{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvorfor du bør vurdere å bruke friåret på working holiday visum i Canada

Canada Friår Working Holiday - Banff Nasjonal Park | KILROY

Dropp hverdagen og kast deg ut på et nytt eventyr

Sitter du fast i rutiner og ønsker å komme deg vekk fra hverdagen, men har ikke budsjettet til å reise mange måneder rundt om i verden? Eller føler du at du vil oppleve å jobbe i et annet land, med kolleger fra hele verden? Å planlegge et working holiday opphold kan være noe som passer deg midt i blinken! Det er et fett eventyr som venter i Canada hvis du tror du er klar for det! La oss gå gjennom hvorfor working holiday i Canada er en fantastisk opplevelse som du vil huske resten av livet.

Fordeler med working holiday

Du tenker kanskje, hva ER egentlig working holiday? Navnet sier på en måte seg selv: det er en periode med arbeid i utlandet, alt fra noen måneder til et helt år. Med working holiday visum kan du fortsatt nyte en destinasjon over lengre tid, men med den ekstra fordelen av å samtidig kunne finansiere eventyret. Dette betyr at du trenger et relativt lite start budsjett, siden du vil tjene penger underveis. Working holiday kan være for en sesong eller til og med et helt år. Det er en flott måte å oppleve alle årstider og høytider i et land på, og den ultimate måten å reise sakte på siden du virkelig blir kjent med menneskene og kulturen. Du vil ha muligheten til å droppe og unngå turistfellene og stereotypiene om stedet og kulturen. Mens du jobber en del av tiden, har du god tid til å nyte destinasjonen din. Siden du vil møte mange nye kolleger og folk er det lett å få venner, og du vil garantert møte likesinnede folk å dra på eventyr med.

Å reise på working holiday er også en fin måte å lære å samhandle med mennesker av alle slags forskjellige nasjonaliteter og med forskjellig bakgrunn. Selv om det kan ta litt tilvenning å navigere de kulturelle forskjellene, er det utrolig lærerikt og gøy! Og hvis du ser etter flere spennende opplevelser i utlandet, er møte med så mange folk fra hele verden også en fin måte å utvide ditt profesjonelle nettverk.

Ting å vurdere

Selv om det er mange fine ting ved å dra på working holiday, er det en del ulemper å ta til ettertanke også. Selv om vi er ganske sikre på at du kan ha det gøy i hvilket som helst land du bestemmer deg for å reise til, må du føle deg sikker på at det er den rette destinasjonen for deg siden du kommer til å tilbringe ganske mange måneder her. Når du reiser kan du alltid hoppe på et fly eller fortsette til et annet land, men hvis du velger å reise på working holiday vil du mest sannsynlig bo på ett sted over lengre tid. Derfor anbefaler vi å gjøre research når du planlegger et slikt opphold. Hvis det høres kjedelig ut for deg, kan vi kanskje gjøre det verre ved å nevne alt papirarbeidet du må gjøre for å få visum, bankkonto og skattedokumentasjon. Hvis du arrangerer oppholdet gjennom oss, vil vi selvfølgelig hjelpe deg med alt det praktiske og det kjedelige som gjør alt så smidig som mulig.

Som alltid når du reiser til et helt nytt reisemål alene, kan det være utmattende på grunn av alle de nye inntrykkene. Selv om dette allerede kan forårsake en stor mental belastning for noen av oss, er dette bare en del av det å starte en ny jobb i et nytt land. Dette betyr at det kan føles slitsomt i begynnelsen, men det vil være enormt givende og du vil bli mye bedre kjent med deg selv i prosessen. Vi vil si at fordelene oppveier ulempene, men du bør tenke på om dette er riktig type reise for deg.

Hvorfor Canada er perfekt for eventyrlystne reisende

Hva tenker du på når du vurderer working holiday? Kanskje hva slags jobb du vil ha, hvor du skal bo og hvilket språk som snakkes? Men vi satser på at spørsmål nr. 1 er målet ditt. Det er mange mulige opplevelser å velge mellom, men har du vurdert Canada? Denne perlen av et land har så mye å tilby! Naturmessig er Canada gaven som fortsetter å gi, og det er et av de landene hvor alle årstidene skiller seg fra hverandre.

Om vinteren er det snødekte topper rundt omkring, og reisende fra hele verden strømmer til Canada for å nyte vintersport som ski, snowboard og til og med isklatring. Denne siste er ikke for sarte sjeler, men er likevel en sinnsykt kul måte å oppleve de mange frosne fossefallene og gigantiske isformasjonene på nært hold. Kanadierne er ganske seriøse når det gjelder ishockey, så prøv definitivt å få med deg en kamp eller to og bli med på festen etterpå. Du bør også prøve det på en av de mange frosne innsjøene eller dammene: det vil alltid være folk som vil leke. Redd for skader og lignende? Du kan prøve isfiske i stedet. Selv om du ikke spiser fisk, er hele prosessen med å bore et ishull, de små fiskehyttene for å (på en måte) holde varmen i og spenningen rundt hva som skal fanges sikkert interessant. Selv om vi også skjønner det hvis det å tilbringe en dag ute og sitte på isen ikke er alles kopp te.

Om sommeren gjør Canada en total 180 graders vending: temperaturene kan lett stige til de høye 20-årene, og alt kommer til å blomstre og utegleden fortsetter. Fotturer, terrengsykling, klatring og kajakkpadling er noen av de mange aktivitetene i de varmere månedene. Du tror oss kanskje ikke, men det er til og med mange strender og en surfekultur også, spesielt rundt Vancouver Island. Visste du at Canada faktisk har den lengste kystlinjen i verden, til sammen hele 243 000 kilometer?! Camping ved en innsjø er en kanadisk opplevelse du ikke vil gå glipp av. Det er rett og slett noe magisk med å tilbringe en natt i naturen etter å ha badet, grillet og sett på stjernene før du slår teltet med glidelås for natten.

Hver sesong er en fest!

Kanadiere er store på arrangementer året rundt, da de prøver å få mest mulig ut av hver sesong. Om vinteren er det flere festivaler sentrert rundt lys med de i Montreal og Niagara som toppen av kransekaka. Over tre millioner lysinstallasjoner lyser opp fossen og mange steder rundt Niagara Falls, noe som gir et virkelig spektakulært syn. Hvis du elsker koselige vinterarrangementer arrangeres også Winterlude i Ottawa, en festival fokusert på å feire alle slags vinteraktiviteter og kultur. Det er isskulpturer, skøyter på kanalene og tubing ned snødekte bakker. Selvfølgelig er det forestillinger og god mat og drikke også, så alt i alt vil dette sørge for en flott dag med vintermoro.

Om våren er Calgary stedet å være: den første helgen i mai arrangeres den årlige Calgary International Beerfest. Det er den største ølfestivalen i Canada med over 700 øl fra mer enn 200 bryggerier samlet på ett sted. Det er også seminarer, smaksprøver og workshops, så den ekte ølentusiasten kommer til å svimle.

Når sommeren kommer, gleder hele Canada seg til 1. juli: Canada Day! Denne dagen er for kanadere det 4. juli er for USA: det er levende musikk, parader og skinnende glade mennesker rundt omkring. Om sommeren er det også mange musikkfestivaler rundt omkring, slik at du og vennene dine kan slippe løs og feste sammen. Vår anbefaling: Osheaga i Montreal, en tredagers festival med noe for enhver smak. Det er et flott sted å oppdage kommende artister og nyte dagens store navn.

De beste stedene for working holiday

Med dette snakker vi ikke om jobber. La oss være ærlige: jobben du skal gjøre er morsom, men til syvende og sist er dette bare middelet for å nå et mål. Beliggenheten og eventyret Canada tilbyr er hovedgrunnen til at vi er her. Det er mange muligheter, men her er noen gode forslag likevel:

  • Whistler: Byen Whistler ligger like nord for Vancouver, og er hjemmet til et av de største skistedene i Nord-Amerika, og huser massevis av turister hver vintersesong. Whistler var et av arenaene for vinter-OL i Vancouver, noe som stort sett garanterer en av de best mulige vintersportsopplevelsene du kan få. Det er også ganske fint å se på, snøhvite topper så langt øyet kan se gjør det til en utsikt å dø for. Det er mange steder for trugeturer også, som Whistler Interpretive-skogen som er en fin avveksling fra ski og snowboard.

 

  • Banff NP: Denne nasjonalparken er hjemsted for mange av de pittoreske stedene du finner når du googler etter kanadisk natur, med den berømte Lake Louise som et av hovedtrekkene. Sjekk ut innsjøen Minnewanka også: den er vakker, men det er også en skjult side å utforske. Helt tilbake i det nittende århundre, pleide det å være en ganske populær ferieby her som trakk tonnevis av turister. I 1941 ble en ny demning konstruert, som hevet vannstanden og senket byen fullstendig ned. Det kule er at du nå for tiden kan dykke til spøkelsesbyen under vann, som fortsatt er ganske godt bevart. Ikke så mye i dykking? Kanskje Banff Upper Hot Springs er mer din greie. Denne geotermisk oppvarmede kilden inneholder rent naturlig mineralvann og er godt og varmt hele året. La oss gå videre fra alle innsjøene nå, siden det er mer i Banff enn bare vann. Det er nok av fotturer å gjøre i Banff, men hvis føttene dine er slitne av alt eventyret, foreslår vi å ta taubanen til toppen av svovelfjellet for en av de beste utsiktene over hele nasjonalparken. Når du er klar til å gå videre fra Banff, kjør den 230 km lange Icefields Parkway til neste destinasjon på listen vår, Jasper nasjonalpark hvis du får sjansen. Det er en av de beste bilturene i verden, dette vil du ikke gå glipp av.

 

  • Jasper NP: En av Canadas mest kjente nasjonalparker, sammen med Banff. Naturen er rett og slett fantastisk rundt her, og du kan vandre og klatre i flere uker. Det er også et flott sted å oppdage wapiti-hjort (til forveksling kalt Elk på amerikansk engelsk), siden Jasper er hjemsted for en ganske stor bestand av disse majestetiske dyrene. Men det er mer dyreliv. Du kan se svarte bjørner rundt Medicine Lake, og det er elg, ulver og coyoter tilstede i dalene. Vær alltid forsiktig og følg nasjonalparkens retningslinjer, da dette selvfølgelig er ville dyr. Selv om du ikke ser noe dyreliv, er det mye å like her om landskapet her. Våre favorittturer inkluderer vandringen til Whistlers topp og fotturer gjennom Maligne canyon. I nærheten av sistnevnte finner du også Maligne-sjøen, en av de vakreste innsjøene i Rockies og perfekt for en ettermiddag med kanopadling. Alltid ønsket å gå på en isbre? Du er heldig, siden Athabasca-breen i Jasper nasjonalpark er en av de mest tilgjengelige i verden. Du kan delta på organiserte "isvandringer" eller ta en tur i en Ice Explorers "all-terrengbuss" hvor du midt i turen går av for en fin og enkel spasertur på breen.

 

  • Lake Louise: Selv om det er en del av Banff nasjonalpark, fortjener Lake Louise sin egen omtale.Dette er det absolutte høydepunktet av vakre blå innsjøer, og med et bakteppe av enorme fjell og Victoria Glacier forstår vi hvorfor. Det ser perfekt ut for en svømmetur, men vannet blir sjelden over 4 grader, så selv Wim Hof vil ikke anbefale å bli lenge i vannet. Å holde seg PÅ vannet er en helt annen historie. Du vil finne mange kajakk- og kanomuligheter her, ta det sakte mens du nyter severdighetene. Om vinteren kan du klatre på is i nærheten av innsjøen, eller nyte litt skøyter på den frosne innsjøen.

 

Så hvem bør vurdere working holiday i Canada?

Vi har prøvd å gi deg så mange inntrykk og ideer so. mulig angående et fantastisk working holiday eventyr i Canada, men hvis du fortsatt er usikker, la oss oppsummere det slik: hvis du er på jakt etter selvoppdagelse og eventyr, toppet med massevis av nye opplevelser og venner, er working holiday perfekt for deg! Det handler om å prøve en ny livsstil og se noe av verden på samme tid. Og hvis du elsker natur, aktiv reise, utforsking og vinteraktivitet, vet vi bare at du vil bli forelsket i Canada, slik vi gjorde.

Om sommeren er det noe for nesten alle. Du kan padle kano eller kajakk på de mange innsjøene og dra på fantastiske fotturer. De av oss uten høydeskrekk bør definitivt prøve klatring eller juving. De nevnte innsjøene gir også flotte naturskjønne svømmeturer, selv om vannet fortsatt vil være kaldt, er det absolutt forfriskende etter en lang tur. Om vinteren er Canada en total snøpokalypse, så alle som har erfaring med vintersport eller ønsker å lære seg tauene vil ha en flott tid her. Vandring om vinteren er også spennende, noen stier blir nydelige neste nivå når snøen begynner å falle. Etter å ha lest alt dette, vet du sikkert om en arbeidsferie i Canada begeistrer deg. Hvis det gjør det, er alt du trenger å gjøre å bestemme hvor lenge du skal bli!

Se for deg en vanlig arbeidsdag!

Våkn opp tidlig, spis noen egg og ristet brød til frokost og sett utfor i bakkene tidlig slik at du kan stå på ski før skiftet starter. Siden du er tidlig ute, er det ingen som kommer i veien for deg, og de snødekte skiløypene er nesten uberørte. En siste runde og så er det på tide å ta turen til butikken der du skal hjelpe vintersportsentusiaster og nykommere med å finne riktig utstyr. Etter skiftet kan du ta turen til baren for å spille litt biljard med noen øl og godt selskap. På fridagene dine kan du reise på ulike turer for å utforske frosne innsjøer, fjell eller isgrotter sammen. Eller du kan velge å perfeksjonere skiteknikkene dine. På mandag starter det hele på nytt for en ny uke med moro!

Gira? Det skjønner vi godt! Sjekk ut vår Canada Working Holiday side for mer praktisk informasjon og hvordan du kommer i gang. Vi har også skrevet ned litt informasjon generelt om working holidays med en liste over alle de spennende mulighetene å vurdere.

Klar til å reise?

Ønsker du hjelp til å planlegge din perfekte working holiday, eller trenger du litt ekstra hjelp til å finne ut om dette er det rette eventyret for deg? Ta kontakt med reiseekspertene våre. De vil svare på alle spørsmålene dine og hjelpe deg på vei!

Ta kontakt!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...