{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Master i utlandet

mastergrad i utlandet
master i utlandet

Ta en mastergrad i utlandet

Det er blitt veldig vanlig å fortsette utdanningen ved å ta en mastergrad etter å ha fullført en bachelorgrad. Ved å ta en master i utlandet, vil du ha med deg det lille ekstra flere arbeidsgivere leter etter, både i Norge og internasjonalt.

Hvor kan jeg studere en mastergrad i utlandet?
Det finnes mange gode og anerkjente universiteter i verden som tilbyr ulike typer mastergrader med stor variasjon i undervisningsopplegg, innhold og varighet. Listen under viser våre samarbeidsuniversiteter som tilbyr anerkjente og populære masterprogram:

Master i Australia:

Master i Canada:

Master på New Zealand:

Master i USA:

Hvorfor skal jeg ta min mastergrad i utlandet?

Det er veldig mange gode grunner til hvorfor det er lurt å ta sin mastergrad i utlandet:

  • Du kommer ut av din 'comfort zone'
  • Du bor, lever og befinner deg i et annet land i lengere tid og du kommer derfor i dybden av landet, byen og kulturen du bor i.
  • Du vil ha opplevelser du ikke ville fått om du ble værende i Norge
  • Du blir bedre i et annet språk.
  • Du får internasjonale kompetenser som vil gjøre det attraktiv på arbeidsmarkedet når du skal søke jobber.
  • Du får utvidet din horisont.
  • Du får internasjonale venner og bekjentskaper, som kanskje vil vare for resten av livet.

I mange land kan du søke på en studiejobb ved siden av studiene, og du vil derfor også ha muligheten til å få internasjonal arbeidserfaring.

Det finnes mange stipender for studenter som skal ta en mastergrad i utlandet som vil kunne gjøre studenttilværelsen i utlandet enda bedre!

Opptak på master i utlandet

For å komme inn på en master i utlandet er man som regel mer fleksibel enn i Norge. Det finnes flere masterstudier, der kravet kun er bestått bachelorgrad. Dette er dermed en flott mulighet til å spesialisere seg i et annet fagområde enn det man har studert tidligere. Det finnes også masterstudier som er mer spesialisert og som krever en bachelorgrad i relevant fagområde.

Til enkelte masterstudier vil du kunne komme inn uten bachelorgrad, hvis du har mange års relevant arbeidserfaring. Til andre masterstudier kreves det dokumentert arbeidserfaring, i tillegg til fullført bachelorgrad.

Du må også fylle lærestedets krav til engelske språkkunnskaper. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Personlig utbytte og jobbmuligheter

Et masterstudium i utlandet har vanligvis en høy grad av spesialisering med et yrkesrettet fokus. Ofte har universitetene nær kontakt med næringslivet. Det kreves høy grad av selvstendighet, noe som blant annet skal demonstreres gjennom en avsluttende masteroppgave (thesis/dissertation). Du trenes i kritisk tenkning og får erfaring i å presentere arbeidet ditt ovenfor andre. Du modnes både faglig og personlig og får uvurderlige erfaringer fra studielandet. Sammen vil dette gjøre deg svært attraktiv på arbeidsmarkedet etter endt studium.

Vil du vite mer om Mastergrad i utlandet?

Fant du ikke det du lette etter, eller har du spørsmål om Master i utlandet? Skriv til oss! Våre studieveiledere har lang erfaring med å sende norske studenter til utlandet og kan svare på alt du lurer på. Hos oss får du gratis rådgivning om studier i utlandet og vi kan bl.a hjelpe deg med å søke, velge studieprogram og finne bolig. 

Spør oss om Master i utlandet

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...