{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
sumatra-indonesia-ricefields-drone-green-cover
sumatra-indonesia-monkey-banana-closeup-sidebar

Reiser til Sumatra – Tropisk jungel og multikultur!

Sumatra er full av aktiviteter og steder å utforske. Ta turen inn i de tykke regnskogene, bli kjent med det lokale livet og nyt den fantastiske blandingen av ulike kulturer reflektert gjennom nydelig mat. Klimaet kan neppe bli mer tropisk enn her på Sumatra. Bengulu og Vest-Sumatra er øyas våteste steder med et gjennomsnittlig regnfall på 3500 mm. Med 45 millioner innbyggere rangeres øya som nummer fire over verdens mest bebodde øyer. Det snakkes over 50 ulike språk, noe som bidrar til en spennende blanding av kultur og tradisjoner.

Spør oss om reiser til Sumatra

Natur og nasjonalparker på Sumatra

Den rike naturen er imponerende, med flere sjeldne plantearter som man ikke finner noe annet sted i verden. Øya er hjem til over 200 ulike pattedyr og nesten 600 fuglearter. Den mest kjente er den Sumatriske tigeren, men du finner også orangutang, neshorn, leopard, bjørn og tapir. Sumatra har over 10 vakre nasjonalparker! Kerinci Seblat National Park, Gunung Leuser National Park og Bukit Barisan Selatan National Park er de tre største.

På vest-Sumatra finner du tykke, tropiske regnskoger hvor verdens største blomst vokser - Rafflesia Arnoldii. Provinsen tilbyr flere store nasjonalparker og reservat verdt å utforske. Bukittinggi er et sentrum for kultur, musikk og mat samt at du også finner flere museer her.

Fjellkjeden Barisan ligger i vest. Her finner du Mount Kerinci, en aktiv vulkan som rager opp mot 3.805 m og dermed er øyas høyeste punkt. Den dype og svært interessante innsjøen Lake Toba er 100 km lang og verdens største vulkanske innsjø. Den ble dannet som følge av et utbrudd av dimensjoner for rundt 75 000 år siden! Innbyggerne bor langs kysten av Toba og kalles Bataks. Deres tradisjonelle hus kjennetegnes ved å være svært fargerike og med noe uvanlige tak.

Bohorok Orangutang Viewing Centre er lokalisert rundt Bukit Lawang. Det har vært i drift i rundt 30 år og hjelper disse fantastiske dyrene å tilpasse seg naturen igjen etter fangenskap. Det arrangeres fôring av dyrene et par ganger daglig hvilket gir deg en perfekt mulighet til å observere dem på nært hold.

Aktiviteter på Sumatra

Volcano Gunung Sibayak er en populær destinasjon for dagsturer. Turen til topps tar noen timer men er helt klart verdt det, utsikten herfra er glimrende! Under nedstigningen mot Berastagi kommer du forbi noen herlige varme kilder hvor du fint kan slappe av en liten stund.

Lyst å teste noen av verdens beste bølger? Øygruppen Mentawai ligger rundt 150 km fra vestkysten av Sumatra og er en magnet for surfere. Sipura, North Pahai og South Pagai er de største øyene. Mer utviklet er øyene Karang Bajat Island, Mainuk Island og Mapadegat på Sipora Island - her finner du restauranter, hoteller, barer o.l. Mentawai er også bra for dykking!

Gunung Leuser National Park har flotte trekkingløyper tilpasset både kortere gåturer og lengre overnattingsturer. Gode sjanser for å få et glimt av de enestående orangutanger! For å komme hit tar du buss fra Medan til Bukit Lavang. Sjekk ut Tengkahan hvor det lever elefanter - kul opplevelse og nesten ingen turister rundt! Lei en lokal guide som kan ta deg med inn i jungelen. På Vest-Sumatra er det mulighet for paragliding.

Klima på Sumatra

Den beste tiden å reise til Sumatra på er mellom mai og juni, samt mellom september og oktober. Regntiden starter rundt november og varer til mars i sør, mens den i de nordlige områdene starter allerede i oktober. Den travleste tiden i forhold til turisme er i månedene juli og august samt rundt juletider.

Vil du reise til Sumatra?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Sumatra og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

 

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL INDONESIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...