{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
phnom-penh-cambodia-royal-palace-buddha-flower-closeup-cover
phnom-penh-cambodia-royal-palace-pavilion-square-sidebar

Reiser til Phnom Penh - Byen med fire ansikter

Livlige Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad, er en by fylt med både gammel historie og nyskapende utvikling hvilket resulterer i en interessant miks. Byen er hjem til hele to millioner innbyggere og er dermed den største i landet. Phnom Penh ligger i sør og regnes som Kambodsjas viktigste knutepunkt for økonomi, historie, politikk og kultur. På 20-tallet, før Røde Khmer-tiden, ble byen kalt Asias perle.

Spør oss om reiser til Phnom Penh

Det finnes en rekke flotte og røkelsesfylte templer - såkalte wats - som er verdt å ta turen innom, slik som f. eks Moha Montrei og Wat Phnom. Wat Ounalom ble bygget i 1443 og fungerer idag som residens for landets patriark, hvilket betyr at det bor munker her. Er du interessert i relikvier bør du gå til stupaen bak hovedbygningen - her kan du få se en del av øyebrynet til selvelse Buddha! Wat Phnom dateres tilbake til 1373 og er en fredfull og hyggelig pagoda.

Kambodsjas nasjonalmuseum er verdt et besøk. Den tradisjonelle bygningen omfatter også en vakker hage. Museumet besitter noen av de flotteste og aller mest imponerende Khmer-skulpturene i hele landet. Den godt bevarte Khmer-kulturen kan også oppleves på Silver Pagoda beliggende på Samdech Sothearos bulevard. Navnet kommer av at gulvet er dekket med ekte sølv. Buddha-statuene du får se her er virkelig noe for seg selv - laget av ekte gull og dekorert med tusenvis av diamanter.

Den berømte hvite stupaen i Killing Fields forteller viktige historier for besøkende. Den bærer på mørke minner fra Røde Khmer-tiden ettersom den er en massegrav for de tusener av mennesker som mistet livet under disse grusomhetene.

Langs elvebredden er gatene livlige, spesielt på fredags- og lørdagskvelder. Opplev de dynamiske markedene, Phsar Thom Thmei, som ligger i hjertet av sentrum, og sørg samtidig for at du får med deg det kongelige palass.

Lokal transport

Phnom Penh er ikke vanskelig å navigere seg rundt i, og du kommer deg lettvint omkring enten med leiesykkel eller såkalte cyclos- sykkelrickshaw'er. Det finnes ingen bussnettverk her, så de lokale benytter seg også av cyclos, eller evt tuk-tuk. Vis imidlertid forsiktighet i Phnom Penhs ville trafikk når du beveger deg rundt i gatene.

Andre byer i Kambodsja kan nås med buss eller tog, men sistnevnte går temmelig tregt så buss er gjerne å foretrekke. Flyplassen heter Phnom Penh International Airport, og taxiene herfra inn til byen opererer med forhåndsbestemte priser (turen tar ca 30 min).

Klima i Phnom Penh

Mellom november og januar er det generelt sett fuktig og varmt vær sammenlignet med resten av året. I perioden mai/juni til oktober forekommer det ofte tropiske monsuner, og fra februar til mai er temperaturene ekstra høye - men Phnom Penh er uansett varmt året rundt.

Våre beste reisetips til Phnom Penh

Phnom Penh er et perfekt sted å oppleve kinesisk nyttår som feires i slutten av januar eller begynnelsen av februar. Da fylles gatene til randen av dragedansere og massive festivaler - en opplevelse utenom de vanlige!

Vil du reise til Phnom Penh?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Phnom Penh og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL KAMBODSJA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...