{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Zanzibar har noe for alle

Zanzibar Ocean Beach

Zanzibar er det perfekte stedet for deg som backpacker eller deg som bare vil ha to uker med sol og varme.

Historien, kulturen, strendene (OMG), alle aktivitetene og den smakfulle maten. Du finner garantert noe som passer for dine interesser, lommebok og det er i tillegg utrolig vakkert!

Tanzania Zanzibar Stone Town Aerial Colorful Roofs

Den største byen er Zanzibar City på Unguja, hvor gamlebyen "Stone Town" ligger. Gamlebyen er på UNESCOs liste over verdensarv og var tidligere byens prakt - men er i dag kun en skygge av fortidens rikdom. Likevel er det verdt å ta turen hit for å oppleve de smale gatene, fine moskeer, House of Wonders, The Arab Fort og bydelens atmosfære.

Zanzibars andre store øy; Pemba, er også verdt et besøk! På Pemba er atmosfæren mer avslappet, og for dykkere er det større utfordringer her. Når du dykker eller snorkler rundt vakre koraller er det gjerne fristende å plukke med seg en suvenir eller to. Tenk deg om to ganger før du gjør dette, ettersom det er med på å drepe korallrevet. Vi anbefaler også å unngå kjøp av skjellprodukter fra gateselgere da dette fremmer en svært negativ industri.

Klar for en reise til Zanzibar?

Zanzibar Mnemba Island
Zanzibar Jozani Forest Red Colobus Moneky
Zanzibar Street Food Forodhani

Hva bør du oppleve på Zanzibar?

 • Gå gatelangs i Stone Town og ta turen innom “The Old Dispensary” (tidligere et sted hvor man fikk utlevert medisin). Kanskje en av de fineste bygningene på Zanzibar!

 • Kjøp krydder og tekstiler på Darajani Market i Stone Town, det er som en liten versjon av Marrakech.

 • Ta en taxi tur i en Dala Dala.

 • Dra på Full Moon Party! Den vakre stranden Kendwa i nordvest er fylt med barer og gode restauranter. Festløver samles her for fullmånefester som avholdes lørdag før fullmåne.

 • Spis lokal mat! Maten her er en fin blanding av øst og vest og henter inspirasjon fra hele verden. Prøv Kashata (kokos og peanøtt snack), Urojo suppe, Mishkaki (grillspyd), mango med chili eller Zanzibar Pizza (kan minne mer om en svele enn en pizza)!

 • Få en sterk opplevelse og lær mer om den grusomme slavehandelen på Zanzibar, ved å ta turen innom det gamle slavemarkedet.

 • Ungujas hvite strender er populære for de som elsker sol og sjø. Rundt Mnemba Island finner du gode dykkesteder der du kan se hai, skilpadder og fisker i alle regnbuens farger. Zanzibar er ikke kjent som det beste surfestedet, men allier deg med de lokale så vil du finne noen gode spots!

 • Dra til Jozani Forest om du er en aktiv type og vil ut på tur, her kan du også se apekattene Red Colobus.

 • Besøk Changuu! Changuu var tidligere et slavefengsel, men i dag er det hjemmet til de store Aldabra skilpaddene.

 • Dra på festival – Zanzibar har tre store festivaler igjennom året; Sauti za Busara som er en musikkfestival, Zanzibar International Film Festival og Zanzibar Beach and Watersports Festival.

 • Dra på et solnedgangscruise med de tradisjonelle Dhow båtene

Husk at Zanzibar har et konservativt muslimsk samfunn, og som turist bør du respektere dette ved å ikke kle deg for utfordrende, og drikke alkohol med måte. Vil du ha tilgang til alt som Zanzibar har å by på bør du unngå å reise hit under ramadan, for da vil mye av aktivitetstilbudet være stengt.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...