{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Den komplette guiden til en road trip i Japan: tips, triks og "må-se" destinasjoner

Kuga Campervan Lifestyle (49)

Opplev Japan på en litt annerledes måte: din guide til road trip i "the land of the rising sun"

Opplev Japan på en litt annerledes måte: din guide til road trip i "the land of the rising sun"

Har du tenkt tanken på å oppleve Japan med bil? Om svaret er ja, så er du ikke alene. Japan er et veldig fascinerende land som byr på en unik blanding av gammel kultur, moderne teknologi og fantastisk natur. Men hvordan går man frem for å planlegge en road trip i Japan? Hva er de beste stedene å besøke? Hvordan finner du campingplasser, mat og varme kilder underveis? Og hvilke regler og etiketter gjelder når du kjører i Japan?

We’ve got your back! I denne bloggen deler vi alt du trenger å vite om road trips i Japan, fra tips og triks til must-see destinasjoner. Vi gir deg også foreslåtte reiseruter som tar deg til noen av de mest fantastiske stedene i Japan, som Tokyo, Kyoto, Osaka, Nagano, Kanazawa, Hakone og Mt. Fuji. Så, ble du fristet til å oppleve Japan på en ny måte? Les videre og bli inspirert til din neste reise!

Kuga Campervan Lifestyle (13)
Utenfor allfarvei i din egen campervan i Japan
Å leie en campervan er en av de mest rimelige måtene å reise gjennom Japan på, fordi du kombinerer transport og overnatting i ett. Men det er også en fin måte å komme deg utenfor allfarvei på. Med så mye frihet er valget om hvor du skal dra og hva du skal se nesten overveldende. Derfor har i satt sammen to fine rutealternativer for turen din. Hvis du er usikker på om en campervan er det riktige valget for deg – så bør du se på våre Kuga-campers via lenken nedenfor. De er kompakte, men romslige, fullt utstyrt og gir deg alt du trenger. Har du fortsatt spørsmål? Snakk med oss da vel!
Lei en Kuga Campervan i Japan
kyoto-japan-kiyomizu-dera-temple-cherry-blossom
Trenger du litt inspirasjon før reisen til Japan?
Vi har akkurat det du trenger - en blogg full av høydepunkter og ting du virkelig ikke bør gå glipp av. Den forklarer hvorfor Japan bør være helt øverst på bucketlisten din. Enten du reiser med en campervan eller tar offentlig transport - dette er tingene du ikke bør gå glipp av.
Besøk Japan i 2024

Greit å vite før du legger ut på en road trip i Japan

Det er noen ting å huske på før du flyr av sted til sushi- og sake-landet. For det første må du skaffe deg et internasjonalt førerkort, som er ganske viktig hvis du planlegger å kunne kjøre der. Du kan søke om det hjemme i Norge før turen din starter, men sørg for å gjøre det i god tid.

Deretter må du leie en campervan. Det kan være litt mer utfordrende fordi det er en slags nisjereisestil og som med de fleste ting i Japan kan det oppstå språkbarrierer som gjør det vanskelig å få bestilt det du faktisk er ute etter. Heldigvis for deg, så kan du skaffe campervanen din hos oss før du reiser av sted!  Det er enkelt, greit og du er sikret å få mest valuta for pengene. Sjekk ut vår Kuga-camper i Japan her. Det er viktig å pakke lett, fordi de fleste campervans i Japan har begrenset med lagringsplass. Pakk det viktigste du trenger og unngå harde kofferter (for de tar opp mer plass). Vurder å heller bruke en bag, ryggsekk eller tote bag for å oppbevare tingene dine. Hvis du leier en campervan gjennom KILROY, kan du leie alt av kjøkkenutstyr og ting som sengetøy og tepper for en liten avgift, noe som gjør det mye lettere for deg å pakke lett.

Campervan driving through the Japanese countryside, with green fields and trees full of cherry blossom

Michi-no-Eki - De japanske veistasjonene du ikke visste at du trengte

Japan har et omfattende nettverk av Michi-no-Eki, eller veistasjoner, som er regjeringsutpekte rasteplasser som tilbyr langt mer enn bensinstasjoner du kanskje er vant til her hjemme. Disse pit-stoppene er fantastiske på en road trip fordi de tilbyr gratis parkering, velholdte toalettfasiliteter, salgsautomater med varme og kalde drikker, gratis Wi-Fi og til og med dusjer på noen av stasjonene. Mange tilbyr også et sted å lade elektroniske enheter, minibanker og stellefasiliteter for spedbarn. Du kommer til å møte på entusiastiske guider som gir deg lokal informasjon om hvert sted du ønsker å besøke og de vil også være mer enn villige til å hjelpe deg med å finne veien hvis du trenger det eller peke deg i retning av de mest populære lokale attraksjonene.

Det er derimot viktig å huske på at de fleste Michi-no-Eki stenger om natten. Toalettene er imidlertid tilgjengelige 24/7, men du får ikke lov til å campe på Michi-no-Eki-ene!

Du trenger heller ikke gå glipp av en dukkert i noen av de herlige onsene (japanske varme kilder) når du drar på road trip! Det er flere Michi-no-Eki med egne varme kilder. Disse mener vi at er verdt et besøk:

 • Kusatsu Onsen Michi-no-eki: Ligger i Gunma prefektur og er plassert nær det berømte Kusatsu Onsen.
 • Yunokawa Onsen Michi-no-eki: Ligger i Hokkaido og er plassert nær Yunokawa Onsen.
 • Takayu Onsen Michi-no-eki: Ligger i Fukushima, plassert nær Takayu Onsen
Blue and white road sign in Japan indicating the road side station of Tabayama

Hvor bør du overnatte på en road trip i Japan - de beste campingplassene

Japan har over 3 000 offentlige og private campingplasser som byr på ulike fasiliteter og tjenester. Vi har pekt ut noen få i våre to foreslåtte reiseruter, men det finnes campingplasser omtrent overalt på Honshu (hovedøya). Noen av de beste campingplassene du kan bo på mens du er på en road trip i Japan er:

 • Azuri Beach i Mie området: Denne campingplassen ligger ved stranden og byr på flere enkle campingområder langs stranden med campingplass til bilen, campinghytter og bungalower. Dette stedet er perfekt for bading, fiske og kajakkpadling.
 • Lake Tazawa i Akita: Denne naturskjønne kalderasjøen er stemt frem som en av Japans 100 mest naturskjønne steder. Her bør du legge ut på en fotturer eller sykkeltur. Tar du turen hit i en campervan bør du sørge for å kjøre langs sjøen før du slår leir på campingplassen.
 • Kamikochi i Nagano: Denne campingplassen ligger i de nordlige japanske alpene og er omgitt av vakre fjell og skoger. Plassen er perfekt for fotturer og for å nyte den vakre japanske naturen.

Skal du finne frem til flere campingplasser i Japan, anbefaler vi å bruke Michi Japan Road Trip-appen. Det er en fin app for å finne campingplasser, Michi-no-Eki og varme kilder underveis på turen. Du trenger ikke internett for å bruke appen og du kan til og med bruke den som GPS.

De fleste av Japans campingplasser er gratis, men noen av dem tar en liten avgift. Drar du på en camping så finner du som regel toaletter og vasker der. Men fordi Japan har så mange varme kilder, så finner du som regel en campingplass i nærheten av kildene.  Hvis campingplassen din ikke har en og det ikke er dusjfasiliteter, så finner du som regel en varm kilde i nærheten. I høysesongen og i helgene anbefaler vi at du bestiller campingplassen din på forhånd for å unngå skuffelse dersom det er fullt – og du slipper å endre planene dine i siste liten.

Campervan on a campsite in Japan, with a view of a volcano and other vans and tents in the background on the grassy field

Husk disse japanske kjørereglene på road trip

Vurderer du å legge ut på en road trip i Japan, så er det et par ting du bør ha i bakhodet før du setter deg bak rattet:

I Japan kjører de på venstre side av veien, akkurat som i Storbritannia, Australia og andre tidligere engelske kolonier. Det kan ta litt tid for oss å tilpasse oss til å sitte på feil side av bilen, men vi lover deg at det det kommer til å føles helt naturlig etter en liten stund.

Overraskende nok følger de fleste japanske trafikkskilt internasjonale standarder, så det burde ikke være så vanskelig å forstå dem. Men den store forskjellen er stoppskiltet. I Japan er det en rød trekant med Kanji-oversettelsen av 'stopp' midt i skiltet (som vist på bildet nedenfor). Alle de andre skiltene er ganske logiske.

Det er noen lokale kjøretips som kan være greit å huske på:

 • Ingen tuting: Tuting anses som uhøflig i Japan og brukes KUN i nødstilfeller.
 • Ingen spising eller drikking mens du kjører: Det er ulovlig å spise eller drikke mens du kjører i Japan, så sørg for å ta nok pauser underveis i road trippen. Heldigvis så finnes det et hav av interessante steder å stoppe, så det kommer ikke til å bli en problem.
 • Ikke kjør med høye hæler: Det er ulovlig å kjøre med høye hæler i Japan, fordi de kan sette seg fast mellom pedalene.
 • Ikke kjør med hodetelefoner: Det er ulovlig å kjøre med hodetelefonene på i Japan, fordi det regnes som en distraksjon.

Det er bare å spenne seg fast, følge tipsene og gjøre seg klar for en episk road trip på de japanske veier!

Empty street in Japan with lots of overhead powerlines, as well as some road signs indicating one way streets and more

Veimat - våre favoritter

Japan er et paradis for foodies og for mange er det en av hovedgrunnene til å reise dit. Reiser du med en campervan har du muligheten til å lage mat selv hvis du ønsker, som også gjør at det er enklere å holde seg til budsjettet. Men hvis det er én ting vi ikke ville spare penger på – så er det mat. Selv på et begrenset budsjett kommer du aldri til å gå tom for alternativer som tilfredsstiller sulten. Du bør absolutt ikke gå glipp av  all den fantastiske sushien, yakitorien (grillede kjøttspyd), takoyakien (blekksprutboller) og okonomiyakien (en merkelig, men fantastisk salt omelett/pannekake-hybrid fylt med nudler og grønnsaker). Her er noen tips for å finne mat på farten i Japan med din egen campervan:

 • Hvis du leter etter et raskt og billig måltid, kan du går feil med donburi, som er risbolle toppet med ulike ingredienser som biff, svinekjøtt, kylling, sjømat eller grønnsaker. Du kan finne donburi på mange japanske fast food-kjeder, som Yoshinoya eller Sukiya. Disse kjedene er åpne 24/7 og byr på et godt utvalg retter for rundt 800 yen (ca. 5 EUR) eller noen ganger enda mindre og med en overraskende god kvalitet.
 • Ramen er noe du absolutt må prøve i Japan, der hver region har sin egen stil og smak av ramen. En av de mest kjente ramen-kjedene er Ichiran, som spesialiserer seg på tonkotsu ramen, laget med en buljong basert på svin. Ichiran har også et spesielt bestillings- og spisesystem, der du kan tilpasse dine ramen-preferanser og nyte måltidet ditt i en privat bås - perfekt for oss fra vesten som gjerne liker å spise «i fred». Da er det ingen som ser rart på deg når du sliter med å spise ramen med pinner!
 • Hvis du har lyst på noe mer mettende og hjertevarmende, kan du prøve curry rice, hvor det selvfølgelig er en dedikert kjede som driver med dette: CoCo Ichibanya. Dette stedet lar deg velge kryddernivået, mengden ris og påleggene for karririsen din, noe som gjør det til et tilfredsstillende måltid.

Fordi våre campervans er utstyrt med et lite kjøkken og mikrobølgeovn, kan du også kjøpe ferdige måltider på nærbutikker, som kalles konbini i Japan. Konbini er åpne 24/7 og selger et utvalg matvarer, som onigiri (risboller), bento (en slags assortert lunsj boks), virkelig god sushi, salater, supper og desserter. Konbini-mat er overraskende velsmakende og fersk og ofte billigere enn å spise ute. Du kan også finne drikkevarer, snacks (selv fantastisk stekt kylling!) og andre nødvendigheter på konbini, noe som gjør dem til et "alt-i-ett" sted for reisende på farta.

Platter of okonomiyaki, a savory pancake/omelett crossover with noodles, vegetables and sauce.

Forslag til reiserute 1: Tokyo - Nagano - Kanazawa -Takayama/Japanese Alps - Mt. Fuji - Tokyo

La oss ta en titt på noen mulige reiseruter. Vi har satt sammen to fine reiseruter for deg og dette er den første. Du starter reisen din i Tokyo, Japans pulserende hovedstad. I Tokyo er det så mye å se og gjøre at det er bokstavelig talt overveldende. Hver bydel er ganske forskjellig, men vi foreslår at du i det minste besøker Tsukiji Fish Market og Senso-ji-tempelet i Asakusa, et av Tokyos eldste og mest berømte templer. For litt fred og ro (hvis du holder deg borte fra hovedveiene), foreslår vi Meiji Shrine i Shibuya, en rolig og fredelig helligdom omgitt av en frodig skog. En annen flott mulighet er Shinjuku Gyoen National Garden, en vakker park midt i Tokyo. Alt dette bør selvfølgelig suppleres med litt shopping og en god posjon med stopp for å få i seg noe av den deilige maten og drikken som finnes. Hentepunktet for din KILROY-campervan er også i Tokyo, så vi foreslår at du tilbringer noen dager i byen før du starter leieperioden din. Du trenger uansett ikke å kjøre rundt i en campervan i denne metropolen!

På din første reisedag kjører du til Chichibu (litt mindre enn 2 timers kjøring) og besøker Chichibu Shrine, et vakkert tempel som ligger på en ås med fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene. Deretter besøker du Chichibu Muse Park, en vakker park med ulike blomster og planter. Det er et flott lite overnattingssted på veien til din neste destinasjon: Nagano! I Nagano anbefaler vi Zenko-ji-tempelet, ett av Japans eldste og viktigste templer. Verdt å besøke (og mye lettere å nå med en campervan) er også Togakushi Shrine, en vakker helligdom i fjellene. Etter en lang dag med mange opplevelser vil du mest sannsynlig sette pris på en avslappende stund i en av Nagano's mange varme kilder. Det er mye å se og gjøre i Nagano-området (du har sannsynligvis hørt om de berømte snø apene som tar seg et bad i de varme kildene), så vi anbefaler at du minst har et par dager her.

Når du er klar til å forlate Nagano, er det på tide å dra mot kystbyen Kanazawa og besøke Kenroku-en Garden, en av Japans vakreste hager. Neste stopp er Kanazawa Castle, et vakkert slott som ligger midt i byen. På kvelden foreslår vi at du drar til Higashi Chaya District, et vakkert bevart geisha-distrikt og besøker en av de mange te salongene. Hvis du tilfeldigvis er på besøk her i de varmere månedene, har den nærliggende Noto-halvøya store sandstrender som er perfekte for å slappe av. Du har lov til å kjøre på mange av strendene, men camping er forbudt.

Fra kysten av Honshu er det på tide å fortsette og utforske de japanske alpene. Selv om hele regionen er utrolig vakker, mener vi at Kamikochi Valley, en fantastisk dal med krystallklart vann og utrolig utsikt, er et absolutt must. En annen av våre favoritter er Hakusan National Park, med noen av de beste utsiktene i de japanske alpene. På vei dit, ta gjerne en stopp ved Shirakawa-go Village, som er en UNESCOs verdensarvsted kjent for sine tradisjonelle takhus, som sett på bildet nedenfor. Å tilbringe en natt (eller to) i Takayama som base for å utforske regionen og dens gamle landsbyer er sannsynligvis den beste måten å gjøre det på - sjekk ut Hidatakayama campingplass!

Neste stopp på programmet er Mt. Fuji - og denne trenger vel ingen introduksjon? Mens du kjører dit, bør du ta inn den fantastiske utsikten og planlegge litt ekstra tid til fotomulighetene du kommer til å støte på. Det er også mange muligheter for fotturer og hvis du har tid (og lyst) til det, er Mt. Amagoi helt fantastisk. Når du ankommer området rundt Mt. Fuji, vil du sannsynligvis være ganske sliten, men hvis du har litt energi igjen er området rundt Kawaguchi innsjøen verdt å utforske. Den er en del av Fuji Five Lakes, en gruppe på fem vakre innsjøer ved foten av Mt. Fuji. Fra Fuji er det på tide å dra tilbake til Tokyo, levere inn campervanen og tilbringe de siste dagene med å utforske byen i ditt eget tempo før du til slutt flyr hjem.

Main street in Old Town in Takayama, with a wooden lantern post in the foreground. In the background there's more lanterns, greenery and a big beige torii gate

Forslag til reiserute 2: Tokyo - Kyoto - Kobe - Osaka - Nagoya - Hakone - Tokyo

Akkurat som i det første reiseforslaget, starter du i Tokyo. Ærlig talt så kunne vi bli her i uker uten å bli lei, men det er opp til deg å bestemme hvor mange dager  du vil tilbringe her. Minst et par dager enten i begynnelsen eller slutten av turen er et must. Når du er klar til legge ut på road trip henter du campervanen din og setter deg bak rattet!

Eventuelle stopp underveis er opp til deg, men tanken er at før eller senere vil du ende opp i Kyoto. Her kan du se mange templer, men Kinkaku-ji-tempelet (også kjent som den gylne paviljong) er sannsynligvis det mest imponerende. Deretter kan du besøke Nijo Castle, et UNESCOs verdensarvsted og ta det med ro mens du utforsker Gion-distriktet, Kyotos historiske nabolag. Har du lyst til å oppleve et sted litt  utenfor allfarvei, hopper du  inn i campervanen og kjører opp langs Kibune-elven, rett nord for Kyoto. Det er mange gamle templer langs veien, noen til og med skumle og forlatte, men den mystiske plasseringen midt i skogen er rett og slett vakker.

Når du har sett alt som er å se (eller om tiden din begynner å renne ut), beveger du deg mot Kobe. Ikke bare for å smake på det utrolig møre Kobe-biffkjøttet (beklager til alle vegetarianere!), men det er også en sjarmerende by i seg selv. Besøk Kobe Nunobiki Herb Garden, en vakker hage med forskjellige blomster og planter og gå gjennom Kitano-cho District, et vakkert bevart område med forskjellige vestlige hus. Når det begynner å bli mørkt, kommer du til å digge et besøk til Kobe Harborland, et område ved vannet med et bra utvalg av barer og restauranter.

Avhengig av hvor mye tid du har til rådighet, så kan du dra ned til det historisk interessante Hiroshima (er du ikke en historie nørd, så finnes det MYE annet å se også). Hvis du har færre dager til overs, er det Osaka som er neste stopp. Her kan du se Osaka Castle, et av Japans mest kjente slott. Sørg for å besøke området Dotonbori, et morsomt underholdningsdistrikt med forskjellige butikker og restauranter som er spesielt morsomme å besøke om natten. Osaka er kjent som Japans (gate)mat-hovedstad, så sørg for å prøve alt du kan.

Etter Osaka vil vi sakte bevege oss i retning av Tokyo. Hvis du ikke har besøkt Nara når du er i Kyoto eller Osaka, er det definitivt et stopp du bør gjøre, før du avslutter dagen i Nagoya. Etter en god natts søvn i campervanen, kan du besøke enda et annet slott og Atsuta Shrine, en av Japans viktigste helligdommer. Hvis du ønsker å slappe av litt, kan Nagoya også by på mange varme kilder. Fra Nagoya kjører du til Hakone, på den sørlige kysten under Tokyo. Her kan du ta noen fantastiske turer og fordi Hakone er en typisk varmekilde by, venter et herlig onsen på deg om kvelden. Hvis du er heldig, vil Hakone også gi degmen fantastisk utsikt over Mt Fuji, men hvis du vil se fjellet nærmere, så anbefaler vi at du tar en liten omvei via området Fuji Five Lakes.

Det er ikke langt å kjøre fra Hakone eller Fuji til Tokyo, hvor du kommer til å bruke reste av tiden din på å utforske byen. Vi har allerede nevnt mange ting du kan gjøre her, men det kan være en god idé å i det minste besøke hovedområdene minst en gang og se deg rundt etter noen særegne suvenirer. Husk å fylle opp med japanske snacks for flyturen hjem!

The busy main street in Osaka, with many neon signs and other lights making for a very bright display

Lyst på litt hjelp til å planlegge din egen road trip i Japan?

Vi kalles jo reisespesialister for en grunn! Enten du vil legge ut på en road trip eller krysse Japan med tog, så kan vi det! Du får hjelp fra A-Å, tips til turen, noen skjulte perler og en hel haug med aktiviteter du bør få med deg. Ta kontakt med oss, så planlegger vi den perfekte turen for deg!

START PLANLEGGINGEN

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...