{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Det beste av vestlige USA - Less Ordinary

Palm Springs

Lyst til å dra på road trip, men vil holde deg borte fra folkemengdene?

Om du planlegger en tur til de vestlige statene i USA, så har du garantert sett disse  "Best of the West" reiserutene overalt, der de fleste har nøyaktig de samme høydepunktene underveis. Vi er jo selvfølgelig også skyldige i å ha en slik rute, med vår all-time favoritt Ville vesten - Los Angeles til Las Vegas. For de av dere som heller vil oppleve vestlige USA utenfor allfarvei, har vi laget dette blogginnlegget der vi deler mange av våre skjulte perler i de vestlige statene på den populære veien fra L.A. til San Francisco (eller motsatt vei). Enjoy!

usa-route-66-2-cover
Den klassiske road trip ruten
En klassisk road trip gjennom Vestlige USA er noe vi mener at alle bør oppleve minst én gang i livet. Du Start i Los Angeles og avslutt i den ikoniske byen San Francisco på en episk reise gjennom varierte landskap og legendariske destinasjoner. Etter å ha forlatt strendene i Santa Monica og glamouren i Hollywood bak deg, går turen til den imponerende Grand Canyon, du får kjenne på «the wild, wild west» i Utah, oppleve neonfargede Las Vegas og vandre forbi de imponerende fjellene og sjøene i Sierra Nevada-fjellene før du krysser den ikoniske Golden Gate-broen inn til San Francisco. Dette er jo en fin reiserute i seg selv, men i dette innlegget vil vi gi deg noen alternativer og noen mindre besøkte perler - å følge mengden er rett og slett for kjedelig, ikke sant?
Road Trip Mexico Two Guys Hanging Out
Leiebil til gode priser
Vi har gleden av å introdusere eksklusive leiebilavtaler for unge sjåfører under 25 år i USA og Canada. Å finne rimelige leiebilalternativer som ung sjåfør kan være en utfordring spesielt med tanke på de strenge kravene og høye avgiftene i Nord-Amerika. Men hos KILROY kan du ta det helt med ro og bare nyte road tripen din i en kostnadseffektiv leiebil. Våre spesialavtaler inkluderer avgift for unge sjåfører, obligatoriske forsikringer og til og med muligheten til å velge Youth Premium-pakken, som gir deg noen ekstra fordeler. For eksempel fire ekstra sjåfører, ungdomstillegg og en gratis tank med drivstoff. Les mer om det nedenfor.
Leie av bil i USA & Canada: unge sjåfører er mer enn velkomne!

Bombay Beach ved Salton Sea i California

Første stopp på vår rute er Bombay Beach ved Salton Sea. Denne lille perlen er lett tilgjengelig både fra L.A. og San Diego (hvor vi regner med at du starter turen din gjennom de vestlige statene).

Denne perlen ligger mellom Palm Springs og de amerikansk/meksikanske grensebyene Calexico og Mexicali. Dette innsjøsamfunnet har gjennomgått store endringer og har blitt et sted for de kreative sinn. Opplev kunstinstallasjoner som har dukket opp i dette uvanlige ørkenlandskapet. Mens du er i området, ta deg en pause ved Slab City, et samfunn « off the grid» der alle slags kreative og frie sjeler finner hverandre. Det er imidlertid greit å ikke overnatte der, fordi Slab City har rykte på seg for å være en smule lovløs og det siste frie stedet på jorden. Selv om dette kun er sant til en viss grad,  så tiltrekker samfunnet seg alle slags mennesker som ikke passer inn i den konvensjonelle «boksen» (av forskjellige årsaker). Rett utenfor Slab City finnes det et sted du absolutt vil besøke, kalt Salvation Mountain. Leonard Knight, den visjonære kunstneren brukte nesten tre tiår på å bygge denne fargerike, folkekunstperlen av leire og donert maling. Fjellet er dekorert med religiøse meldinger, bibel vers og fargerike veggmalerier og skaper et visuelt imponerende miljø, uansett om du er interessert i religion eller ikke.

Art installation made of TV's at the Salton Sea in California, USA

Anza Borrego Desert State Park

Fortsett sørover til Anza-Borrego Desert State Park. Her finner du et surrealistisk landskap preget av enorme sandflater, robuste fjell og unik vegetasjon. Du kan krysse denne nasjonalparken med bil, passere slot-canyons og skjulte oaser. Du bør få med deg den berømte Fonts Point, som kan by på en fantastisk utsikt over Borrego Valley. Mens du oppdager området bør du holde utkikk etter jern-dyrene som reiser seg fra ørkenen. Skulpturene er en del av en utendørs kunstinstallasjon kjent som "Galleta Meadows Sculptures." Disse store metallskulpturene, skapt av kunstneren Ricardo Breceda, skildrer ulike forhistoriske skapninger og historiske figurer. Skulpturene er spredt rundt i parken og de har blitt en uventet attraksjon for besøkende til ørkenlandskapet. Samlingen inkluderer dinosaurer, mammuter, steinbukker og til og også avbildninger av karakterer fra regionens historie.

Iron sculptures in the desert at Anza Boreggo National Park

Navajo Nation & Painted Desert

Kryss over til Arizona og du blir plutselig en del av kulturlandskapet som utgjør Navajo Nation, det største indianerreservatet i USA. Navajo Nation strekker seg over 70 000 kvadratkilometer i Arizona, Utah og New Mexico og har en befolkning på omtrent 300 000 mennesker som snakker Navajo som sitt primære språk. Området er rikt på kultur, historie og vakker natur og tilbyr mange attraksjoner og aktiviteter for besøkende, som museer, monumenter, parker og festivaler. Navajo Nation er enorm og har mange ting man bør få med seg.

For eksempel; Painted Desert, der jordens historie er skrevet i lag av farge og stein. Det ser ut som om noen tok en stor pensel og malte fjellene med rød, oransje, gul, lilla og rosa, men i virkeligheten skyldes det ulike mineraler og steiner i jorden. Gjennom millioner av år har vær og erosjon eksponert disse fargelagene. Sollyset endrer også fargene avhengig av tidspunktet på dagen og årstiden.

Husk å få med deg et besøk til Grand Falls, ofte referert til som "Chocolate Falls," der en sjokoladefarget foss styrter ned den steinete trappen. Grand Falls er høyere enn Niagara Falls og blir matet av snøsmelting og regn fra White Mountains. Du kan gå ned til bunnen av fossen og ta inn den spektakulære utsikten over den gjørmete kaskaden, men vær forsiktig med det myke underlaget og respekter Navajo Nation. Grand Falls er bare tilgjengelig via grusveier og krever en firehjulsdrevet bil, så planlegg turen deretter og sjekk vannstanden før du drar. Når du først har kommet deg dit, kommer du ikke til å angre på at du tok deg bryderiet – dette er et lite underverk midt i Arizonas ørken!

Monument Valley in Navajo Nation during winter

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park er en skjult perle som ofte glir under radaren til de fleste, overskygget av sin mer berømte søsken, Grand Canyon. Til tross for sitt relativt lave besøkstall, tilbyr nasjonalparken noe spesielt for reisende som leter etter en roligere og mer avsidesliggende opplevelse. En av Capitol Reefs mest ikoniske trekkplaster er Waterpocket Fold, en geologisk rygg som strekker seg over parken og ser ut til å skjære landet i to.

Er du litt eventyrlysten av deg kan du utforske noen av parkens «slot canyons», som er smale passasjer skåret ut av vann og vind over millioner av år. Noen av de mest populære er Burro Wash, Cottonwood Wash og Sulphur Creek. Du må være forberedt på litt klatring, vading og til og med svømming, avhengig av vannstanden. Men belønningen er verdt det: fantastisk utsikt over fargerike steinformasjoner og en følelse av ærefrykt for naturens kraft.

En annen måte å nyte Capitol Reef på er å ta en vakker kjøretur langs en av de asfalterte eller gruslagte veiene. Du får se noen av parkens høydepunkter, som Fruita Historic District, der du kan lære om de mormonske pionerne som slo seg ned her og se frukthagene og bygningene deres. Du kan også stikke innom besøkssenteret, der du kan få kart, informasjon og suvenirer. Eller du kan dra til Capitol Gorge Road, som fører deg til noen av parkens mest imponerende landemerker, som Capitol Dome, Pioneer Register og Tanks.

Stunning view over Capitol Reef National Park in Utah, USA

Valley of Fire & the Seven Magic Mountains i Nevada

Kryss grensen over til Nevada, der Valley of Fire venter på deg med sine nesten røde sandsteinsformasjoner som ser ut til å lyse opp i ørkenens sol. Mens du vandrer gjennom dette tøffe og steinete landskapet, finner du naturens kunstverk risset inn i fjellene. Og bare en kort kjøretur unna, ligger Seven Magic Mountains, en magisk utstilling av fargerike, høye steiner som stikker ut mot ørkenbakteppet. Disse ikoniske landemerkene kommer til å gi deg noen helt fantastiske bilder, spesielt når solen begynner å gå ned.

The artwork Seven Magic Mountains in the desert in Nevada, USA

Mammoth Lakes & Lake Crowley

Ingen road trip gjennom Vestlige USA er komplett uten et stopp i Mammoth Lakes, California. Omringet av uberørt naturs, fungerer byen som en perfekt base for å oppleve regionen. Du burde få med deg den nærliggende Lake Crowley, som ikke bare er fantastisk, men også kjent for fiskekultur. Hvis det ikke er din greie, kan du jo bare slappe av mens du nyter den fantastiske naturen her. Hvis du ikke blir chill av det, vet vi ikke hva som vil. Når du er fullstendig uthvilt, tilbyr Mammoth Lakes et mangfold av utendørsaktiviteter, fra fotturer og terrengsykling til vintersport, noe som gjør det til et paradis på tvers av sesonger.

Lake Crowley with ultra clear water, and a stunning mountainous backdrop

Oppfriskende varmekilder med Yosemite i bakgrunnen

Før du runder av den uforglemmelige reisen din, ta turen til Crab Cooker Hot Springs. Dette gjemte paradiset i Sierra Nevada, tilbyr en deilig dukkert i naturlige termalbassenger samtidig som det kan skryte av et imponerende bakteppe med Yosemites majestetiske villmark. Det er det perfekte stedet å slappe av og reflektere over din ekstraordinære road trip.

Selv om dette ikke er slutten på reisen så er det et flott sted for litt velfortjent hvile og avslapning før fortsetter å oppleve Yosemite National Park og kanskje til og med San Francisco. Hvis du vil ha en mer "resort spa"-opplevelse, er det flere andre større og mer fancy termalbassenger i området (men prisen er deretter). Velg det som passer deg best!

Crab Cooker hot springs near Mammoth Lakes and Yosemite National park

Lassen Volcanic National Park

Vår reise til de mindre vanlige attraksjonene i Vestlige USA ender i nordlige California, ved den nesten apokalyptiske Lassen Volcanic National Park. Her maler boblende mudderpøler og imponerende geotermiske trekk et livlig bilde av vår planets ildfulle kjerne. Utforsk parkens uberørte innsjøer, taggete topper og rolige enger, alt mens du er vitne til jordens geologiske underverker på nært hold. Det er en verden langt borte fra de store byene California er kjent for og hvor du snart vil vende tilbake for å fly hjem!

Men før du sier farvel til denne fantastiske parken, sørg for å sjekke ut noen av de fine aktivitetene den tilbyr. Du kan gå til toppen av Lassen Peak, verdens største ovale kuppelvulkan og nyte en panoramautsikt over landskapet rundt. Du kan også besøke Manzanita Lake, et vakkert sted for kajakkpadling, fiske eller kanskje en liten piknik. Eller så kan du ta Bumpass Hell-stien for å se det største hydrotermiske området i parken, med fargerike bassenger, dampventiler og mudderpøler. Det er noe for alle i Lassen Volcanic National Park, så du burde få med deg dette unike landskapet.

Lassen Volcanic National Park in California, USA

Klar for å dra?

Vi håper at vi har klart å inspirere deg til å ta en litt annerledes rute i Vestlige USA. Det er ikke noe feil med Grand Canyon, Yosemite NP eller Death Valley, men det er så mye mer å se. La våre reisespesialister hjelpe deg med å planlegge den perfekte road trip-ruten for deg!

Skriv til oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...