{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Våre favorittsteder for økoturisme på Filippinene

bohol-chocolate-hills-sun-cover

Reis litt mer ansvarlig og hopp over turistfellene!

Økoturisme har vært i vekst i mange år, men det noen reisemål tar konseptet litt mer seriøst enn andre. Filippinene er et av de stedene og selv om det allerede er mange grunner til å besøke denne vakre øy nasjonen, kommer disse unike opplevelsene til å gjøre oppholdet ditt enda bedre!

siargao-island-philippines-cloud-nine
Filippinene er et ekte øyparadis
Filippinene er et ekte øyparadis Filippinene er et tropisk paradis som skiller seg ut med sin forførende natur og livlige kulturelle palett. Se for deg et sted der krystallklart turkist vann møter perfekte hvite sandstrender og der de (veldig) grønne junglene er hjem for mangfoldig og unik dyreliv. Filippinene er ikke bare pittoreske landskap - det som virkelig skiller Filippinene fra andre steder er menneskene og den rike historien. Fra travle markeder fylt med fargerike saronger til livlige festivaler som feirer eldgamle tradisjoner, er Filippinene en blanding av gammel arv og moderne dynamikk. Enten du utforsker gamle ris-terrasser hugget inn i fjellsidene eller svømmer sammen med fredelige haier, tilbyr Filippinene en ekte skattkiste av opplevelser.
Tropiske Filippinene

Frivillig arbeid innen Marine Conservation

Har du hatt lyst til å jobbe som frivillig og samtidig lære en ny ferdighet? Da er dette prosjektet for deg. På kysten mellom Dumaguete og Tambobo er Marine Conservation Philippines-teamet ansvarlig for å overvåke helsen til de regionale korallrevene. Dette er ikke et «vanlig» frivillighetsprosjekt, for her får du dykke mesteparten av tiden din på prosjektet. Du får først opplæring på 2-4 uker før du kan delta i forskningen som prosjektet gjennomfører. I prosessen vil du dykke 10-12 ganger i uken og perfeksjonere ferdighetene dine. Dette er en unik mulighet til å lære om marinbiologi og vitenskapelig dykking, samtidig som du setter dine nye dykkeferdigheter på prøve blant noen av verdens mest livlige korallrev.

Divers walking with air tanks on their backs back from the ocean to the camp location
dumaguete-philippines-lake-balinsasayao-jungle-canoe-cover
Wat is considered Ecotourism?
Ecotourism is all about exploring and experiencing nature in a way that's respectful, responsible, and beneficial for both the environment and the communities you visit. It's an adventure where you not only get to enjoy the beauty of natural landscapes and wildlife but also make sure that your presence leaves a positive impact. The principles of ecotourism involve minimizing your footprint by following guidelines that protect plants, animals, and ecosystems. It's about being a mindful traveler – from sticking to designated trails to avoiding harm to wildlife and not disturbing their habitats. Ecotourism also means supporting local cultures to generate an income by choosing businesses that care about their communities. By embracing these principles, you're not just experiencing the world – you're helping to preserve it for future generations of explorers.

Masungi Georeserve

I dette beskyttede naturområdet blir det ingen enkel fjelltur, for denne stien blir faktisk ganske utfordrende underveis. Klatre og krabb over kalksteinformasjonene, mens du nyter den imponerende utsikten over steinene og skogen.

Dette georeservatet, kjent for sitt imponerende karstlandskap og frodige skoger, har jobbet mye for å fremme bærekraftig turisme samtidig som de beskytter sitt delikate økosystem. De godt utformede stiene og infrastrukturen sikrer at besøkende kan utforske området uten å forårsake skade. Georeservatets engasjement for utdanning og bevaring gir opplevelsen en dybde ved å sørge for at besøkende kan lære om lokal flora og fauna og viktigheten av å beskytte disse miljøene. I tillegg er det et begrenset antall besøkende som tillates per dag for å sikre minimal påvirkning på området, noe som forhindrer overbefolkning, men enda viktigere lar det området regenerere og trives.

Masungi Georeserve engasjerer seg også aktivt i skogplanting, fremmer veksten av innfødte plantearter og øker biodiversiteten. Gjennom samarbeid med lokalsamfunn og initiativer forplikter reservatet seg til å hjelpe de lokale samfunnene og kombinerer økoturisme med bærekraftig utvikling.

Sunset over Masungi Georeserve near Manila in the Philippines

Øyhopping i paradis: Siargao

Øyhopping er alltid nice, men øyhopping på Filippinene er enda bedre! I hjertet av Filippinene ligger Siargao, et tropisk paradis kjent for sine fantastiske korallrev, frodige grønne jungler og fantastiske strender. Det er et perfekt sted å surfe (selv for nybegynnere!), men det er også rikelig med økoaktiviteter som du kan hoppe på her.

Del Carmen Mangrove Tour: Start øko-reisen din med et besøk til Del Carmen Mangrove-skogen, en beskyttet oase og UNESCO Biosfære-reservat. Glid stille gjennom labyrinten av høye mangrovetrær på en tradisjonell padlebåt, styrt av kunnskapsrike lokale guider. Opplev det symbiotiske forholdet mellom mangfoldig marint liv og mangrovene mens du bidrar (litt) til bevaringsinnsatsen som beskytter dette unike økosystemet.

Sohoton Cave Exploration: En annen høydepunkt er Sohoton Cove, et mystisk sted skjult innenfor klippene på Bucas Grande Island. Her kan du beundre de høye kalksteinsformasjonene, navigere gjennom smale hulepassasjer og til og med svømme inne i den fengslende Hagukan Cave. Vær på utkikk etter manetene som befolker den rolige Tojoman-lagunen (i visse sesonger) – de gjør denne opplevelsen nesten uvirkelig.

Naked Island og Daku Island: Øyhopping på Siargao er ikke komplett uten et besøk til Naked Island, en ubebodd sandbanke som skryter av krystallklart vann og uberørte hvite sandstrender. I nærheten inviterer Daku Island deg til å nyte en piknik ved stranden med fersk sjømat tilberedt av lokale øyboere. Nyt smakene av Siargao samtidig som du støtter øyas bærekraftige turismeinitiativer.

Oppdag marine sanctuaries: Siargao er omgitt av ulike former for marint liv og øyhopping er billetten til å oppleve den fargerike undervannsverdenen. Snorkle rundt korallhagene på Guyam Island og vær vitne til de ulike fiskeartene som svømmer rundt blant korallformasjonene. Pass på å sette deg inn i dos and don'ts for å snorkle ansvarlig, det er viktig å verne om disse skjøre økosystemene for kommende generasjoner.

Bærekraftighet og bevaring: Siargaos engasjement for økoturisme er tydelig i innsatsen for å bevare sine naturlige underverker. Men det avhenger av at lokale turistoperatører kjører en miljøvennlig praksis, slik at turene har minimal innvirkning på miljøet. Delta i disse initiativene ved å respektere lokale reguleringer, minimere avfall og støtte lokale bevaringsorganisasjoner. Vi kan selvfølgelig hjelpe deg med å bestille med ansvarlige lokale operatører, slik at du vet at pengene dine ikke havner i feil hender.

Pristine sandy beach with traditional boats in Siargao in the Philippines

Bohol

Kjent for de berømte kalksteinsformasjonene kalt "Chocolate Hills" (som sett på bildet øverst på denne bloggen), står Bohol på mange besøkende  sin "bucket list" når de skal til Filippinene. I stedet for bare å dra nytte av å være en av landets mest populære turistmål, gjør regionen en innsats for å bevare sin naturlige skjønnhet ved å opprettholde balansen mellom mennesker og miljø.

En av de fremste bevaringsinnsatsene på Bohol er Tarsier Foundation. Tarsierene er små primater med sjarmerende store øyne (se bildet nedenfor) og er vanligvis menneskesky og nattaktive. Men Filippinene ett av få steder der du kan få øye på disse sjarmerende skapningene i sitt naturlige habitat. Dessverre, som med mange dyrereservater er det gode og dårlige eksempler, så vær forsiktig med hvor du bruker pengene dine. Et anerkjent Tarsier-reservat er det som kalles Philippine Tarsier Sanctuary og ligger i Corella, rett utenfor Tagbilaran City. På dette reservatet kan dyrene vandre fritt (i motsetning til det i Loboc) og selv om det kan være vanskeligere å få øye på dem, er dette slik det bør være. Vi sier ikke at det ikke finnes andre pålitelige reservater, men siden denne bloggen handler om økoturisme oppfordrer vi deg til å gjøre grundig research før du drar for å hjelpe lokalbefolkningen, disse herlige dyrene og Filippinene som reisemål på en riktig måte.

Tarsier on a tree branch on the island of Bohol in the Philippines

Palaui Island på kysten av Santa Ana

Palaui Island skiller seg ut i verden av økoturisme av flere grunner. For det første er den relativt uberørt, med fantastiske naturlandskap, uberørte strender og mangfoldig dyreliv. Det som gjør den spesiell, er hvordan den blir forvaltet. Øya begrenser antall besøkende for å beskytte sitt skjøre miljø. Dette betyr at du kan nyte den uten å skade den. Palaui informerer også besøkende om økosystemene og deres bevaringsinnsats, slik at turen din handler om mer enn bare sightseeing; du får muligheten til å «connect with nature» og lære noe samtidig. I tillegg involverer de lokale samfunn i bevaringsarbeidet sitt, noe som sikrer at både miljøet og menneskene drar nytte av ansvarlig turisme. Palaui Island representerer en flott blanding av utforskning, bærekraft og verdsettelse for miljøet, noe som gjør det til en perfekt destinasjon for miljøbevisste reisende.

The green oasis that is Palaui island off the coast from Santa Ana

Besøk Filippinene

Vi håper du er enig med oss i at Filippinene er et område med utrolig naturskjønnhet og marint liv. Vil du bidra til å bevare denne økologiske oasen ved å reise eller være frivillig her? Vi hjelper deg gjerne med å lage den perfekte reiseruten for turen din.

Skriv til oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...