{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Vientiane - den avslappede hovedstad
Reiser til Vientiane - den avslappede hovedstad

Reiser til Vientiane - den avslappede hovedstad

På bredden av Mekongelven, der Laos og Thailand møtes, finner du Asias mest avslappede hovedstad Vientiane. Om du ikke allerede visste at dette var landets hovedstad ville du nok trodd at du var ankommet en liten by på landsbygda. Vientiane er ikke i nærheten av å være så travel og hektisk som f. eks Bangkok eller Kuala Lumpur - her er alle fullstendig avslappet! Vandre langs avenyer kledd i grønt, der fransk koloniarkitektur ligger side om side med gylne templer. Det tar litt tid å venne seg til byens rolige tempo, men så fort det er gjort er det vanskelig å vende tilbake til kjas og mas! 

Spør oss om reiser til Vientiane

Selv om Vientiane er like rolig som hvilken som helst landsbygd er det ingen grunn for at du skal kjede deg her! Det finnes flere vakre severdigheter og monumenter rundt om byen som er verdt å få med seg. En av høydepunktene i Vientiane er Patuxai, Asiassvar på triumfbuen og et resultat av den franske innflytelsen fra kolonitiden. Fra toppen av Patuxai får du vakker utsikt over byen og Mekongelven - husk for all del kamera! Rett utenfor Vientiane finner du landets viktigste tempelsamling, Pha Tat Luang. Templene er dekket av ekte gull, og former til sammen symbolet av buddhisten Loas. Templene Wat Phra Keo og Wat Sisaket, også beliggende rett utenfor byen, er i tillegg verdt å få med seg.

Vågal shopping på Morgenmarkedet!

Om du planlegger å gjøre noen gode innkjøp av typiske laotiske suvenirer er Talat Sao, eller Morgenmarkedet, stedet å dra til! Her kan du få tak i omtrent alt hjertet måtte begjære; fra elektronikk, klær og klokker til populære laotiske sølvsmykker. Men Morgenmarkedet (som for øvrig er åpent hele dagen) er imidlertid mest kjent for sine vakre vevde stoffer og skjerf som du kan kjøpe til gode priser - det vil si, om du kan prute! Om du gjør det riktig vil du få kjøpt varen du ønsker til en tredje- eller fjerdedel av først angitt pris.

Buddha-park

Den kjente buddha-parken Wat Xieng Khuan ligger rundt 25 km utenfor sentrum, og er bygget av en yogifilosof for å integrere de ulike asiatiske religionene med laotiske folkelegender. I parken finner du en imponerende samling av betongskulpturer av buddhistiske og hinduiske guder, samt figurer fra både virkeligheten og fantasien. Parken har en vakker beliggenhet langs Mekongelven, og etter en rundtur til fots kan du velge blant en rekke hyggelig kafeer langs elvebredden perfekt for en frisk drink eller en romantisk middag ved solnedgang.

Overnatting

Laos blir mer og mer populær blant turister, og antallet hoteller og andre overnattingsmuligheter øker i takt med tilbudet av rimelig flybilletter. I Vientiane kan du bo på alt fra luksushoteller til alminnelige hoteller og rimelige gjesthus eller herberger. Stort sett er det bare å spasere i gatene omkring Nam Phu Square og titte rundt, så finner du et sted å bo. I høysesong (januar) anbefaler vi imidlertid at du bestiller overnatting i forkant.

Transport i Vientiane

Vientiane er perfekt for fotgjengere! Det er nok ingen annen by i området som er så behagelig å utforske til fots. Eventuelt er et bra alternativ å leie sykkel for å komme seg rundt både sentrum og til andre nærliggende steder. Slik kan du sive rundt i eget tempo over brede avenyer eller langs Mekongelven, der lokale bønder sår og gror alle slags typer eksotiske frukter. Skulle sykling blir for tungvint er det bare å hoppe i en tuk-tuk, de finner du på ethvert gatehjørne og sjåførene bringer deg effektivt rundt for en rimelig penge. Len deg tilbake og nyt turen!

For å reise ut av Vientiane er det rimeligst og best å reise med buss. Det finner tre store busstasjoner  byen, så husk å sjekke nøye hvilken du skal reise fra. Den nordlige busstasjonen er hovedankomst- og avreisestasjon for internasjonale og langdistanseruter. Herfra kan du ta buss til Vietnam, Thailand, Malaysia samt alle storbyer i Laos. De litt mer kostbare busselskapene KVT og Laody, samt alle sørgående busser kjører fra busstasjonen Si Muang, mens busser som kjører innad i og omkring Vientiane går fra Talat Sao. Billetter kan kjøpes på lokale reisebyråer.

Vil du reise til Vientiane?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Vientiane og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL LAOS

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...