{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Årsstudium i utlandet

Årsstudium i utlandet
Årsstudium i utlandet

Årsstudium i utlandet?

Drømmer du om å studere i utlandet i et semester eller to? På flere av lærestedene vi samarbeider med har du muligheten til å ta 1-2 semestre (study abroad) med frie emner. Det gir deg mulighet til å sette sammen ditt eget årsstudium med fag fra flere ulike fagområder.

Årsstudium finnes ikke i utlandet på samme måte som i Norge, men som study abroad-student kan du lage ditt eget årsstudium. Du velger fritt blant ulike fag og kan derfor bygge opp dit helt eget årsstudium. Dette er en perfekt mulighet for deg som er nysgjerrig på ulike fagområder og som har lyst til å prøve dem ut før du binder deg til en hel grad. En annen fordel med å reise på en study abroad-avtale er at skolepengene gjerne er lavere enn på en full grad.

Ettersom det ikke riktig finnes noe som heter årsstudium i utlandet, brukes det litt forskjellige begreper til å beskrive det man typisk ser for seg på når man snakker om årsstudium i utlandet. Her på våre nettsider bruker vi både begrepet "study abroad" og "delstudier i utlandet".

Hvem kan dra på årsstudium?

Du kan dra på et årsstudium (Study Abroad) rett etter videregående, som en del av en bachelor- eller mastergrad, eller mellom studiene. Alle lærestedene vi samarbeider med blir støttet av Lånekassen, såfremt du ikke tar førsteårsfag i USA eller Japan.

Dersom du ikke har noe høyere utdanning fra før, må du velge førsteårsfag som ikke har krav til forhåndskunnskaper (prerequisites). Vi kan hjelpe deg med å finne relevante læresteder og fag som passer med dine interesser. Alt du behøver å gjøre er å skrive noen ord om hva du er interessert i og hvor i verden du kunne tenke deg å studere. Studieveiledningen vi tilbyr er gratis.

Vil du vite mer om årsstudium i utlandet?

Fant du ikke det du lette etter, eller har du spørsmål om årsstudium i utlandet? Skriv til oss! Våre studieveiledere har lang erfaring med å sende norske studenter til utlandet og kan svare på alt du lurer på. Hos oss får du gratis rådgivning om årsstudium i utlandet og vi kan bl.a hjelpe deg med å søke, velge studieprogram, finne bolig og sette opp et budsjett. 

Spør oss om årstudium i utlandet

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Tester

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...