{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

12 nasjonalparker i USA du ikke vil gå glipp av

zion-national-park-usa-mountain-close-up-cover

Gjør deg klar for fantastisk natur i USA!

USA har mange verdenskjente storbyer og attraksjoner, men kom deg ut i naturen og opplev landets mange utrolige nasjonalparker. Det kryr nemlig av de. Hele 58 i tallet! Den ene mer spektakulær enn den andre. Planlegger du en road trip i USA kan du vente deg noen virkelig fantastiske og unike naturopplevelser, og her er 12 nasjonalparker du ikke bør gå glipp av!

12. Grand Teton National Park

Grand Teton National Park finner du i Wyoming, ikke langt fra det berømte skistedet Jackson Hole, og bare noen timer unna enda mer berømte Yellowstone National Park. Her blir du møtt av et majestetisk fjellandskap, med spisse fjelltopper på rekke og rad. Grand Teton National Park byr på fotturer, camping, fjellklatring, fiske, kajakk og plenty med ikoniske fotomuligheter. Du kan kjøre gjennom, men den beste måten å oppleve nasjonalparken på er å legge ut på en kort (eller lang) fjelltur. Skal du først til Yellowstone, har du alle tiders sjanse til å kjøre innom Grand Teton også.

11. Olympic National Park

Tre ulike økosystemer gjør Olympic National Park i Washington (staten) til en helt spesiell nasjonalpark. Her finner du vakre, skogkledde fjellområder, urgamle regnskoger og den ville Stillehavskysten. Disse tre økosystemene er helt uberørte og enestående naturopplevelser venter deg. Nasjonalparken ligger ikke langt fra Seattle, så er du i området vet du hva du skal gjøre.

10. Yosemite National Park

Yosemite National Park (yoh-SEM-it-ee), befinner seg 3-4 timers kjøretur fra San Francisco og en tur innom her er en selvfølge på de fleste road trips i California. Yosemite er en av USAs best bevarte nasjonalparker og er kjent for sitt utsøkte landskap med imponerende fossefall, enorme steinklipper og flotte turstier. Har du lyst på en skikkelig utfordring bestiger du Half Dome, men vær obs på at du må søke om en special permit for å kunne benytte kablene som tar deg nesten 90 grader rett opp den siste biten av turen.

9. Bryce Canyon National Park

Utah er en fantastisk vakker stat, og den første nasjonalparken i Utah på listen vår er Bryce Canyon National Park. Du kan se hoodoo'er (Ref. odd-shaped pillars of rock left standing from the forces of erosion) over hele verden, men ingen andre steder finner du så mange sammen som i Bryce Canyon. Kameraet ditt klarer rett og slett ikke rettferdiggjøre hvor kult dette synet er. Best av alt er at Bryce Canyon enkelt kan kombineres med en rekke av de andre parkene på lista hvor. For en road trip det blir!

8. Carlsbad Caverns National Park

Du har kanskje ikke hørt om Carlsbad Caverns National Park før, og du vet kanskje ikke hva du helt går til når du beveger den nedover i dette grottesystemet, men det kommer til å ta pusten fra deg! Nasjonalparken ligger helt sør i New Mexico, og skjult under overflaten finner du over 119 sammenhengende grotter i alle størrelser, fulle av stalagmitter og stalakitter i alle mulig rare former. Ikke vær helt amerikansk å ta heisen ned... Den beste opplevelsen får du ved å gå inn via den naturlige inngangen. Venter du til sola går ned stormer flere hundretusen flaggermus ut av akkurat den samme åpningen.

7. Death Valley National Park

På grensen mellom California og Nevada, ikke langt fra Las Vegas, finner du Nord-Amerikas varmeste og tørreste sted. Nemlig Death Valley National Park. Det føles som noen går og konstant retter en hårføner midt i ansiktet ditt, og varmerekorden er hele 56,7 grader! Til tross for sitt noe morbide navn, overlever et stort mangfold av liv i Death Valley. Et av høydepunktene her er Badwater Basin, som ligger 85 meter under havoverflaten.

Death Valley National Park

6. Denali National Park and Preserve

Vi må sette kursen til Alaska for den neste parken på lista. Naturen i Alaska er på mange måter ganske lik norsk natur, men her er alt større! Denali National Park er et godt eksempel på det. Grizzlybjørner, elger, isbreer, snøkledde fjelltopper og naturopplevelser i verdensklasse. I Denali National Park finner du også Nord-Amerikas høyeste fjell som har gitt navn til parken, nemlig Denali (tidligere Mount McKinley). Er du glad i natur kommer du garantert ikke til å angre om du legger ferien din hit.

5. Hawai'i Volcanoes National Park

Trengte du egentlig flere unnskyldninger for å reise til Hawaii? Her har du i alle fall en til! På øya Hawai'i eller "Big Island" kan du oppleve Hawai'i Volcanoes National Park. Selve parken ble til for å bevare områdene rundt Kīlauea og Mauna Loa, to av verdens mest aktive vulkaner. Begge spyr kontinuerlig ut lava og du kan se det på nært hold! Er du glad i å ta bilder har du i alle fall nok av muligheter her.

4. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park er nok en av USAs aller mest berømte nasjonalparker, og også landets eldste. Parken ligger hovedsakelig i Wyoming, men strekker seg litt inn i Montana og Idaho. Parken er kjent for sitt dyreliv og her finner du blant annet bjørner, bison og ulver, men også nydelige fossefall, endeløs granskog, varme kilder, geysirer og store innsjøer. Høydepunkter her er Grand Prismatic Spring, Old Faithful, West Thumb Geysir Basin, Mammoth Hot Springs og Norris Geysir Basin. Noe av det beste dyrelivet finner du i Lamar Valley. Kanskje treffer du Yogi Bear?

3. Grand Canyon National Park

Du klarer ikke helt å forstå hvor vanvittig, gigantisk og spektakulær Grand Canyon egentlig er før du står på kanten selv. Nasjonalparken finner du i Arizona, og et stopp her er et must for alle som er på road trip på vestkysten av USA. Du kan gå turer langs kanten, men du kan også gå ned i juvet. Vær oppmerksom på at det er en passe svett opplevelse om sommeren, så ta med nok vann, og ha god tid. Et besøk til Grand Canyon er ikke helt fullkomment uten en helikoptertur over det naturlige underverket. Da får du virkelig kjenne på størrelsen! Hopi Point og Yavapai Point er favoritter for å se solnedgangen.

Grand Canyon national park i USA

2. Arches National Park

Arches National Park er den andre nasjonalparken på listen vår i Utah. Nasjonalparken som ligger rett ved den lille byen Moab fremstår som et eventyrland i stein. Landskapene, kontrastene, fargene, himmelen, alt tar pusten fra deg i denne parken. Ta turen opp til Delicate Arch, bli til alle turistene har dratt og solen har gått ned, så kan du nyte den villeste stjernehimmelen du har sett på lenge. En tur hit blir ikke noe mindre attraktivt at Moab har noen av USAs beste mikrobryggerier. Arches kan lett kombineres med et road trip gjennom Arizona og Utah der høydepunktene kommer på rekke og rad.

1. Zion National Park

Sist, men ikke minst, Zion National Park. Tilfeldigvis også i Utah! Vi elsker Zion for de enestående naturopplevelsene, de fantastiske fotturene, utsikten, klippene, fargene, ja alt sammen. Angels Landing er en av de mest populære fotturene, riktignok ikke heeelt ufarlig, med fritt fall på flere hundre meter på hver side av eggen. Utsikten fra toppen utover Zion Valley er verdt alt slitet du må gjennom på vei opp. Turen er heller ikke så lang, men tar deg ca. 3-4 timer opp og ned. Å gå innover The Narrows er en annen utrolig opplevelse, der du rett og slett vasser oppover i Virgin River mens klippene skyter i været på hver sin side av deg. Vi tar også med turen opp til Observation Point. Zion er verdt flere dager av turen din, så ta sett av godt med tid!

Drømmer du deg bort til USA nå?

Prat med oss da vel!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...