{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvorfor Yellowstone bør være på bucketlisten din

usa-yellowstone-national-park-grand-prismatic-spring-viewing-bridge

Det er en grunn til at National Geographic har utallige artikler om Yellowstone: her er det vill natur på høyt nivå. Dersom du vil besøke ikke bare USAs men også verdens eldste nasjonalpark, så er Yellowstone nasjonalpark i Wyoming stedet å dra til. Her er det flust av fugler for fugletitteren, ørretfiske for fluefiskeren, bjørn og villdyr for villdyrsentusiasten, og vakker natur så langt øyet kan se. Og er du på jakt etter landets kjente bison er du kommet til rett sted! Med sine nesten ni tusen kvadratkilometer har denne parken mer enn nok å utforske, både til fots og i bil. Det kan være mye å sette seg inn i av hva man bør se, hvor man bør dra og hvilke turer det er verdt å gå, så under har vi satt sammen en liten liste for å gjøre jobben litt enklere for deg.

Yellowstone Bison (2)

1. Old Faithful

Kanskje er det Island som dukker opp først i tankene når man hører geysir, men halvparten av verdens geysirer ligger faktisk i Yellowstone, og kanskje best kjent er ‘Old Faithful’. Navnet kommer fra at geysiren er til å stole på, ettersom den har spydd ut kokende varmt vann over 40 meter opp i været hvert 44 minutt til 2 timer siden 2000.

2. Lamar og Hayden Valley

Lamar Valley er blitt døpt ‘USAs Serengeti’ på grunn av dalens store områder og ansamlinger av ville dyr. Dalen er også det beste stedet å se etter en av Yellowstones ti ulveflokker. Andre dyr du kan være heldig å få med deg er store flokker med bison, en og annen grizzlybjørn, og løfter du blikket får du kanskje med deg USAs maskot: havørnen (bald eagle). 

Også vakre Hayden Valley tilbyr gode muligheter for å se ville dyr, og går du den 3 mil lange Mary Mountain Trail kommer du enda nærmere vill natur og vakre landskap.

usa-yellowstone-national-park-grand-prismatic-spring-viewing-bridge

3. Grand Prismatic Spring og Midway Geyser Basin

Grand Prismatic Spring er USAs største og verdens tredje største varme kilde, med sine 112 meter i diameter. Ikke bare er kilden bred, men den graver seg også 36 meter ned i bakken der varmt vann kommer ut fra en sprekk i jordskorpen. Kilden er mest kjent for sine mangfoldige farger, og de gule, oransje, grønne og blå fargene kommer fra alger som stortrives i kildens rundt 70 graders varme.

Følger du de tilegnede boardwalksene, kan du komme helt tett på alt det Midway Geyser Basin har å tilby: både Grand Prismatic Spring og Excelsior Geysir, samt Turquiose Pool og Opal Pool som alle er verdt å få med seg. Dersom du finner veien til Midway Bluff så kan du også få tatt kule bilder av Grand Prismatic ovenfra.

Yellowstone Mt Washburn

4. Mount Washburn

Dersom det er panoramautsikt du higer etter, så er toppen av Mount Washburn verdt turen. På sommerhalvåret kan man velge å gå den minst strabasiøse turen opp til toppen gjennom Dunraven Pass for å få med seg alle villblomstene som vokser i høyden. Er man mer eventyrlysten anbefales Mount Washburn Trail som er omtrent en mil tur/retur opp til den over 3000 meters høye toppen.

5. Yellowstone Lake

Yellowstone Lake er Nord-Amerikas største høytliggende innsjø, og har med sin himmelblå farge parkens beste muligheter for båtliv, fiske og camping ved sjøen. Her er det greit å vite at selv på sommeren er innsjøen temmelig kjølig, så svømming frarådes. Tar du turen vestover til West Thumb kan du få med deg ‘Fishing Cone’, en geysir som ligger plassert midt ute i vannet.

Yellowstone Lower Falls

6. Grand Canyon of the Yellowstone

Med en lengde på nesten 40 kilometer og som på det bredeste måler nesten 1200 meter er Yellowstone sitt svar på Grand Canyon noe av det mest praktfulle parken har å by på. Fantastiske utsiktspunkter er strødd om hele dalen, men de mest spektakulære må nok sies å ligge ved Lower Falls. Hvert sekund pumper Yellowstone River ut mer enn 20 000 liter vann over kanten av Lower Falls, der det faller over 90 meter i fritt fall (det er nesten dobbelt så høyt som Niagara Falls). Følger du turstiene som leder til Artist’s Point og Lookout Point sikrer du deg de to beste stedene å ta bilder av fossefallet, og for å både se og høre Lower Falls på nært hold anbefales det å sjekke ut Uncle Tom’s Trail.

Yellowstone Horseback Riding
Yellowstone Camping Under Stars

Å komme seg rundt

Yellowstone kan nytes både fra bil, buss, på hesteryggen og til fots. Parken har fem forskjellige inngangspartier, og den mest imponerende kjører du gjennom via Gardiner, Montana. Dersom du kjører bil, anbefales det å ta turen innom Grand Loop Road – en vei som snirkler seg gjennom naturen i åttetallsformasjon helt i midten av nasjonalparken. Og frykt ikke: dersom du har planer om å oppleve Yellowstone til fots er det over 150 mil med turstier å ta fatt på. Ta kontakt med nærmeste besøkssenter for mer informasjon om alt fra turstier til overnattingssteder.

Andre måter å komme seg rundt på er via buss, noe som passer bra for de som heller vil fokusere på omgivelsene heller enn å sitte bak rattet. Sjekk ut vår USA Roadtrip: Northwest National Parks dersom dette høres ut som noe for deg!

Overnatting

Det er viktig å notere seg at det ikke er tillatt å telte fritt innenfor parkens grenser, og det er derfor ikke gratis å telte ute i parken. Selv om det finnes mange hotell, hytter og teltplasser å velge mellom, er det lurt å sjekke overnattingsmuligheter god tid i forveien. Yellowstone er en populær turistattraksjon både for internasjonale og amerikanske turister, så noen steder må man booke flere måneder i forveien. Vær derfor tidlig ute, uansett om du skal bo på hotell eller sove i telt.

Før du drar

Før du pakker sakene dine og reiser av gårde, er det noen ting som er viktige å huske på å pakke med seg. Her kan du lese om hva vi anbefaler å ta med deg før du begir deg up på tur! Utenom dette er det også anbefalt å kjøpe med seg en bjørnespray ettersom du befinner deg i vill natur der bjørnen regjerer.

Høysesong er juni til midten av september, men i Yellowstone er det noe å gjøre uansett årstid. Selv om det er flere reiserestriksjoner om høsten og vinteren, arrangeres det flere aktiviteter som kan være like bra – om ikke bedre – som sommeraktivitetene. Her snakker vi blant annet guidet tur med snøscooter, høyere sannsynlighet for å se bjørn, elg og bison, trugeturer i snøen, og ikke minst mindre folk!

OBS! USAs nasjonalparker – inkludert Yellowstone –krever at du betaler en ‘park fee’, dvs. inngangsgebyr og bruksgebyr for å kunne reise inn i parken. Noen krever også at du betaler for kjøretøyet ditt. Dersom du skal innom flere nasjonalparker mens du er på tur, anbefales det å kjøpe et ‘America the Beautiful’ pass: dette er et rimelig alternativ og dekker inngangsgebyrer og kjøretøysavgiter til alle offentlige nasjonalparker i USA.

Kunne du tenke deg en tur hit? Ta kontakt med en av våre reisespesialister for å skreddersy reisen, sjekk ut et av ruteforslagene våre hit, eller les mer om flere av de andre nasjonalparkene USA har å by på!

Snakk med oss om Yellowstone

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...