{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Maldivene

reise til maldivene | kilroy
reise til maldivene | kilroy

Reise til Maldivene

Velkommen til maldivene! Et uimotståelig paradis. En reise til Maldivene gir deg kritthvite sandstrender, svaiende kokospalmer og krystallklart turkist hav. Klimaet er også fantastisk; nedbør hører med til sjeldenhetene og temperaturene ligger stabilt på rundt 30°C året rundt. Maldivene består av 26 atoller i et område med totalt 1.192 øyer, hvorav kun 200 er bebodde. Noen av øyene er faktisk ikke mer enn 2 meter over havet! Landet er Asias minste og har rykte på seg for å ha verdens vakreste tropeøyer, noe vi overhode ikke tviler på. Hvitere strender skal du lete lenge etter! 

SPØR OSS OM REISER TIL MALDIVENE

FERIE PÅ MALDIVENE

På disse øyene handler alt om avslapning. Nyt late dager på kritthvite strender, nydelig lokal sjømat og de fantastiske dykke- og snorkleforholdene. Her trenger du nemlig ikke mer enn en dykkermaske og en snorkel for å oppleve fargerike koraller og et yrende dyreliv. Har du lyst til å prøve dykking kan du være heldig å møte på fascinerende skapninger som skilpadder, skater, hammerhai og hvalhai.

DYKKING PÅ MALDIVENE

Det første du kommer til å legge merke til når du reiser til Maldivene er det krystallklare vannet: dette er et dykkerparadis med fargerike opplevelser for deg som vil oppleve livet under vann. Det spesielle med å dykke her er at det ikke finnes noe fastland i nærheten, og den strenge fiskeriloven er med på å sikre et overflod av fargerike fisk og flotte korallrev under havoverflaten. Vi tilbyr unike dykkeropplevelser som alle har utgangspunkt i Malé. Uansett om du er nybegynner eller en erfaren dykker, kan vi garantere spektakulære dykk med profesjonelle instruktører.

SEILING PÅ MALDIVENE

Paradisøyene ligger som perler på en snor i det indiske hav, og da er det naturlig å teste ut noen eventyr på havet. Du kan dra på øyhopping fra Malé med andre eventyrlystne backpackere og oppleve det beste av Maldivene har å by på på reisen din hit. Om bord i båten kommer du ikke bare tett på dine medreisende, men også på lokalbefolkningen og det tropiske paradiset både over og under overflaten.

Våre reisespesialister kan hjelpe deg med å arrangere et ekte seileeventyr og gir deg de beste tipsene.

TURISME OG BACKPACKING PÅ MALDIVENE

Maldivene åpnet for turisme i 1972, og turismen har med tiden vokst til å bli en av de største inntektskildene for landet. Det er først de siste årene myndighetene har åpnet opp for turisme til de lokale øyene der maldiverne selv bor. Denne oppmykningen av reglene har gjort det betydelig enklere å reise til Maldivene på budsjett, ettersom det nå er mulig å finne relativt billig overnatting i gjestehusene på de lokale øyene. Unngå all inclusive på et stort resort og skaff deg heller en mer ekte opplevelse av livet på disse vakre øyene.

MALÉ - HOVEDSTADEN PÅ MALDIVENE

Hovedstaden Male har rundt 75.000 innbyggere en av verdens minste hovedsteder. Besøker du byen bør du ta turen innom den gamle basaren og det lokale fiskemarkedet for å få et innblikk i lokalbefolkningens hverdag. Få også med deg The Local Market på den nordlige delen av havnefronten, der de selger lokalproduserte varer fra små boder. I Malé kan du også beundre den vakre, 400 år gamle moskeen Hukuru Miskiiy, også kjent som Friday Mosque. Ved siden av moskeen ligger enda en attraksjon som er verdt å få med seg, nemlig Mulee-aage palasset. 

KLIMA PÅ MALDIVENE

Maldivene har et tropisk klima og derfor er også været på Maldivene er helt fantastisk - varmt, fuktig og solrikt året rundt. Gjennomsnittstemperaturen ligger på ca. 29-32 grader. April er årets varmeste måned mens desember er den kaldeste. Januar og februar er de tørreste månedene, og det faller mest nedbør under monsuntiden fra mai til september. Den beste tiden å reise til Maldivene på er mellom desember og april, da himmelen er skyfri og fuktigheten er på sitt laveste. 

MAT OG DRIKKE PÅ MALDIVENE

Maldivene er omringet av hav, så her kan du glede deg til vanvittig god fisk og sjømat. Særlig tunfisk bør nevnes! Det hjelper også at lokalbefolkningen selv fisker og kokkelerer deilige retter av naturens friske råvarer. På Maldivene kan du også få fantastisk arabisk, indisk og orientalsk mat.

Test ut noe god mat mens du er her! Prøv fiskesuppen (Garudhiya), Mas Huni (revet røkt tunfisk), fiske curry, Bis Keemiya (samosa) og en liten søtsak Aluvi Boakibaa (kokosnøtt kake).

REISETIPS TIL MALDIVENE

Fordi Maldivene er et islamsk land er fredager og lørdager nasjonale helligdager, noe som betyr at de fleste butikkene holder stengt. Dersom du bor på en av turistøyene merker du likevel lite til dette. Det er i det hele tatt store forskjeller på det å bo på de lokale øyene kontra det å bo på turistøyene. Mens turistøyene eksisterer i en slags boble, der det meste er tillatt, er det mer konservativt på de lokale øyene. Her er hverken alkohol eller svinekjøtt tillatt, og man bør unngå å vise for mye hud. Bor du på en av turistøyene derimot, må du gjerne gå rundt i bikini hele tiden.

BO PÅ LOKALE ØYER

Fordelen med å bo på de lokale øyene er at det er billigere, samtidig som det gir deg en mer autentisk opplevelse. Her kan du mingle med de lokale, spise god lokal mat og besøke ekte kulturelle attraksjoner. For reisende på budsjett bør du sjekke ut øyene Dangheti (den mest backpacker-vennlige øya), Rasdhoo, Maafushi og Felidhoo. Sjekk ut våre tips til Maldivene på budsjett her

Skal du oppleve noen av de forskjellige øyene, kan du spare mye penger på å hoppe på de lokale fergene kontra småflyene eller hurtigbåten. Hvis du ikke har dårlig tid, så er dette absolutt et godt tips! Sett deg ned med litt snacks i bagen, nyt utsikten over krystallklart vann og solen i ansiktet.

VIL DU REISE TIL MALDIVENE?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Maldivene og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

BOOK ET MØTE MED OSS

 

Steder du bør oppleve på reisen til Maldivene

Maldivene er rett og slett uimotståelig med sine kritthvite sandstrender, svaiende kokospalmer og turkise hav. Her er klimaet varmt, fuktig og solrikt året rundt, og i hovedstaden Malé kan du få et innblikk i lokalbefolkningens hverdag.

Reiseinspirasjon til Maldivene

Se flere artikler her
alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL MALDIVENE

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...