{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reise til Zanzibar med KILROY
Reise til Zanzibar med KILROY

Reise til Zanzibar - Opplev krydderøya!

Gylne sandstrender, regnbuefargede korallrev, avslappet atmosfære og utsøkt, lokal calamari (blekksprut) venter deg om du skal reise til Zanzibar - et hemmelig krydderparadis i det indiske hav utenfor kysten av Afrika. Denne solfylte øygruppen er definitivt midt i blinken for de som søker en deilig ferie uten for mange turister rundt seg. 

Lyst til å reise til Zanzibar? Skriv til oss!


Når du reiser til Zanzibar blir du møtt av en paradisaktig øygruppe i det indiske hav. Zanzibar er en del av republikken Tanzania, øyene ligger mellom 25-50 km fra fastlandet, hvor de to øyene Pemba og Unguja er de mest besøkte. Når folk snakker om å reise til Zanzibar mener de ofte Unguja som er den største av de, kjent for sine fantastiske strender og flotte korallrev. Zanzibar går også under navnet "Spice Islands", hvilket stammer fra øyenes lange tradisjoner innenfor krydderproduksjon. Dersom du blir tilbudt turer til krydderplantasjene på Zanzibar er det verdt å takke ja, da dette vil gi deg et unikt innblikk i øyas tradisjonsrike kultur.

Opplev vakre Stone Town på reise til Zanzibar

Øyas største by, Zanzibar City, og ligger på Unguja, hvor den gamle delen kalt "Stone Town" ligger på UNESCOs liste over verdensarv. Her finner du en lang historie innenfor arabisk handel, og du føler virkelig restene etter de ulike tradisjonene på kroppen: britisk, portugisisk, persisk og arabisk, som alle smelter sammen til ett. Stone Town var tidligere byens prakt, men er i dag kun en skygge av fortidens rikdom. Likevel er det verdt å ta turen hit for å oppleve de smale gatene, fine moskeer, House of Wonders, The Arab Fort og bydelens atmosfære.

Test ut lokale spesialiteter på Zanzibar

Mens du er i Stone Town kan du ta turen innom det store markedet hvor du kan kjøpe øyas spesialitet elefant-hvitløk, og verdens beste avokadoer! De mest besøkte områdene på Unguja er Kenyatta Rd og Shangani Rd ved havfronten. Setter du kurs mot f. eks Forodhani Gardens, kan du teste ut lokale spesialiteter som calamari og saft fra sukkerrør.

Opplev sol, sjø og apekatter på ferie på Zanzibar

Du kan ikke gå glipp av hvite strender når du reiser på Zanzibar, og det finnes heldigvis mange av de. Ungujas hvite strender er populære for de som elsker sol og sjø. Rundt Mnemba Island finner du gode dykkesteder der du kan oppleve hai, skilpadder og fisker i alle regnbuens farger. Lokale operatører organiserer dagsturer hit både fra Stone Town og landsbyen Nungwi. Den vakre stranden Kendwa i nordvest er fylt med barer og gode restauranter. Festløver samles her for fullmånefester som avholdes lørdag før fullmåne. Dra til Jozani Forest dersom du er aktiv og vil ut på tur, hvor du i tillegg får se apekattene Red Colobus som holder til i dette området.

Reise rundt på Zanzibar

Å reise til Zanzibar for å kjøre bil, er for de med sterke nerver, ettersom mange av veiene er i svært dårlig tilstand. Da er det bedre å farte rundt til sjøs! Fra Zanzibar går det båtforbindelse til Dar es Salaam, Pemba, Mombasa, Tanga og Mtwara. Det ligger to flyplasser på Pemba og Unguja. På Unguja finnes det daladalaer (minibusser) som kjører deg til alle mulige steder.

Når er det best å reise til Zanzibar?

På grunn av den alltid tilstedeværende friske sjøbrisen som kjøler ned den brennende solsteiken er det flott å reise til Zanzibar året rundt. Det regner mer i april og mai, men da er også øyene grønnere og frodigere, samt at regnet normalt ikke faller hver eneste dag.


Våre reisetips på Zanzibar

Pemba er verdt en visitt selv om de fleste bor på Unguja. På Pemba er atmosfæren mer avslappet, og for dykkere er det større utfordringer her.

Når du dykker eller snorkler rundt vakre koraller er det gjerne fristende å plukke med seg en suvenir eller to. Tenk deg om to ganger før du gjør dette, ettersom det er med på å drepe korallrevet. Vi anbefaler også å unngå kjøp av skjellprodukter fra gateselgere da dette fremmer en svært negativ industri. Vil du reise til Zanzibar er det klokt å ha tankene at øya er et konservativt muslimsk samfunn, og som turist bør du respektere dette ved å ikke kle deg for utfordrende, og drikke alkohol med måte. Merk deg også Ramadan.

Vil du reise til Zanzibar?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Zanzibar og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...