{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvorfor Colombia er så mye mer enn hva du har sett på Narcos

los-nevados-national-park-colombia-volcano-nevado-del-quindio-cover

Forbi stereotypene: Colombias rike kultur, natur og historie

Colombia har gjennom årene fått et dårlig rykte på seg for å være et voldelig og farlig sted. Slik vi ser det, er dette litt urettferdig, fordi det er så mye mer ved Colombia enn det du har sett på Narcos, Griselda eller i nyhetene. Fra den Karibiske kysten til Andesfjellene, fra Amazonas-regnskogen til kolonibyene, har Colombia noe som får alle reisende til å si «wow». I dette innlegget snakker vi om den fantastiske mangfoldigheten i Colombias kultur, natur og historie, og hvorfor du bør besøke dette vakre landet.

amazon-rainforest-ecuador-cuyabeno-national-park-boat-cover
Se Amazonas
Amazonas-regionen strekker seg over flere søramerikanske land, inkludert Colombia, Brasil, Peru og Ecuador, og er en av de mest artsrike stedene i verden. Den tette regnskogen og elvene er hjem til mange unike dyr som jaguarer, araer og flere. Det er den mektige Amazonas-elven som svinger seg gjennom verdens største tropiske regnskog, som gir liv til alle orkideene og kapoktrærne og er med på å gjøre denne jungelen så spesiell. Enten du går på tur med en lokal guide, hopper på en båttur langs vannveiene eller tilbringer tid blant urbefolkningssamfunn, er Amazonas-regionen et sted som enhver reisende må besøke minst én gang i livet. Vi anbefaler at du får mest mulig ut av turen din ved å bli med på en av våre eventyrlige gruppereiser til Amazonas. Sjekk dem ut via lenken nedenfor!
Se våre turer i Amazonas

La oss begynne med Colombias natur - det er mer å se enn Amazonas regnskogen

Colombia er fylt med vakre skoger, fjell og nasjonalparker. Her er noen av våre favoritter.

Først ut er Amacayacu nasjonalpark, midt i den colombianske delen av Amazonas. Dette er en skikkelig «hot spot» for biodiversitet og du får garantert en fantastisk opplevelse herr. Forestill deg å utforske tette jungler fylt med aper og eksotiske fugler og svingende elver der du kan komme tett på alle slags dyreliv. Med en lokal guide får du vite alt om området og alle dens innbyggere – både store og små. Hold utkikk etter jaguarer, elvedelfiner og fargerike araer mens du blir geleidet gjennom den eventyrlige jungelen!

Tatacoa-ørkenen er en helt annen verden sammenlignet med de store regnskogene i Colombia. Dette er et øde landskap med store “stein” formasjoner som dekker et område på 330 kvadratkilometer. Vi sier “stein”, fordi bakken faktisk består av herdet jord. Det er to hovedområder, den røde ørkenen og den grå ørkenen, og begge er absolutt verdt et besøk! Vi foreslår å rusle gjennom Tatacoa enten om morgenen eller ved solnedgang, for å unngå den ekstreme varmen. Hvis du vil, kan du overnatte og campe under den åpne ørkenhimmelen – hva med en liten måneskinnstur?

Og til slutt må vi nevne Chingaza nasjonalpark, med sine tåkete fjell, gamle skoger og krystallklare innsjøer. Chingaza egner seg godt som en dagstur fra Bogota. Når du vandrer gjennom denne parken kommer du til å oppleve store kontraster og forskjellige økosystemer - fra Páramos høyfjellsenger til tette skoger, fulle av fantastiske planter og dyr. Det er flere stier du kan ta, men vår favoritt er turen til Lagunas de Siecha, der du får 3 isbre innsjøer i en høyde på omtrent 3600 meter. På veien hit er utsikten helt fantastisk og du kommer til å få øye på mange unike planter og dyr, som for eksempel hundrevis av frailejones busker (se bildet øverst på denne siden) som du bare finner i Colombia, Venezuela og Ecuador.

Colombia Armenia Coffe Hills

Colombia har imponerende landsbyer og storbyer, fulle av kolonial arkitektur og god mat

Colombias storbyer og landsbyer er like livlige og varierte som naturlandskapet, hver med sin egen spesielle blanding av historie, kultur og karakter som kommer til å stjele en liten bit av hjertet ditt. Vi begynner med Cartagena - en kystskjønnhet nord i Colombia som er kjent for sine kolonistilbygninger, brosteinsbelagte gater og livlige farger. Ta deg en spasertur gjennom den historiske gamlebyen, der gamle festninger og kirker forteller historier om byens fortid, eller sleng deg nedpå og nyt solskinnet på en av de fantastiske strendene i Bocagrande.

Så er det Bogotá, den travle hovedstaden i de nordlige Andesfjellene. Dette er en livlig by der moderne skyskrapere smelter sammen med gamle torg og travle markeder. T turen innom noen av museene, som for eksempel Nasjonalmuseet, for å få en bedre forståelse av Colombias kultur og historie. Det er til og med et museum dedikert til Simon Bolivar, som er kjent som frigjøreren av mesteparten av Sør-Amerika. Men du kan jo ikke bruke allt iden din på museer! Ta turen til noen av de trendy nabolagene som for eksempel Chapinero med sitt LGBTQ±samfunn, hipsterkafeer og mikrobryggerier. Det er også her du finner noe av det beste utelivet i byen, med klubber, barer og konsertsteder. Vil du ha noe helt annet bør du ta turen til Zona Rosa (også kjent som Zona T), et eksklusivt og fasjonabelt område med mange luksushoteller, restauranter og kjøpesentre. Det er også et knutepunkt for utelivet, spesielt i området rundt den T-formede gågaten.

Sammenlignet med den til tider hektiske og travle Bogotá, føles Medellín nesten som en by, med sitt fjellrike landskap og mangel på høyblokker. Den har kanskje en litt mørk historie, da den en gang var hjemmet til det beryktede Medellín-kartellet, men i dagens versjon av byen virker dette som en fjern fortid, med vakre parker, gatekunst og god offentlig transport som gjør at du enkelt kommer deg rundt. Hvis du vil vite mer om kartellene, narkotikahandel og den fascinerende figuren som var Pablo Escobar, kan du også få med deg dette her.

A green cable car going down a hill in the city of Bogota in Colombia

Vi stopper ikke der! Colombia er massivt, så det er fler byer som fortjener en mention. Vårt neste stopp tar deg til Amazonas og byen Leticia. Sammenlignet med de tre byene ovenfor er det en ganske liten by, men den er en av de største bosetningene i Amazonas-regionen. I Leticia møter Amazonas-elven Colombia, Brasil og Peru, og det er en grenseby som strekker seg inn i den brasilianske byen Tabatinga. Du kan dra på noen episke jungelopplevelser, møte urbefolkningssamfunn og bli imponert over den utrolige dyrelivet. Er du i Colombia i november og ønsker å oppleve noe virkelig spesielt, bør du besøke El Pirarucú de Oro - den internasjonale festivalen for Amazonas’ pop musikk - der den internasjonale delen betyr at det er en viktig kulturell feiring av alle land som deler grensen ved Leticia.

Hvis du heller liker småbyer og landlige områder, bør du reise til Villa de Leyva - en sjarmerende koloni by som kan føles som om den er frosset fast i tiden. Med pittoreske brosteinsbelagte gater, kalkhvite bygninger og et vakkert torg midt i byen, er det et fredelig sted å tilbringe et par dager. Vi elsket å stå opp tidlig og vandre de nesten øde gatene på morgenen. Byen er helt omgitt av fantastisk natur og fylt med søte kafeer og håndverksbutikker. Det er en fin forandring fra resten av Colombia.

Old man walking past white plastered houses down a cobbled street in Villa de Leyva, with green hills in the background

Det er noen ganske heftige strender i Colombia også

Selv om det kanskje ikke er hovedgrunnen til at du reiser hit, så er Colombias strender og øyer vanskelige å motstå, med sine perfekte sandstrender, glitrende blåe vann og fargerikt liv under havoverflaten. Hvis du bare har tid til én kystopplevelse, så anbefaler vi at du besøker Tayrona nasjonalpark, der tette jungler møter Det karibiske hav og skaper en scene rett ut av Pirates of the Caribbean - fylt med skjulte strender og hemmelige bukter. Det er mange stier å gå og underveis kommer du til å oppleve skjulte skatter  som Cabo San Juan og Playa Cristal, der du kan snorkle over fargerike korallrev og slappe av mens du nyter havbrisen.

Hvis øylivet er det du er ute etter, kan du hoppe ombord på en av båtene og dra til Rosario-øyene, en herlig gruppe med småøyer like utenfor kysten av Cartagena. Med sitt krystallklare vann er de et paradis for snorkling, dykking og for deg som bare vil ligge på stranden og sole deg. I nærheten tilbyr Isla Barú en mer avslappet stemning, med sine palme omkransede strender og strandbarer som serverer fersk sjømat og fruktige cocktails. Det er mange flotte hoteller på øya også, om du er ute etter å unne deg litt luksus mot slutten av turen.

A beach near the jungle in Tayrona National Park in Colombia

Aktiviteter i Colombia - fra trekking til dykking og alt i mellom

Colombia er perfekt for deg som liker å være aktiv på reisene dine og som også ønsker å prøve flere forskjellige ting, fra fjellturer til dybden av det karibiske hav. Colombia er ikke kjent for å ha de beste dykkestedene, men det finnes noen skjulte skatter her, spesielt langs kysten av Cartagena. Her kan du kan se mye undervannsliv, fra fargerike korallrev til søte havskilpadder. Vi samarbeider med et dykkesenter i Taganga, der du kan få  skaffet deg ditt eget PADI-sertifikat på Colombias eneste femstjerners PADI-senter.

De som elsker en god utfordring og ikke har noe imot en flere dagers tur, bør gå Lost City Trek. Dette er en spennende tur gjennom tett jungel og lokale landsbyer for å til slutt avsløre de gamle ruinene av Teyuna, skjult i Sierra Nevada-fjellene. Underveis får du se hvordan livet er i de avsidesliggende landsbyene i Colombia.

Er du typen som heller liker det litt «slow paced», men som samtidig vil få med deg lokal kultur, så kan du gripe muligheten og lære litt spansk. Spanskkunnskapene kan komme til nytte mens du er i Colombia, men også på din neste reise til Latin-Amerika (for vi er ganske sikre på at kommer til å ville reise tilbake igjen!). Sjekk ut våre spanskkurs i Cartagena, som er en av Colombias mest sjarmerende byer. Du kan velge mellom standard- og intensive kurs, og velge mellom ulike overnattingsmuligheter, enten på et hostel eller hos en lokal familie – det er jo den beste måten å praktisere språket!

Grey Shark Spotted When Diving In Colombia

Colombia kaller...

Er du klar for å reise? Snakk med våre reisespesialister om turen du har lyst til å ta. Vi har mange turer og aktiviteter i dette fantastiske landet og kan sette sammen en reiserute som kommer til å imponere deg. Snakk med oss da vel!

Skriv til oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...