{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Karnevalet i Rio de Janeiro

rio-de-janeiro-brazil-samba-carnival

Opplev Karneval i Rio - Verdens beste fest

Karnevalet i Rio de Janeiro er kjent som "the greatest party on earth" og byr på en herlig kombinasjon av farger, glitter, fjær og eksotisk ekstravagansa. Gatene fylles opp av mer enn 2 millioner festglade mennesker fra hele verden og er en opplevelse du sent vil glemme!

De første karnevalene i Rio ble arrangert fra1723 og har siden den gang vokst til å bli det største karnevalet i verden. Karnevalet varer i 5 dager og begynner 40 dager før påske hvert eneste år. Tilknytningen til påske har sammenheng med den tradisjonelle katolske fasteperioden som begynner dagen etter at karnevalet slutter. Under fasteperioden skal man avstå fra alle kroppslige nytelser, og karnevalet kan derfor sees som en avskjedsfest for disse nytelsene. Det er dermed duket for en euforisk sambafest med synging, dansing og festing hele natten gjennom.

Når er karnevalet i Rio de Janeiro?

  • 2019: 01. mars - 05. mars
  • 2020: 21. februar - 25. februar
  • 2021: 12. februar - 16. februar

Gatefester under karnevalet i Rio

Mange forbinder nok karnevalet i Rio først og fremst med den store sambaparaden (Rio Carnival Parade), men de mange gatefestene (bandas og blocos) er en like viktig del av karnevalet. Disse varierer i størrelse, fra de virkelig store "velorganiserte" gatefestene i sentrum (slik som Cordão do Bola Preta), til små intime nabolagsfester. Begge deler er virkelig verdt og få meg seg.

Gatefestene organiseres av forskjellige sambaorkestre, så selv på de minste gatefestene kan du forvente livemusikk med sanger spesialskrevet for årets karneval. Det svinger godt av sambarytmene, så ikke vær redd for å kaste deg ut i dansen. Spontanitet er et viktig trekk ved karnevalet, så det er bare å la seg rive med!

Sambaparaden under karnevalet i Rio

Rios berømte sambaparade

Rios karneval kulminerer i den store sambaparaden som foregår inne i Sambodromo (Sambadrome). Dette er en 700 meter lang arena som er spesiallaget for sambaparaden med egne publikumstribuner så tilskuerne får god utsikt over det spektakulære opptoget.

Den fargesprakende paraden er mer enn bare en parade, det er i virkeligheten en overdådig konkurranse mellom de forskjellige lokale sambaskolene, som konkurrerer om å ha de beste kostymene, den mest spektakulære flåten, de beste danserne osv. Det er virkelig en fest for øynene og det er umulig å ikke la seg imponere. Synes du likevel at det ikke er nok å bare se på, har du også muligheten til å delta i paraden selv

Må man kle seg ut for å få være med på karneval?

Du behøver ikke å kle deg ut for å bli med på karneval, men du kommer til å få en enda mer unik opplevelse dersom du gjør det. Man er liksom enda mer med på festen dersom man har et kostyme. Ta med deg noen morsomme ting hjemmefra eller dra på shopping når du kommer fram til Rio. Setter du sammen et skikkelig kult kostyme kan du forvente og få en del oppmerksomhet - brasilianerne elsker å klemme, så vær forberedt på mye fysisk kontakt!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...