{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Slik møter du de lokale i Japan på reisen din

Koenji Street In Tokyo, Japan

Japanerne er kjent for å være reserverte, introverte og litt stille. Så hvordan treffer du de lokale når du reiser rundt i Japan?

Japan er mer enn bare et reisemål for sightseeing og mat. Det er en rik og mangfoldig kultur som tar imot alle reisende som ønsker å oppleve den på nært hold. Men hvordan skal du slippe unna turistfellene og heller treffe på lokalbefolkningen? No worries, det kan vi fortelle deg. Her er fem morsomme og enkle måter for deg å bli kjent med de fantastiske personene i Japan – uten at det blir ubehagelig eller kleint.

Food Stalls And Market Near Senso Ji Temple In Tokyo
Tokyo er det absolutt beste stedet for å starte Japan-eventyret
Ikke bare fordi det er enklere å treffe lokale folk i storbyene, men også fordi det er et bra sted for å bli kjent med Japans rariteter.
5 unike ting du må prøve når du er i Tokyo

1. Vi starter med en enkel en - barene!

En av de beste måtene å møte lokalbefolkningen i Japan på er å ta turen ut på byen, spesielt på izakayaene. Izakayaer er tradisjonelle japanske puber som serverer mat og drikke og de er veldig populære blant de lokale. Dette er steder som setter en fin ramme for å sosialisere og skape nye vennskap, fordi atmosfæren er stort sett ganske livlig og vennlig. Her er noen tips om hvordan du kan nyte izakaya-kulturen og møte lokalbefolkningen i Japan:

  • Vær eventyrlysten og prøv nye ting. Izakayaer gir deg en fin mulighet til å smake på ulike typer japansk mat og drikke, som sake, shochu, øl eller plommevin. Ikke vær redd for å spørre personen ved siden av deg på baren om forslag – de vil vanligvis mer enn gjerne dele sine forslag med deg.

  • Vær vennlig og åpen. Izakayaer gir deg en arena for lære mer om livet deres, meninger og interesser. Du kan for eksempel starte en samtale ved å gi komplimenter eller spørre om mat- eller drikkevalget deres, spørre dem om deres favorittsteder å besøke i Japan, eller dele dine egne reisehistorier. Du kan finne felles interesser eller lære noe nytt. OG som alltid i Japan - vær høflig og respektfull!

  • Ha det gøy og nyt opplevelsen. Izakayaer er ment å være morsomme og avslappende steder hvor du kan nyte god mat, drikke og selskap. Ikke vær sjenert eller nervøs, bare vær deg selv og ha det gøy. Du kan få noen nye venner eller til og med finne en lokal guide som kan vise deg rundt i byen. Du vet aldri hva som kan skje på en izakaya!
Group of people sitting around the bar in a pretty packed Izakaya somewhere in Japan

2. Syng hjertet ditt ut på karaoke med nye venner:

En av de beste måtene å møte de lokale i Japan på er å bli med dem på en av deres favorittaktiviteter: karaoke. Karaoke er en stor del av den japanske kulturen og mange drar til karaokebarer etter jobb eller i helgene for å slappe av, sosialisere og ha det gøy. Du kan finne karaokebarer overalt i Japan og de tilbyr et mangfold av sanger, sjangre og språk. Noen karaokebarer har til og med kostymer, rekvisitter og spesialeffekter for å krydre fremførelsen din.

Har du lyst til å teste ut litt karaoke med de lokale? Ja, da kan du dra til en offentlig karaokebar, der du kan synge foran fremmede og hvem vet – kanskje ender du opp med noen nye venner? Du kan også ta turen til et privat karaoke-rom, der du kan leie en bås for deg selv eller en gruppe mennesker. Dette er mer komfortabelt og intimt selvfølgelig og du kan invitere noen lokale til å bli med deg eller be dem om å invitere deg til rommet deres. Uansett så kommer du til å ha det veldig gøy og du blir garantert bedre kjent med lokalbefolkningen.

Karaoke er ikke bare en avslappet aktivitet i Japan, men tas også ganske alvorlig! Japanerne øver mye og gir tilbakemeldinger til hverandre. Ikke bli overrasket hvis de kommenterer tonehøyde, tone eller uttalelsen din. De prøver ikke å være uhøflige, men prøver heller å hjelpe deg med å bli bedre. De forventer også at du gjør det samme for dem. Så ikke vær sjenert og gjør ditt beste. Du kan imponere dem med talentet ditt eller få dem til å le med entusiasmen din.

Karaoke er en flott måte å møte lokale i Japan mens du reiser, fordi det er morsomt, enkelt og tilgjengelig. Du trenger ikke å snakke flytende japansk eller vite mye om kulturen deres for å kunne ha det gøy på karaoke. Du trenger bare å være villig til å synge, lytte og lære. Du kommer til å innse at karaoke er et universelt språk som kan bryte isen og skape bånd mellom mennesker fra forskjellige bakgrunner.

Guy holding a microphone singing karaoke in a karaoke bar in Japan

3. Dra på en lokal festival:

Japans kalender er stappfull av festivaler og de er ikke bare for lokalbefolkningen – du er også velkommen! Fra kirsebærblomstring til livlige matsuri (tradisjonelle festivaler), er disse arrangementene en veldig fin måte å komme nærmere japanerne på.

Usikker på hvor du skal begynne? Vi foreslår at du sjekker ut (litt avhengig av når du er der) Sanja Matsuri i Tokyo, Daito Ohara vannfestival i Ohara og Hitaki Sai bålfestival i Kyoto - men det er selvfølgelig mange andre alternativer også!

  • Sanja Matsuri er en Shinto-festival som holdes årlig i Tokyo, Japan. Shinto-festivaler er en kombinasjon av hellige ritualer og gledesspredende feiring, der feiringen ofte inkluderer mye å drikke. Sanja Matsuri regnes som en av de villeste og største Shinto-festivalene i Japan. Den holdes den tredje helgen i mai hvert år ved Asakusa Shrine og tiltrekker seg 1,5 til 2 millioner mennesker hvert eneste år!

  • Daito Ohara er en av de mer uvanlige japanske festivalene, som som skjer i februar i Ichinoseki, Iwate. I denne festivalen løper menn (som anses å være i en tradisjonelt uheldig alder) naken gjennom byen mens folk langs ruten dusjer dem med kaldt vann. Den uheldige mannen som løper foran, bærer et banner som sier "bønner for å forebygge brann". Festivalen går tilbake til 1657, da det var en stor brann i Edo. Det sies at datoen for den store brannen som ødela gatene i Edo ble utpekt som en veldig uheldig dag, og derfor ble festivalen startet for å be om at det ikke skal skje igjen, men også for å øke bevisstheten om brannforebygging.

  • Hitaki Sai bålfestival er et spektakulært arrangement som skjer ved Fushimi Inari Shrine i Kyoto den 8. november hvert år. Helligdommen er kjent for sine tusenvis av torii-porter som fører til det hellige fjellet. I denne festivalen tennes bunter med bønnepinner med tilhørernes skrevne ønsker på tre bål - et hellig bål antas å rense bort menneskers synder og oppfylle ønsker. Varmen og flammene gir en dramatisk bakgrunn mens prester utfører renselsesritualer foran hvert bål ved hjelp av vann, salt og sakakiblader og hellige kagura-danser utføres sporadisk av prester som bærer gylne bjeller til den siste bønnepinnen kastes inn i bålet.
Large crowds dressed in traditional clothing at the Sanja Matsuri celebration at the Sensoji temple in central Tokyo

4. Spør en japaner om hvor du bør spise

Vil du snakke med lokalbefolkningen i Japan mens du reiser bør du teste ut å spørre dem hvor du skal spise. Japanere er veldig stolte av kjøkkenet sitt og elsker å dele det med besøkende. Hvis du nærmer deg dem på en høflig måte og viser interesse for kulturen deres, vil de som oftest invitere deg til å bli med dem på en av deres favorittplasser. På denne måten kan du nyte autentisk mat, lære mer om lokale skikker og få deg noen nye venner i samme slengen. Du kan til og med få noen insider tips om hva du skal se og gjøre i området.

Platter Of Japanese Food

5. Prøv så mange opplevelser og aktiviteter som mulig

Japan har en skattkiste av opplevelser som arrangeres av lokalbefolkningen, fra teseremonier, samuraiklasser og å lage sushi. Det er en flott måte å fordype seg i den japanske kulturen fra flere forskjellige vinkler og du får muligheten til  å stille spørsmål til vertene dine. Vi anbefaler at du prøver så mange forskjellige ting som timeplanen din og budsjettet tillater deg. Bare tenk, ''Hvor mange ganger kommer jeg til å besøke Japan?!''.

Er budsjettet ditt litt mer begrenset, så trenger du ikke stresse! Vår favoritt måte for å se severdigheter med de lokale (ikke bare i Japan!) er faktisk gratis! Guruwalk - en plattform som kobler reisende med lokale guider som tilbyr gratis gåturer i forskjellige byer rundt om i verden. ''Guruene'' vet alt om byen sin og de elsker å fortelle alt de kan om den. Er du på jakt etter de virkelige skjulte perlene? Da er det plattformen for deg! I Japan kan du melde deg på Guruwalks i de større byene og selv om du er en solo reisende, er du mer enn velkommen til å melde deg på en. Noen turene dekker et bestemt nabolag, et tempel eller en generell attraksjon og noen er litt mer omfattende. Det er den perfekte måten for deg å stille spørsmål, få tips og bli venner med guiden din og andre reisende (hvis flere har meldt seg på den samme turen).

Two people in samurai gear, standing in a typical Japanese temple with swords in their hands on a wooden floor.

6. Ta imot den lokale gjestfriheten på Minshuku:

En av de beste måtene for å møte lokalbefolkningen i Japan mens du reiser, er å bo på en minshuku, som er overnatting i et familiehjem – et homestay, om du vil. En minshuku blir vanligvis drevet av en lokal familie som ønsker deg velkommen inn huset sitt og behandler deg som en av sine egne. Du får oppleve den autentiske japanske livsstilen der du sover på en futon, spiser hjemmelagde måltider og nyter et japansk bad. Du får også muligheten til å prate med vertene dine og lære mer om deres kultur, historie og daglige liv. En minshuku er et flott alternativ for reisende som ønsker å fordype seg i det lokale miljøet og få noen nye venner underveis.

Minshuku pleier å være ganske små med kun noen få gjesterom. Fasilitetene på rommene er vanligvis ganske basic og inkluderer vanligvis en liten TV, et lite bord, en varmeovn, et te-sett og håndklær. På noen av de eldre minshukuene er det ikke låser på romdørene (FYI). Middag og frokost er som oftest inkludert og serveres vanligvis i en felles spisesal. Du finner vanligvis ikke  en minshuku i en storby som Tokyo, men utenfor de større byene er det mange av dem nær områdene som ofte besøkes av reisende, som varme kilder, skianlegg og i fjellene. Minshukus finnes også i mindre landsbyer og byer på landsbygda eller ved sjøen. Hvis du har tid til å utforske Honshu (Japans hovedøy) grundig, anbefaler vi at du sjekker ut en minshuku i byene rundt Shirakawa-go og Gokayama, der du kan overnatte i et historisk og tradisjonelt gårdshus.

Guy with a big backpack standing in a bedroom in his Japanese accommodation looking around

Bonus tips: vær åpen og vær deg selv!

I et land hvor høflighet hersker, er det å være ekte nøkkelen til suksess. Del dine historier, spør om deres, og ikke stress med kulturelle nyanser - de setter pris på innsatsen. Så der har du det! Japan handler ikke bare om steder; det handler om menneskene. Bli en del av den lokale rytmen, gå ut av komfortsonen din og end opp med et Japan-eventyr fylt med vennskap og kulturell utveksling. God tur!

Guy spreading his arms on a square in Tokyo with big billboards with Japanese animation figures on buildings in the background

Design din egen reise til Japan med KILROY

Er du klar for å dra til Japan? Vi får deg dit! Vi kan skreddersy en reise fullstappet med fete aktiviteter og reiseforslag som gir deg mest valuta for pengene. Kickstart eventyret ved å trykke på knappen nedenfor. 

SKRIV TIL OSS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...