{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Følg Amarins på hennes soloreise gjennom Sørøst-Asia og Australia

De tolv apostler i Campbell National Park i Australia

Amarins friår er den ultimate "best-of-KILROY cocktail"

Amarins forlot Nederland for å dra på drømmereisen. Bali, Australia, Malaysia & Thailand er stoppene på hennes nesten 6-måneder lange KILROY-reise. Vi tar en prat med hun ca. midtveis i reisen mens hun er på Working Holiday i Australia.

Ta oss gjennom reisen din, hvor har du vært?

Den 12. Oktober 2022 dro jeg fra Amsterdam med Bali som min første destinasjon. Jeg hadde 25 helt fantastiske dager her før jeg hoppet på flyet igjen den 8. november for å lande på min hoved destinasjon Australia. Jeg har vært i Australia i 3 måneder nå på et Working Holiday Program, men om en måneds tid så forlater jeg Australia og vender nesa mot Malaysia og Borneo! Planen min er å reise rundt her i 3 uker, for så å reise videre til Thailand de neste 3 ukene og til slutt fly hjem til Nederland – etter å ha vært på en helt fantastisk tur.

Hva er høydepunktet på reisen din så langt?

Ååå, det er et vanskelig spørsmål fordi det er så mange av dem! Jeg er jo utrolig glad i dyr, så alle de opplevelsene jeg har hatt der jeg har sett ville dyr er høyt på listen. Jeg så for eksempel delfiner og svømte med dem i Lovina på Bali og så ville kenguruer, wallaby, koalabjørner og krokodiller i Australia! Må også nevne det å snorkle på The Great Barrier Reef som en helt uforglemmelig opplevelse, med alle de fargerike fiskene og korallene rundt meg. Det har også vært utrolig fint å kunne dele alle opplevelsene underveis med de fine menneskene jeg har truffet. Jeg suste fordi Nusa Penida på Scooter med den morsomste Kanadiske fyren, jeg møtte min gode venn Inge i Sydney og vi bestemte oss for å reise langs østkysten av Australia sammen. Jeg møter også masse nye mennesker på grunn av jobben min på hostelet, som jeg deler alt med!

Hvorfor bestemte du deg for å reise alene?

Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva det var som gjorde at jeg valgte å reise alene, det var nok en kombinasjon av ting. Det var nok litt på grunn av praktiske årsaker, for jeg hadde akkurat blitt ferdig med skolen og skulle ha et friår mens flere av vennene mine var opptatt med skole og jobb. Men jeg må innrømme at selv om en av venninnene mine egentlig kunne vært med, så ville jeg egentlig gjøre dette på egenhånd. Jeg tror at jeg egentlig ville reise alene fordi jeg ville leve mer og oppleve mer. Jeg har vært igjennom en ganske tøff periode med spiseforstyrrelser tidligere som gjorde ta verden min ble ganske liten. Heldigvis så har jeg hatt det bra i en lang tid nå, men den perioden lærte meg mye. Jeg tar ikke lenger ting for gitt, og jeg vil gjøre mest av det som gjør meg lykkelig. I tillegg så er søsteren min en skikkelig backpacker som har inspirert meg med sin 14 måneder jord rundt reise. Hun har alltid oppmuntret meg til å reise alene når jeg var klar for det.

Hvordan føltes det å fly langdistanse alene?

Jeg gikk gjennom en liten berg- og dalbane av følelser, fra utrolig gira til litt panikk og kanskje var jeg også litt lei meg for at jeg ikke skulle se vennene mine på en stund. Men reisen min gikk helt smertefritt og jeg tror at så lenge man fokuserer på destinasjonen du skal til og alt du vil oppleve - så går det helt fint.  

Levde solo reisen din opp til forventningene?

For å være helt ærlig, så går alt mye bedre enn jeg forventet! Haha! Før jeg reise av gårde så tvilte jeg nok litt på om jeg kom til å klare å gjennomføre 6 måneder alene. Jeg tenkte at jeg kom til å savne hjem, vennene mine og at jeg kom til å slite med å finne ut av ting på egenhånd. Men NEI, jeg storkoser meg selv om det har vært noen «bumps in the road» underveis. Alt går veldig bar og jeg koser meg masse!

Etter en måned med konstant reising, oppleve nye steder, møte nye mennesker og hele tiden være «på», så ble jeg ganske ødelagt av så mye stimuli. Jeg tror at jeg undervurderte det å reise, noe som er så vanvittig morsomt og avhengighetsskapende kan også være ekstremt slitsomt, som gjør at det er enda viktigere å ta seg pauser og faktisk slappe av. Når jeg begynte å ta meg pauser og virkelig koble av, så ble jeg litt rastløs og det føltes feil – fordi jeg var jo på andre siden av jorden og jeg hadde reist hit for å oppleve alt landet har å tilby. Men etter hvert så begynte jeg å sette pris på de stundene der jeg virkelig slappet av og ikke gjorde noe som helst, bare var. Man trenger de periodene når man reiser over en lengre periode, for å lade batteriene skikkelig.

Var sikkerhet noe du tenkte på før du reiste?

Nei, aldri! Det er litt rart at jeg ikke har følt meg usikker eller redd i det hele tatt de siste 4 månedene når jeg har vært i helt ukjente områder med ukjente mennesker, mens hjemme i Rotterdam har jeg ofte kjent på den usikkerheten på kvelden eller natten.

Hvordan er det å få seg nye venner? Må man være veldig aktiv i sosiale sammenhenger?

Det kommer ann på hva man trenger. Om du vil være alene så er det fult mulig å få til, folk lar deg være i fred om du vil det. Jeg derimot syns det er fint med en kombinasjon, der jeg får hengt masse med nye mennesker, men på samme tid får litt tid til meg selv for å lade de sosiale batteriene.  Siden det er så mange som reiser alene, så havner man fort i samme båt og det gjør det mye enklere å få kontakt med nye mennesker! Vi søker på en måte det samme. Det gjør det også mye enklere å finne noen som vil gjøre akkurat det samme som deg, derfor er det lett å finne noen å reise videre med.

Har du noen råd til andre som vil reise alene?

Det er kanskje enklere sagt enn gjort, men bare gjør det! Det er virkelig ingen grunn til å bekymre seg for å reise alene. Selvfølgelig så kan ting skje underveis og ting kan gå galt, men det kan det også gjøre hjemme i Nederland. Det er også greit å huske på at det finnes ikke noe rett eller galt når det kommer til reiser. Det er selvfølgelig fett med folk som blir borte ett år som besøker 20 land og som ikke får et snev av hjemlengsel. Men føler du for å reise hjem etter to måneder, så er det fullt mulig å gjøre og også det riktige. Men prøv å fokuser på alle de fete tingene du skal se og oppleve, og hvor kjipt det er  gå glipp av det!

Klar for å reise solo?

La oss hjelpe deg med planleggingen! Våre reisespesialister har vært overalt i hele verden og gleder seg til å fortelle deg alt om stedene du vil besøke. Snakk med oss om dine reiseplaner ved å klikke på knappen nedenfor. 

Skriv til oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...