{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Fem grunner til å reise til Sri Lanka

sri-lanka-men-fishing-cover

Mangfold gjør dette landet sinnsykt flott for alle reisende

Sri Lanka er et lite land, og et land som kanskje ikke er på radaren din. Helt ufortjent, siden det etter vår mening er et av de beste backpackingdestinasjonene i Asia. Vennlige mennesker, god mat, fantastisk natur og generelt lave priser: what's not to like? La oss vise deg noen grunner til hvorfor du bør vurdere Sri Lanka som ditt neste reisemål.

Sri-lanka-sigirya-people-sitting-on-rock
Paradis for backpackere på budsjett
Sri Lanka er det perfekte for backpackere på budsjett. Denne øya i Indiahavet kan by på så mange fantastiske ting som ikke tømmer lommeboken din. Vakre strender, frodige skoger, gamle templer og rimelig street food. Overnatting kommer heller ikke til å ruinere deg og det er ganske enkelt å komme seg rundt omkring. Uansett om du er interessert i surfing, historie eller bare nyte litt god gammeldags Ceylon-te, så har Sri Lanka deg dekket uten å sprenge budsjettet ditt…
Se hva Sri Lanka kan by på!

1. Overraskende bra natur og dyreliv

Selv om Sri Lanka kanskje ikke er det første landet du tenker på for safari og dyreliv, er det et av de beste stedene i Asia å oppleve dette. Vi har tre favorittområder når det kommer til dyr på Sri Lanka. Hvis det er elefanter du vil se, er Udawalawe nasjonalpark et godt valg. Denne parken er kjent for sin blomstrende elefantbestand, og tilbyr intime møter med disse milde gigantene.

Hvis du leter etter mer variasjon, spesielt landskapsmessig, er Wilpattu nasjonalpark en skjult perle med frodige jungler, rolige innsjøer og unnvikende leoparder. Det er den største nasjonalparken Sri Lanka har, men beliggenheten i nordøst gjør den litt utenfor allfarvei hvis du har begrenset tid.

Yala nasjonalpark er det mest kjente dyrelivsområdet på Sri Lanka, og kan skilte med et mangfoldig dyreliv, inkludert leoparder, elefanter og en rekke fuglearter. Det er stedet for leopardobservasjoner, og beliggenheten er ganske sentral, noe som gjør det til et enkelt tillegg til å besøke de berømte teplantasjene og den vakre kystlinjen.

Foruten dyr, er det mange andre naturlige underverker å se på Sri Lanka. Noen er enkle å besøke, som de frodige grønne fjellene rundt Ella og Nuwara Eliya, og noen krever litt mer innsats, som Sigiriya Rock. Dette er et av Sri Lankas fremste turdestinasjoner, og det er sikkert en givende å klatre helt til toppen av utsiktspunktet.

Leopard crossing a dirt road in Yala National Park in Sri Lanka

2. Østkysten er et mekka for surfere

Denne regionen på Sri Lanka er et absolutt must for surfere. Det er  paradis og ingen av de polerte, turistmiljøene du ofte ser andre steder. Sri Lanka som land er litt mer rått, og surfekulturen gjenspeiler nettopp dette. Imidlertid veier menneskene og deres lokale kultur mer enn opp for det i de mange surfelandsbyene på Sri Lankas sørlige og østlige kyst. Hvert sted har sin egen unike sjarm og bølger som henvender seg til surfere på alle nivåer.

Arugam Bay, ofte hyllet som kronjuvelen til surfing på Sri Lanka, er et hotspot for både nybegynnere og erfarne surfere. Arugam Bay er kjent for sine lange avskallingspunkter og jevne dønninger, og gir perfekte forhold for de som ønsker å ri på episke bølger. Den avslappede surfekulturen her legger til sjarmen, og skaper en innbydende atmosfære for surfere fra alle samfunnslag.

Pottuvil Point, som ligger like nord for Arugam Bay, er en favoritt blant avanserte surfere. De kraftige bølgene gjør det til et ideelt sted for de som leter etter en spennende utfordring. Pausene på Pottuvil Point er kjent for sin konsistens og kan levere spennende turer for adrenalinjunkies.

For en mer rolig og nybegynnervennlig opplevelse, ta turen til Whisky Point. Dette stedet er oppkalt etter det nærliggende destilleriet, og tilbyr myke, bølgende bølger som er perfekte for de som ønsker å lære eller bare nyte en avslappet økt. De pittoreske omgivelsene med kokospalmer og gylden sand gjør det til et utmerket sted å slikke sol og surfe.

Hvis du er ute for litt utforskning, kan du dra til Panama Point, hvor du kan nyte relativt urørte pauser og rolige naturomgivelser. Bølgene her er kjent for sin allsidighet, og henvender seg til surfere med varierende ferdighetsnivå. Det er et sted hvor du kan få kontakt med naturen mens du rir på bølgene.

Sri Lankas østkyst handler ikke bare om surfing; det er en mulighet til å fordype deg i skjønnheten i Det indiske hav, selv om du ikke selv trosser bølgene. Ikke gå glipp av dette på besøket ditt!

View of the beach in Ahangama, Sri Lanka, through a tuktuk window

3. Digg mat overalt

Sri Lanka er en foodies drøm, og tilbyr et utvalg av appetittvekkende retter som passer til enhver smak. Fra dristig og krydret til kremet og deilig, alternativene her er like forskjellige som selve øya.

Et must er "deviled chicken", en sydende rett med et brennende spark som vil vekke smaksløkene dine. For et mildere alternativ, dykk ned i kokosmelkbaserte karriretter som er kremete, rike og oh-så-deilige.

Det handler derimot ikke bare om store måltider – Sri Lankas gatemat er der den virkelige moroa begynner. Du kan ikke besøke uten å prøve "hoppers", sprøkantede, bolleformede pannekaker perfekt for å øse opp karri. Så er det "kottu roti", en stekt blanding av strimlet roti, grønnsaker og ditt valg av protein, servert med en symfoni av krydder.

Og la oss ikke glemme den deilige samosaen, som har blitt forvandlet til en lokal nytelse med unikt fyll. Enten du er en kryddersøker eller foretrekker noe mildere, er Sri Lankas mattilbud en episk reise for smaksløkene dine.

The typical Sri Lankan dish Lamprais served with white rice

4. Rimelige men sinnsykt flotte buss- og togturer

Her kunne vi inkludert bilder av det kjente knallblå toget fra Kandy til Nuwara Eliya, som krysser gjennom grønne teplantasjer på landsbygda. Misforstå oss rett, dette er definitivt en reise du bør gjøre, da både togturen og destinasjonen er mer enn verdt det. Men det er så mye mer naturskjønne turer å gjøre på Sri Lanka, og de fleste av dem er virkelig, virkelig billige. Og nei, bussene tar deg ikke til hver eneste landsby, men de srilankiske tuktukene er den perfekte transporten på siste mil for å fullføre reisen.

Lokale busser koster bare en krone for timelange reiser. Hvis du ønsker å besøke den utrolige Yala nasjonalpark vi nevnte ovenfor, anbefaler vi å gjøre det fra Ella, som er det sørøstligste stoppet på toget fra Kandy til Badulla. Fra Ella vil det ta deg 3 til 4 timer med bytte i Tissamaharama, og turen kunne ikke vært mer lokal. Du vil se mange landsbyer, fantastiske landskap og mye mer. Sørg for å pakke nok drikke og snacks til turen, og noen ørepropper hvis du vil få litt fred og ro. På stoppestedet i Tissa' kan du ofte kjøpe litt frukt og vann fra lokale selgere, men ikke forvent noe fancy.

En annen togtur som er verdt noen få øre, er den som tar deg tilbake til Colombo langs kysten. Mest sannsynlig må du returnere til Colombo fra flyplassen på et tidspunkt, og selv om det går raskere å ta en taxi, er toget mye billigere og morsommere. Linjen starter (eller slutter) i Matara, men det er flere byer på linjen som er godt forbundet med busser og kan være ditt hopp-på-punkt, som Galle, Ahangama og Mirissa.

A blue bus on the road passing by some cows in Sri Lanka

5. Ta del i lokale festivaler og feiringer

Hvis du har vært i Asia, vet du at den lokale gjestfriheten ikke er en myte, men faktisk sant. Hvis du blir kjent med noen lokalbefolkningen, vær forberedt på å få middagsinvitasjoner og lignende. Sri Lanka er intet unntak her. Hvis det er lokale festligheter og feiringer på gang, er å bli med på disse en sikker måte å få en forbindelse til de glade lokalbefolkningen.

En av de mest ikoniske begivenhetene er Esala Perahera i Kandy, en storslått prosesjon som finner sted i hjertet av Sri Lankas åsland. Esala Perahera, som arrangeres årlig, viser frem landets religiøse og kulturelle mangfold. Den har vakkert utsmykkede elefanter, tradisjonelle dansere, ilddansere, trommeslagere og den hellige tannrelikvien til Lord Buddha som paraderte gjennom gatene i Kandy. Atmosfæren er elektriserende, og som reisende har du muligheten til å være vitne til dette majestetiske opptoget, hvor tusenvis av hengivne og turister kommer sammen for å feire og hylle arven deres.

Men Esala Perahera er bare toppen av isfjellet når det kommer til Sri Lankas festligheter. Gjennom året lever øya med ulike feiringer som gir et autentisk innblikk i lokale skikker og tradisjoner. Det singalesiske og tamilske nyttåret, feiret i april, er en tid med fargerike ritualer, tradisjonelle spill og en overflod av deilige søtsaker. Vesak, som markerer fødselen, opplysningen og bortgangen til Lord Buddha, er en annen betydningsfull festival hvor gatene er utsmykket med lykter og hengivne lyser oljelamper, og skaper en magisk atmosfære. Deepavali, Festival of Lights, feiret av Sri Lankas tamilske samfunn, er et blendende skue med fyrverkeri og utveksling av søtsaker.

Som reisende lar det å bli med på disse feiringene deg få kontakt med det hjertevarme Sri Lankas folk og få en dypere forståelse for landets rike kulturelle billedvev. Det er en sjanse til å være en del av noe helt spesielt og skape varige minner som vil forbli hos deg lenge etter at du har forlatt denne fortryllende øya. Så, pakk din nysgjerrighet og bli med på festlighetene for å oppleve Sri Lanka i all sin kulturelle prakt.

Parade and spectators during the Esala Perahera festival in Kandy, Sri Lanka

Det er alltid mer å se og gjøre...

I denne listen har vi valgt ut fem gode grunner til å besøke Sri Lanka på ditt neste eventyr, men det er fortsatt så mye mer å utforske! Hva med de fantastiske templene, pulserende byene og alle de eventyrlige aktivitetene du kan gjøre. Våre reisespesialister elsker Sri Lanka, med god grunn, og hjelper deg gjerne med å planlegge eventyret ditt med sine insidertips. Ta kontakt nedenfor for å kickstarte turen.

TA KONTAKT

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...