{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Marrakech - gå deg vill i medinaen
Reiser til Marrakech - gå deg vill i medinaen

Reiser til Marrakech - gå deg vill i medinaen

Marrakech ligger ved foten av de flotte Atlasfjellene, og er et fantastisk utgangspunkt for ditt marrokanske eventyr. Har du muligheten bør du absolutt reise til Marrakech!

Spør oss om reiser til Marrakech

Besøk medinaen i Marrakech

De fleste besøkende i Marrakech bor i medinaen, den gamle byen i sentrum fylt med små butikker, lokale gateselgere, krokete gater og spennende restauranter. Marrakech har en helt egen sjarme og kultur som er veldig ulikt det vi er vant med her i nord. Se for deg eventyret om 1001 natt og Aladdin, bare i nyere tid, så er du på god vei!

I sentrum av medinaen finner du Djema el Fnaa, en stor markedsplass som pulserer med aktivitet både dag og natt. Om dagen selger de lokale handelsmennene alskens ting og tang, mens på kveldstid er det gateartistene som står for underholdningen med musikk og dansende slanger. Vær oppmerksom på at de ofte er raske med å kreve penger av deg dersom du kikker for lenge! 

Som førstegangsbesøkende kan Djema el Fnaa virke noe forvirrende og overvelmende, og det kan være vanskelig å finne frem. Du kan forvente å gå deg vill, men du skal ikke bekymre deg. La deg rive med og gå på oppdagelsesferd, og når du føler deg helt bortkommen kan du alltids spørre om veien. Lokalbefolkningen er hjelpsomme og vil kunne peke deg i riktig retning. Et annet godt tips er å prøve og huske noen av de fargerike dørene, veggene og morsomme skiltene du går forbi og på den måten finne veien tilbake til hvor du startet. 

Maten i Marrakech

Etter solen har gått ned åpner restaurantene sine dører og matbodene slår opp sine telt. Deilige aromatiske dufter sprer seg gjennom medinaen, og da vet du at det er tid for mat! De lokale stømmer til sin favorittbod for å nyte dagens siste måltid, og du burde gjøre det samme. Maten i Marrakech og Marokko er helt fantastisk! Prøv marrokansk tajine og en av de mange smakfulle couscous-rettene. Husk at det ikke serveres alkohol på restaurantene i medinaen, så du må klare deg med mineralvann, kaffe og te. Til gjengjeld er marrokkanerne eksperter på te, og vi kan anbefale deres deilige mynte-te. 

Shopping i Marrakech

Soukene - de små gatebutikkene - som omringer Djema el Fnaa er fyllt med spennende krydder, sko, smykker, klær, marrokanske tekopper, tepper, potter og mye mer! Her kan du gjøre en god handel så lenge du mestrer kunsten å prute! De lokale handelsmennene er vant med turister, og vil ofte utnytte dette ved å sette prisene ekstra høyt.  

Ting å se og gjøre i Marrakech

I tillegg til medinaen og soukene er det mange andre  steder du bør oppleve når du er i Marrakech, som for eksempel Bahia palasset. Palasset ble bygget på slutten av 1800-tallet og hensikten med bygget var å bevare den marokkanske og islamske essensen i byen - palasset er vel verdt et besøk!

Hvis du interesserer deg for marrokansk kunst skal du besøke Dar Si Said. Her finner du en stor samling af marokkansk kunst, blant annet trekunst fra det 18. århundre, berber-tepper, vaser og potter, samt lærartikler.

Det finnes også et område utenfor Marrakech hvor man kan se lokasjoner som er blitt brukt i filmer som blant annet Gladiator, Alexander og Sex & Singelliv! Størsteparten av Gladiator-filmen ble faktisk filmet i Ouarzazate, sør for Atlasfjellene.

Besøk et Hammam i Marrakech

Hvis du føler for en oppfriskning etter en lang dag med shopping og sightseeing bør du besøke et hammam - østens versjon av et spa. Her vil du bli badet, skrubbet og dampet! Det kan være vanskelig å tyde uskrevne reglene for hammam, så for å være på den sikre siden kan du kjøpe en full pakke som da inkluderer en person til å guide deg gjennom hele behandlingen.   

Opplevelser tett på Marrakech

Området rundt Marrakech har mange gode muligheter for aktiviteter og turer. Du kan for eksempel dra på en fjelltur i Atlasfjellene, eller ta en ørkentur i Sahara. Det er også mulig å dra på en dagstur til Essaouira som ligger ved havet. 

Reise til og fra Marrakech

Marrakech har en internasjonal flyplass med hyppige flyruter til og fra Europa. Hvis du skal backpacke i Marokko kan du reise til Marrakech med tog fra Casablanca (3 timer), Fez (7 timer) og Tangier (10 timer). Marrakech har også et godt nettverk av bussruter til og fra Agadir, Safir, Casablanca, Essaouira, Fez, Meknes, Ouarzazate og Rabat. 

Vil du reise til Marrakech?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Marrakech og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL MAROKKO

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...