{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvordan reise alene for første gang: vår guide til suksess!

Guide til å reise alene - Kvinne som vandrer i gatene | KILROY

Å reise alene for første gang – er det skummelt, spennende eller begge deler?

Har du noen gang vurdert å reise på egen hånd til et nytt sted eller land du aldri har vært i? Det kan virke ganske skremmende. Men med riktig forberedelse og tankesett kan et soloeventyr være enda morsommere enn å reise sammen med andre. Uansett hvordan du spinner det, er det en opplevelse du må prøve ut minst én gang for å finne ut om det er noe for deg eller ikke. Og vi er her for å hjelpe deg!

Expert tips for the unexperienced solo traveller
To help you on your way in the best way possible, we gathered some more easy-to-follow tips from experienced solo traveller Fleur Kok, @floraflies.nl on Instagram. You'll find them in the orange boxes below!

Forberedelse er alt

Mye av opplevelsen avhenger av forberedelsene dine, så la oss starte med det. Spør deg selv, hvor vil jeg dra? Og hvor lenge? Du må også tenke på hvordan du kommer deg dit og budsjettet ditt, slik tilfellet er med ''vanlige'' reiser. Vi nevnte at du må prøve å reise alene før du vet om det er riktig type reise for deg. Bare det å tenke på det kan gi deg angst, og du vil ikke ødelegge det som burde være en perfekt reise. Men det er mange måter du kan prøve før du flyr halvveis over hele verden på egen hånd. Vi foreslår å starte i det små, ved å ta deg selv på en dagstur til et museum og en restaurant for å se hvordan det føles. Hvis det går bra, er du klar for neste trinn i forberedelsene til solo-turen.

Det er greit å tenke ekstra over målet. Du må føle deg komfortabel og trygg der du skal, så gjør research landet eller byen du har lyst til å utforske. Noen flotte land for førstegangsreisende er Vietnam, Costa Rica eller Japan. Disse er kjent som relativt trygge, med gode offentlige transportnettverk og flotte hostel der du kan møte mange fantastiske mennesker. Du bør også spørre deg selv: hva er grunnen til at jeg reiser, og hva vil jeg oppleve mens jeg er bortreist på egenhånd? Det er godt å ha et klart mål for deg selv, dette vil gjøre det lettere for deg å kose deg ettersom det vil være øyeblikk når du vil føle deg litt fortapt. Å ha et sett med reisemål hjelper deg med å fokusere på neste trekk.

Når du ankommer drømmedestinasjonen, er det best å starte soloeventyret ditt i sakte tempo for å tilpasse deg landet du er i. Du vil sannsynligvis være utenfor komfortsonen den første dagen, og tilpasser deg livet som solo reisende. Det vi liker å gjøre når vi ankommer et nytt reisemål på egenhånd, er å bestille en dagstur. Det er flere alternativer for dette. En gruppetur kan være morsom, et annet alternativ kan være å bruke en "hilsen". Greeters er frivillige som gir gratis omvisninger i byen deres, for å vise deg rundt og hjelpe deg på vei mens du reiser. Det er en fin måte å få litt lokal informasjon om et sted, og du kan til og med få en ny venn. Hilsere er sosiale og vil virkelig sørge for at du vil ha en flott tid å besøke landet og byen deres. De er tilgjengelige mange steder og drives av International Greeter Association. Fra nettsiden deres kan du se om det er velkomstmeldinger tilgjengelig på reisemålet ditt.

Solo Travel Beginners Guide - Women with map sticking legs out of a car window - Blog - KILROY

Solo travel tip #1: Arrive during the day
We're always a little more vulnerable after dark, particularly on our own. During the day it's easier to find your way around, and there might be more people around to ask for directions. If you do arrive in the evening, make sure to be well prepared to find your hostel, or have a taxi booked to take you there. It feels a lot better knowing someone is waiting for you at your destination to take you where you want to be, instead of having to look for transport options by yourself, in the dark.

Reis alene - ikke ensomt: hvordan møte mennesker når du reiser alene

Da vi begynte å reise alene, var dette hovedbekymringen. Dette kommer alltid opp når vi snakker med reisende som ønsker å dra på eventyr alene. Vi er helt sikre på at du ikke vil være ensom, så lenge du kommer deg ut dit selv, i stedet for å gjemme deg med boken eller iPaden på et privat hotellrom.

Det er mange muligheter for å være sosial, men vi tror det hele starter med å finne overnatting. Det er mange hostel som legger arbeid i å organisere aktiviteter som sosiale arrangementer, pubcrawls og byturer! Hvis du bestiller reisen med et byrå (som vi alltid anbefaler, men vi kommer tilbake til det senere), vil de definitivt hjelpe deg med å finne de riktige hostelene å bo på i hver by. Ved å ikke skippe de sosiale arrangementene kommer du til å møte massevis av mennesker. Ikke bare for å feste med, men også for å legge flere planer for de kommende dagene. Du vil bli overrasket over hvor mange andre soloreisende du møter og kan følge med i løpet av dagene. Bare ikke glem at det også er veldig hyggelig å ta noen øyeblikk for deg selv fra tid til annen, siden du egentlig ikke trenger andre mennesker rundt deg 24/7.

Hvis du ender opp på et hostel som ikke tilbyr sosiale arrangementer eller fester, er det fortsatt andre alternativer. Vi anbefaler å se etter Facebook-grupper, samt Couchsurfing-appen. Ikke for å finne et sted å krasje (det er mye bedre å ordne overnatting i god tid), men appen er mye brukt for å finne lokale folk å henge med og for gruppetreff. Det er en fin måte å møte både lokalbefolkningen og reisende på, og fra vår erfaring er det mye moro å tilbringe kvelden med noen vennlige fremmede på bar eller i en park. En lignende plattform er Meetup.com. Her kan du finne alle slags møter og arrangementer, som badmintonøkter, fotturer, brettspillkvelder og meditasjon. Det er sjukt mye gøy å finne hvis du ser de riktige stedene. Vi anbefaler også å bestille noen turer, spesielt i begynnelsen av reisen. Her treffer du garantert andre reisende. Kanskje du til og med støter på andre solo reisende!

Når du møter fremmede, vær oppmerksom på kroppsspråket ditt og vær åpen: åpen for samtale, åpen for smil for så enkelt er det faktisk å bli kjent med nye folk på. Du må være tilgjengelig hvis du vil at folk skal samhandle med deg. Smil til folk og hvis de ønsker å komme i kontakt, anstreng deg. Og nei, du kommer ikke til å klikke med alle, men du kommer garantert til å møte mange mennesker du kommer overens med.

Solo Travel Beginners Guide - Three women talking, laughing and having fun - Blog - KILROY

Solo travel tip #2: Make sure there's always someone who knows where you are
We understand better than anyone that your solo adventure is a getaway, and you might want to disconnect for a while. While those feelings are totally valid, always remember to update someone on where you are, and where you are going to be, especially if you decide to shut off the Wi-Fi for a little bit. It can't hurt to update them on how long you will be offline, so there won't be any panic if you stop replying to calls or texts.

Hvordan nyte å spise ute alene

La oss være ærlige, dette kan være en stressende opplevelse. Du føler at alle ser på deg, føler seg malplassert og ikke har noen anelse om hva du skal gjøre mens du venter. Tross alt ville det vært rart å snakke med seg selv, ikke sant? Vel, det viser seg at det er mye du kan gjøre mens du spiser ute alene! Vi liker å skrive reisedagbok eller blogg, og en stille stund mens du venter på måltidet ditt er en fin tid for å skrive litt. Alternativt kan du også bruke ventetiden på å oppdatere dine kjære, legge ut noen fantastiske reisebilder på sosiale medier og sjekke meldingene dine. Eller så kan du kjøre det helt old school og ta med deg en bok!

Hvis du ikke er like investert i skriving eller sosiale medier, er middagstid det perfekte øyeblikket for å planlegge neste dag og aktivitetene du vil gjøre. Hvis du drar tilbake til hostele ditt etter å ha fått mat, har du en plan for neste dag og du kan joine en av de mange sosial eventene eller okkupere fellesstua på hostelet for å finne oppdagelsesreisende som kanskje vil bli med deg. Hvis du fortsatt synes det er vanskelig eller pinlig å sitte alene til middag, prøv å spise middag til lunsj. Det vi mener med dette er å ha et større måltid ved lunsjtid, slik at du kan spise gatemat eller noe mindre fra et 7/11 eller supermarked om kvelden. Å gå på restaurant ved lunsjtid er generelt mer akseptert og normalt, ettersom mange mennesker (spesielt forretningsfolk) spiser ute alene.

Solo Travel Beginners Guide - Crowded food hall in Asia - Blog - KILROY

Solo travel tip #3: make good use of Facebook groups when travelling
There are plenty of helpful people around, my experience is that all travellers are happy to share their tips and knowledge. One place to find these is on Facebook. While it might be the social network of your mom and aunt nowadays, for communities it's the perfect place to thrive. For every country and big city, there are backpacker groups, some even specifically meant for solo travellers. You can arrange meetups in these groups, as well as get info on great hostels, events and more. Don't be afraid to ask for help!

Hvordan nyte kveldene når du reiser alene

Hvis du tror soloreisende tilbringer nettene med en bok i senga, tro om igjen! På mange destinasjoner er utelivet noe du ikke vil gå glipp av. Som vi allerede har nevnt i denne guiden, organiserer de beste hostelene pubcrawls, fester i deres egen bar eller lignende. Vi anbefaler på det sterkeste å delta på minst noen få av disse, for å mingle og møte masse nye mennesker. Men i tilfelle du vil gjøre noe mer enn bare å drikke, men ikke være inne om natten, er det mye å gjøre i alle større byer. Hva med å delta på en konsert eller en lokal festival? På hostelet du bor vet de hva som skjer i området og kan gi deg de beste tipsene.

Hvis du vil reise ut, men ikke alene, bør du vurdere å booke en utflukt på dagtid. Det er en flott måte å gjøre deg kjent med reisemålet ditt. Det er også den perfekte ikke-risikofylte måten å møte mennesker og legge planer sammen for kvelden mens du har en morsom eller lærerik opplevelse i prosessen. Seriøst, vi digger fellesreiser!

Vi vet at det høres ut som mye innsats, uten garantert uttelling. Men hvis livet har lært oss noe, så er det at du ikke kan planlegge alt, spesielt ikke hvordan sosiale event utspiller seg. Men stol på oss når vi sier at du kommer til å møte masse folk på reisen. Og hei, hvis alt dette fortsatt ikke hjelper, kan du alltid bli venn med bartenderen. (:

Solo Travel Beginners Guide - Party at night with red neon lights - Blog - KILROY

Solo travel tip #4: Don't get drunk with strangers and stay on your toes
We REALLY don't want to be a buzzkill here, but we all know how easy it is to get carried away. There's no denying that when under the influence of alcohol and on our own, we are vulnerable to others, especially in a foreign environment. We're not saying you shouldn't party (definitely go for it!), just keep your head in the game at all times and trust your gut! There are plenty of well-meaning and friendly locals and fellow travellers, but you don't want to experience something that would ruin your trip. Leave if you're uncomfortable, be rude if you have to and lie if necessary. The location of your hotel is one example. You don't owe anyone an explanation about why you don't want to do or share something.

Hvordan sove med fremmede

Nei, dette er ikke en "how to" for å ligge med fremmede: vi snakker om delt overnatting! Den desidert beste måten å reise på egenhånd på er ved å overnatte på hostel. Det er en fin måte å bli sosial på, møte mennesker og vanligvis den billigste overnattingen du kan finne. Hostel pleide å være ekstremt basic, men i mange tilfeller tilbyr de mange fine ekstra fasiliteter den dag i dag. Det er enkelt å finne et alternativ som tilfredsstiller dine ønsker. Enten du ønsker et basseng, inkludert frokost, bar på taket eller sosiale event, vil du finne et hostel som passer din smak. Vi oppfordrer deg sterkt til å bruke alle tilgjengelige fasiliteter, enten det er treningssentre, turer, kurs eller en restaurant med tilbud om backpackermåltider. Den siste er spesielt flott hvis du synes det er vanskelig å spise ute alene, siden det alltid er folk rundt å spise med på vandrerhjemmet ditt.

Hvis du er ny til å bo på hostel, la oss gå gjennom noen grunnleggende etikette. Det hele handler om å behandle folk slik du ønsker å bli behandlet selv. Hvis du deler rom, vær oppmerksom på andre. Dette betyr å holde seg stille i soverommene (party hostel kan være et unntak), unngå å bruke hovedlysene når andre fortsatt sover, og hold rommet ryddig ved å bruke fellesrommene til å være sosial og spise. Bruk av kjøkkenet og fellesrommene kan også spare deg for mye penger, og du kan slå deg sammen med romkameratene dine på hostele for å lage måltider sammen. En morsom bonding aktivitet og enda billigere enn å lage mat alene: det er det vi kaller en vinn-vinn situasjon. Sørg for å få venner, still spørsmål og start samtaler med dine medreisende. Hvem vet hvilke mektige planer som tar form under middagen?

Solo travel tip #5: Don't be afraid you'll be lonely
Talking about solo travel, this is often concern number one. Don't forget that being alone and lonely are not the same thing, if anything travelling alone gives you more power and control over your trip, as YOU decide what's going to happen. On my journeys, I often needed to take a break from all the parties and plans with newly made friends and I have had so much fun with people I just met. Once you're at your destination, things start rolling and you'll rarely be alone. Unless you want to of course, which leads me to tip #6.

Hvordan holde seg trygg mens du reiser alene

Uansett hvilket reisemål du går for, gjør skikkelig research om potensielle risikoer i området. Hvilke steder du bør unngå, hvilken svindel du bør være oppmerksom på, og hvilke tips reisende deler på nettet. Reddit er et flott sted å stille spørsmål hvis du har noen, og det samme er Facebook-destinasjonsgrupper. I tvilstilfeller anbefaler vi å sjekke disse, men hvis du bestiller gjennom et byrå (som vi ALLTID anbefaler) er det også en utmerket kilde til informasjon.

Vi ønsker også å understreke at god reiseforsikring er uvurderlig når du reiser, spesielt på egenhånd. Selv om du ikke trenger det, gir det en veldig velkommen ro i sjela. I tilfelle noe uventet skjer, vil du gjerne kunne få kompensasjon. Det er imidlertid noen sikkerhetsproblemer du ikke kan forsikre deg for, så uansett hvor du er i verden (til og med hjembyen din), er det alltid best å være på vakt når du er alene. Dette betyr å ikke drikke for mye, og ikke drikke seg full med fremmede, men også unngå å ta lange turer alene om natten, selv i trygge områder. Et annet tips er å holde overnattingsstedets navn og beliggenhet for deg selv, det er tross alt din trygge plass mens du reiser.

Når du bestiller hos et reisebyrå får du ekstra sikkerhet og støtte i form av ekspertrådgivning, hjelp ved reise endringer og mye mer. Som oftest er det enda billigere enn å ordne alt selv. En annen ekstra fordel er at ved å ha et fast program, er du nødt til å møte folk på aktivitetene eller turene du har bestilt, så du er garantert ikke å tilbringe hele turen alene. Sist, men ikke minst, handler mye om sunn fornuft. Stol alltid på magefølelsen, hvis noe ikke føles riktig, er det ofte en god grunn.

Solo travel tip #6: Book yourself a private room from time to time
When travelling alone, it's easy to get a sensory overload from all of the exciting people, experiences and feelings you'll encounter. When that happens, you're going to need some moments to process all of your new impressions and get some piece of mind. It varies from person to person, but I love to book a private room from time to time to regenerate and make new plans. It's so easy to get caught up in the excitement and tag along with others, but a solo adventure is mostly about what YOU want to do. Don't forget that. My motto: do as you like and learn what that is if you're not sure.

Hva om nervøsiteten tar overhånd?

Og hvis du mot alle odds og forberedelser føler at du vil fly hjem igjen, er vi her for deg. Som ditt sikkerhetsnett, men også som en del av reisefellesskapet. Vi har vært der, og har mange tips å dele fra våre første soloeventyr. Du kan overvinne nervøsitet og angst og få mest mulig ut av reisen din, selv om det kanskje ikke føles slik akkurat nå. Hvis angsten tar deg, er det vanligvis i løpet av den eller de første dagene på destinasjonen. Disse tipsene er rettet mot å komme deg gjennom disse, samtidig som du har det bra.

Det handler om å ta små steg, ikke press deg selv for mye. Den første dagen er ALLTID den verste, så en fin måte å komme i gang og finne komfortsonen igjen på er ved å ta en avslappende dag. Bare sett deg på en kafé, pust, ta det hele inn og se på menneskene rundt deg. Alternativt kan du bestille en (gå) tur på den første dagen din, og tvinge deg selv til å gå ut og utforske i rolige omgivelser sammen med noen andre reisende. Du vil bli kjent med dine nye omgivelser uten stress siden du ikke trenger å finne ut av alt selv. Når du kommer tilbake til vandrerhjemmet ditt, finn noen folk å snakke med og få ideer fra. Bli kjent med dem og hvem vet, kanskje planene begynner å legge seg selv! Vårt beste råd om dette er å ikke ha noen forventninger og ha et åpent sinn.

Fortsett på rett vei ved å sette deg daglige mål. Det hjelper å holde fokus på det du er der for å se, gjøre og oppleve. Mens du vil utforske nytt territorium og gjøre nye ting, kan du spare dem til senere på turen. I begynnelsen hjelper det å henge på steder der du vanligvis vil henge, og gjøre ting du vanligvis ville gjort. Og vi vil bare si at det er greit å være inne og ha litt ''me time''. Men også ta deg tid til litt sightseeing. Å besøke de store monumentene og berømte stedene du har sett så mange ganger, vil i det minste føles litt kjent og forårsake et feel-good-øyeblikk. Små gevinster er også gevinster!

Vi vil gjerne hjelpe deg med å planlegge din første solo-tur, og gi deg litt ekstra trygghet. Våre reisespesialister har mange tips å dele og vil sende deg godt forberedt på vei.

Jeg er klar for eventyr!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...