{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Into the Jungel: fantastiske opplevelser du KUN finner på Sumatra

Ung orangutang som henger i trærne på Sumatra, Indonesia

Sumatra er ikke det nye Bali, men hvis du er typen som digger frodig villmark, spennende dyreliv og å utforske nye steder så burde du sjekke ut hva Sumatra har å by på!

Oppdag den ville skjønnheten på Sumatra, den indonesiske øya med utemmet jungel, majestetiske fjell og livlig kultur. Øya har enda ikke blitt offer for masseturismen, noe som er et ganske stort pluss om spør du oss! Fra orangutangene i Bukit Lawang til de tradisjonelle landsbyene til Batak-folket, bli med oss ​​mens vi utforsker de skjulte perlene på denne magiske øya.

indonesia-piaynemo-viewpoint-cover
Indonesias MANGE øyer
Øygruppen Indonesia består av over 17.000 øyer hvor kun 6.000 er bebodd, sykt ikke sant? De fem største øyene er Java, Sumatra, Kalimantan (Indonesisk Borneo), Sulawesi og Papua. Hovedstaden og den største byen er Jakarta (i hvert fall foreløpig, fordi Indonesia jobber med å flytte regjeringen til en ny hovedstad i Kalimantan). Indonesia har en mangfoldig kultur, med over 300 etniske grupper og det snakkes mer enn 700 språk her. Befolkningen er primært muslimsk, men det er også et betydelig antall kristne, hinduer og buddhister som bor her. Indonesia er kjent for sine vakre strender, varierte dyreliv, rike kulturarv, deilige mat og vakre templer. Det er ikke så rart at det er et populært turistmål.
Indonesia

En tropisk uslepen diamant

Øya Sumatra er full av naturlig skjønnhet og kulturelt mangfold. I motsetning til Bali, som er kjent for sine vakre strender og morsomme uteliv, byr Sumatra på en litt annerledes opplevelse. Øya er hjem til et eksotisk dyreliv, som Sumatratigeren- og elefanten, i tillegg finner du tradisjonelle landsbyer hvor du kan lære deg noen nye og spennende kokkekunster. Sumatra er også et lite paradis for deg som liker å gå turer i skog og mark (eller i dette tilfelle jungel), for her blir du gående blant vulkaner, varme kilder og fossefall. Hvis du kan klare deg uten fancy hoteller, så gir Sumatra deg muligheten til å virkelig oppleve noe unikt og ekte. Vi mener at Sumatra er et «must visit» for reisende til Asia.

I tillegg til å være kjent for sin naturlige skjønnhet og kultur er Sumatra også kjent for sine deilige lokale matretter. Øyas varierte landskap, med fjell og kystlinje gir matlagningen en rekke spennende ingredienser og smaker. På Sumatra bør du teste ut de tradisjonelle rettene Nasi Padang, som er en type indonesisk risrett med forskjellig kjøtt og grønnsaker og Mie Aceh, en sterk nuddelsuppe. Sumatra er også stedet for deg som elsker kaffe! Øya er hjem til noen av verdens beste kaffebønner, inkludert den berømte Sumatra Mandheling og ulike typer Gayo bønner. Er du litt ekstra interessert i kaffe så bør du bli med på en guidet tur på en kaffeplantasje og lære mer om hvordan de gror og prosesserer kaffe på den tradisjonelle måten. Uansett hva du velger å gjøre så bør du ta en smakebit av det kulinariske Sumatra …

Grønne fjell og Lake Toba på Sumatra, Indonesia

Lake Toba: et imponerende syn

Som den største innsjøen i Indonesia og den største vulkanske innsjøen i verden, så er Lake Toba et imponerende syn. Innsjøen er over 100 kilometer lang, så området har masse å se og gjøre. Vi anbefaler at du hopper i en kajakk og padler rundt innsjøen for å se den fra et litt annet perspektiv. Etter å ha fått trent armene litt, så kan vi anbefale et avslappende bad i en av de naturlige varme kildene i Pusuk Buhit. Det er også massevis av turmuligheter i området og flere små landsbyer hvor du får smakt på noen deilige lokale matretter.  

Rafflesia blomsten på Sumatra, Indonesia

Jungelens hemmeligheter

Reis inn i hjertet av Sumatras ville jungel og oppdag en verden av tropisk skjønnhet og biologisk mangfold. Opplev de frodige regnskogene, hvor høye trær og eksotiske planter skaper et tak over hodet ditt og hvor fargerike fugler og høylytte aper slenger seg mellom grenene. Se de majestetiske elefantene og (til tider unnvikende) tigrene som har sitt hjem i denne jungelen. Besøk de lokale samfunnene og lær mer om deres tradisjonelle måte å leve på. Er du heldig så kan det hende at du ser verdens største blomst. Rafflesia, i full blomstring. Det er et vakkert syn, men lukten derimot er ikke akkurat noe å glede seg til.

Heldigvis, så finnes det mye annet å se! Noen av de beste stedene å besøke på Sumatra om du vil oppleve jungelen på nært hold er Bukit Lawang, Berbak National Park og Leuser-økosystemet som ikke bare gir deg unike naturopplevelser men som i tillegg er kjent for sin innsats for å bevare naturen. Bli bergtatt av Sumatras vakre jungel mens du støtter deres arbeid for miljø, natur og de lokale samfunnene i regnskogen.

Vårt tips: Tangkahan!

Tangkahan er en skjult perle midt i Sumatras jungel, kjent for å være utrolig frodig. Denne lille landsbyen ligger gjemt inne i Leuser-økosystemet og har et av verdens største biologiske mangfold. Som besøkende får du muligheten til å oppleve den vakre jungelen på nært hold, samtidig som du støtter naturvernet i denne regionen. Du kan ta deg en dukkert i krystallklart fjellvann, dra på en fottur i området med elefant eller oppleve jungelen til fots med en lokal guide. I Tangkahan har de slått seg sammen med NGOs for å beskytte de utrydningstruende Sumatratigrene- og elefantene og for å bevare Leuser-økosystemet. Som besøkende får du lære mer om det viktige arbeidet som gjøres i dette området og du får i tillegg oppleve den tradisjonelle måten de lever på. Tangkahan er den perfekte destinasjonen for deg som vil ha store opplevelser, oppdage spennende kultur og bidra til naturvern i samme slengen.

Sumatratiger i den grønne jungelen på Sumatra, Indonesia

Passer perfekt for den aktive reisende

Sumatra er kjent for sitt varierte landskap og utendørsaktiviteter, som gjør det til den perfekte destinasjon for deg som liker å være aktiv på reise. Vestkysten av Sumatra er kjent for sine bra surfesteder, mens nordsiden av øya kan by på fantastiske dykkemuligheter. Det er selvfølgelig også flere fine turer i nasjonalparkene Bukit Lawang og Kerinci Seblat (både dagsturer og over flere dager). Her kan fotturentusiaster oppdage den frodige regnskogen, komme tett på det eksotiske dyrelivet og campe ute i jungelen.

Noen av de beste surfe stedene rundt på Sumatra:

  • Mentawaiøyene: Mentawaiøyene ligger utenfor vestkysten av Sumatra og er kjent for sine kontinuerlige bølger. Noen av de mest populære stedene er Lances Right, Macaronis og Telescopes.
  • Telo-øyene: Telo-øyene ligger utenfor nordkysten av Sumatra og byr på bølger for alle ferdighetsnivåer. Noen av de mest populære stedene her er Lance's Left, Bawa, og T-Land.
  • Lakey Peak: Lakey Peak byr på rev surfing på sørkysten av øya Sumbawa, som er kjent for sine lange, kjappe og hule venstrehåndsbølger.

Dykking på Sumatra:

De beste dykkerstedene på Sumatra finner du rundt Pulau Weh, en liten øy utenfor nordvestkysten av Sumatra. Her får du dykkeropplevelser i særklasse. Øya ligger i Andamanhavet, som er kjent for ekstremt klart vann, friske korallrev og et variert liv under vann.

Noen av de beste dykkerstedene på Pulau Weh inkluderer Rubiah Island, Gapang Beach og Iboih Beach, hvor du kan svømme med forskjellige tropiske fisk, haier og havskilpadder. På den mest populære dykkerspoten Sabang Bay, kan du også se blekksprut, sjøhester og mange flere unike arter. 

Hvit sandstrand med en liten trebåt på Sumatra i Indonesia

Oppdag Sumatras skjulte perler på egenhånd

I KILROY elsker vi Indonesia. Det er rimelig å reise hit, det er vanvittig mye å finne på og maten er helt fantastisk. Vi klarer faktisk ikke å komme på en eneste grunn til hvorfor du ikke bør reise hit og kanskje er Sumatra det beste stedet av dem alle. Hvem har ikke lyst til å se de utrydningstruede orangutangene i sine naturlige omgivelser? Er du like gira som oss på å reise til Sumatra så ta kontakt med oss via knappen nedenfor!

Skriv til oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...