{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Mørk turisme i USA: creepy overnattinger og opplevelsesturer for deg som er glad i horror

Eastern State Penetentiary In The USA Dark Tourism

Opplev de grusomme, men interessante historiene som holder disse stedene i live ...

Velkommen, eventyrlystne og elskere av det skremmende og makabre! Er du typen som lengter etter en grøssende opplevelse og vil oppdage den mystiske og hjemsøkte siden av Amerika? Ja, da har du kommet til rett sted. I dette innlegget er vi guiden din gjennom noen av de mest fascinerende destinasjonene i USA, perfekt for de som finner skjønnhet i mørket. Ta en svipptur forbi spøkelsesbyer, forlatte fengsler og mordhoteller - dette er en verdenen av mørk turisme.

Empty Forest Road With A Mysty Background
Design din egen skumle road trip...
Er du lei av de samme gamle kjedelige feriene? Vil du krydre reisen din med litt eventyr og spenning? Da er det på tide å designe din egen road trip i USA, med våre fantastiske leiebiltilbud for unge sjåfører! Enten du vil utforske majestetiske nasjonalparker, pulserende byer eller eksentriske veikantattraksjoner, har vi den perfekte bilen for deg. Du kan designe din egen road trip og velge destinasjonene dine, uten skjulte avgifter eller ekstra kostnader. Pluss, du får glede av våre fantastiske inkluderte funksjoner som ubegrenset kjørelengde, forsikring mot tap og skade, og ung sjåfør-tillegg.
Leie av bil i USA & Canada: unge sjåfører er mer enn velkomne!

New Orleans hjemsøkte fortid

New Orleans er kjent for jazz og krydret gumbo, men det er mer med denne byen enn det som møter øyet. Bak de sjarmerende fasadene i French Quarter finner du historier om mysterier og skrekk. Hvis du er fascinert av voodoo, spøkelser og en unik kultur, kommer du til å elske dette stedet. Ikke gå glipp av St. Louis Cemetery No. 1, der gravene er bygget over bakken og dekorert med smijern. Du vil også se graven til Marie Laveau, den legendariske Voodoo- dronningen i New Orleans. Det ble sagt at hun hadde magiske krefter og en lojal følger skare. Denne kirkegården er som en skummel historieleksjon, full av hemmeligheter og overraskelser. For mer spenning kan du bli med på en hjemsøkt historietur i New Orleans. Du vil lære om byens mørke fortid, fra hjemsøkte hus til vampyrlegender. Du vil også besøke noen av de mest hjemsøkte stedene i byen, som LaLaurie Mansion og Bourbon Orleans Hotel. Disse turene er ikke for deg som er mørkeredd, men de er perfekte for de som vil oppleve den skumle siden av New Orleans.

Voodoo shop in the city of New Orleans

Eastern State Penitentiary: Amerikas mest hjemsøkte fengsel

Lyst til å oppleve et ekte skrekkfilmsett? Da bør du ta turen til Eastern State Penitentiary i Philadelphia. Dette fengselet ble bygget i 1829 og ser ut som et skummelt gammelt slott. Det var det første fengselet som brukte isolasjon av fanger og du kan fremdeles se de forfalne cellene der fanger led i stillhet. Noen av de mest beryktede kriminelle, som Al Capone, satt her. Du kan ta en guidet tur og lære om dette stedets mørke historie og hvordan det påvirket det amerikanske rettssystemet. Dette er en must-see attraksjon for alle som elsker de mørkere kapitlene av vår historie og er fascinert av monumenter fra en annen tid.

Run-down jail cell in Eastern State Penitentiary in Philadelphia, Pennsylvania

The Villisca Axe Murder House

Hva slags person har lyst til å besøke et sted der en grusom drapshendelse skjedde i 1912? Tro det eller ei, det er mange mennesker som er nysgjerrige på Villisca Axe Murder House i Iowa. Dette huset har en mørk fortid, der åtte personer, inkludert seks barn, ble brutalt drept av noen med en øks mens de sov. Saken ble aldri løst og huset ble en kilde til mysterium og fascinasjon for mange mennesker. Huset er bevart som det var den natten drapene skjedde, med møbler, klær og til og med blodflekker fortsatt synlig. Du vil føle at du trer inn i en annen tidsalder og e skremmende fortelling. Hvis du tør, kan du bli med på en omvisning i huset eller til og med overnatte der. Mennesker som har overnattet har sagt at de har opplevd skremmende og uforklarlige ting, som å høre rare lyder, se apparisjoner og føle kalde områder. Hvis du leter etter en ekte skrekkopplevelse, er dette stedet perfekt for deg.

Creepy room in an old, haunted mansion with decaying walls and furniture being left behind by previous owners.

Salem, Massachusetts: Hekser, bålbrenning og hjemsøkelser

Er du fascinert av det mørke og mystiske, da kommer du til å elske å besøke Salem, Massachusetts. Dette er stedet der de beryktede hekseprosessene fant sted på 1600-tallet og du kan lære alt om dem på Salem Witch Trials Memorial og Old Burying Point Cemetery. Disse stedene vil gi deg frysninger mens du forestiller deg hvordan det var å leve på den tiden. Men Salem handler ikke bare om historie, det er også en morsom og egenartet destinasjon for alle som liker heksekunst og magi. Du vil finne mange butikker og festivaler som feirer det okkulte og det overnaturlige, noe som gjør at Salem føles ut som en året rundt Halloween-fest. En av de mest populære festivalene i Salem er Haunted Happenings, som pågår hele oktober og tiltrekker seg tusenvis av besøkende. Denne festivalen byr på en rekke arrangementer og aktiviteter for alle aldre, som hjemsøkte hus, spøkelsesturer, kostymefester, live musikk og mer. Du kan også delta i Grand Parade, som innleder festivalen med en fargerik og festlig prosesjon av flåter, artister og hekser.

Skull-faced statue with wings during the annual Haunted Happenings festival in Salem, Massachusetts

Alcatraz Island - steinens hemmeligheter

Er du fan av krim- og mysteriehistorier? Da bør du definitivt besøke Alcatraz, eller "The Rock", som den ble kalt. Denne lille øya midt i San Francisco Bay var stedet for et beryktet fengsel som huset noen av de farligste og mest beryktede kriminelle i Amerika. Øya var omgitt av det iskalde og urolige vannet i bukten, noe som gjorde det svært vanskelig for noen å rømme. Faktisk forsøkte bare noen få fanger å bryte ut og ingen av dem lyktes. Noen av de mest kjente innsatte, som Al Capone og "Birdman of Alcatraz", tilbrakte mange år på dette dystre og ensomme stedet. Du kan ta en omvisning og utforske cellene der de bodde, isolasjonsrommene der de ble straffet og høre de skremmende historiene fra fortiden. Dette stedet vil gi deg en unik og spennende opplevelse av hvordan livet var bak lås og slå for noen av de mest beryktede kriminelle i historien.

The eerie Alcatraz prison in the bay of San Francisco

The Clown Motel

Er du livredd klovner? Hvis ja, så bør du holde deg unna Clown Motel i Tonopah, Nevada, med mindre du ønsker å møte frykten din ansikt til ansikt. Dette motellet er ikke bare dekorert med bilder av klovner, gjenstander og statuer, men har også ekte klovner som vandrer rundt på området. Og som om det ikke er skremmende nok, ligger stedet rett ved siden av en gammel kirkegård, der rastløse ånder sies å hjemsøke natten – dette er en perfekt og uhyggelig kombinasjon. Mange av gjestene som har turt å bo her, har rapportert om å se merkelige skikkelser og høre skumle lyder. Noen har til og med flyktet midt på natten, ute av stand til å sove i det hele tatt. Tør du å sove her?

Sign for the creepy Clown Motel in Tonopah, Nevada

Dødens museum L.A.

Los Angeles er ikke bare kjendiser og solfylte strender, det er også stedet for dødens museum. Dette stedet er en enestående attraksjon som utforsker den mørke og forstyrrende siden av menneskets historie. Du vil se utstillinger av seriemordere, åsteder for kriminalitet og kunst laget av drapsmenn. En av de mest populære seksjonene er dedikert til Charles Manson og hans tilhengere, som terroriserte LA på slutten av 1960-tallet. Dette museet er ikke for sarte sjeler eller de som blir lett fornærmet, men museet handler heller ikke bare om sjokk og skrekk. Grunnleggerne av museet, Cathy Schultz og JD Healey, håper at besøkende vil sette mer pris på livet etter å ha sett hvor mye død som omgir oss. De sier: "hver dag er en velsignelse, med så mye død rundt oss". Er du nysgjerrig på det makabre, er dette museet et must-see.

The famous Museum of Death in downtown Los Angeles

For creepy, eller ikke?

Mørk turisme handler ikke bare om å gjøre narr av skumle steder eller paranormale fenomener. Det har også mye pedagogisk verdi. Det hjelper oss til å huske og lære av de rare og noen ganger tragiske hendelsene som skjedde der. Selvfølgelig trenger du ikke å gjøre hele veien til en mareritt, men hvis du liker eventyr eller historie så kan det jo hende at du hadde satt pris på å besøke noen av disse stedene. De kan legge til litt variasjon og spenning på en hvilken som helst vanlig tur i USA. Uansett hva du har i tankene for din neste reise så er våre erfarne road trippere klare til å hjelpe deg med de beste reiseplanene, rimelig leiebil eller bobil og tips du ikke vil gå glipp av!

Snakk med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...