{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Essaouira - Tradisjonelt og vakkert
Reiser til Essaouira - Tradisjonelt og vakkert

Reiser til Essaouira - Tradisjonelt og vakkert

Du får ikke engang tid til å gå av bussen, langt mindre stresse av gårde med ryggsekken sammen med en flokk mennesker mens du prøver å finne veien inn til sentrum, før du forelsker deg. Vi kan forsikre deg om at du blir betatt – og det vil ikke ta lang tid. Det sies at Bob Marley og Jimi Hendrix ble det, akkurat som mange andre før og etter dem. 

Spør oss om reiser til Essaouira

Essaouira har en genuin sjarm som er svært vanskelig å motstå, selv om du så skulle prøve. De hvite og blå husene, den friske sjøbrisen, syngende måker, billedskjønne brosteinsgater og den endeløse rekken av fargerike krydderboder. Gi deg hen til de mange koselige alleer og nyt en avslappet atmosfære sammen med synet av alle menneskene mens du småspiser ristede mandler og fantaserer om livet.

Er du ute etter litt mer aktivitet kan du teste ut vindsurfing eller fotball på stranden, begge alternativene er svært populære i området. Essaouira er kjent for håndlaget treverk, så ta gjerne turen innom en av de mange små butikker hvor dette selges. Et absolutt must mens man er i byen er å få med de lokale markedene, det florerer av dem. Bodene står på rekke og rad og tilbyr alt du kan tenke deg av krydder, frukter, te, keramikk, stoffer, fargerike lamper og smykker. NB! Husk å prute - det tar gjerne litt tid, men du blir svært fornøyd med deg selv etterpå, selv om du mest sannsynlig fremdeles har betalt overpris. 

Når sulten setter inn

Essaouria har landets nest største havn, så en ting du ikke ønsker å gå glipp av er selvfølgelig deilig, fersk sjømat! Det finnes massevis av små kosekroker hvor du kan nyte en herlig fiskemiddag uten å betale en formue - et tips fra oss er Les Alizès, men har du litt romsligere lommebok anbefaler vi gjerne å ta turen innom den klassiske restauranten Chez Sam ved havnen.

Ellers er couscous og tradisjonell mat som tajine gode alternativer når sulten setter inn, retter du neppe kan unngå når du reiser i Marokko. En annen ting du bør prøve er den deilige mint teen. Teen, som er både søt og forfriskende, er noe de lokale drikker mengder av hver eneste dag. Essaouira er full av små cafèer hvor du kan nyte en kopp, så det er bare å velge og vrake! 

En liten advarsel ønsker vi imidlertid å komme med når det gjelder kulinariske opplevelser; på din vandring gjennom sentrum vil du gjerne få tilbud om å kjøpe uskyldige små kjeks. Gi "bakeren" et kort og bestemt NO THANKS så lar han deg være i fred, hovedingrediensen her er nemlig hasj.

Essaouira - når?

I 2001 ble Essaouira inkludert på UNESCOs liste over verdensarv. Essaouira er fint året rundt med gjennomsnittstemperaturer på 19-25 grader, dog er sjøbrisen noe kjøligere i vintermånedene fra desember til mars så pakk gjerne et par langermede gensere om du reiser på denne årstiden. 

Go before it's too late...

Turismen i Essaouira er på langt nær så utbredt som i andre turistparadis, men det er nok kun et spørsmål om tid før denne sjarmerende kystbyen havner under samme skjebne. Så det største og hotteste tipset vi kan gi deg her dersom du drømmer om å oppleve denne semibohemske perlen er - Go before it´s too late!

Vil du reise til Essaouira?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Essaouira og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL MAROKKO

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...