode for bomveiene. Med et e-pass vil avgiften trekkes automatisk. Husk at du må sette opp ditt e-pass senest 48 timer før du kjører på en bomvei. Du kan skaffe deg et turist e-pass herMerk at hvis du ikke betaler bomavgiften, vil du være nødt til å betale et administrasjonsgebyr til oss, i tillegg til avgiften du skylder bomselskapet når du kommer hjem.

Australia er en fantastisk land for en road trip

Hvilken campervan har du bestilt?

MED DETTE ØNSKER VI DEG EN RIKTIG GOD TUR!

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...