{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
guatemala-city-favela-cover
guatemala-city-cross-hill-sidebar

Reiser til Guatemala City - koloniby møter mayakultur

Å utforske Guatemala innebærer en fantastisk reise for aktive backpackere! Den antikke mayakulturen, sjarmerende kolonibyer og en imponerende natur gjør landet til en svært fascinerende destinasjon. Hos KILROY finner du billige reiser til Guatemala City!

Spør oss om reiser til Guatemala City

Guatemala City er landets hovedstad i tillegg til at det er den største byen i Mellom-Amerika. Det er et sentrum for finans og politikk, samt et knutepunkt for transport både innad i Guatemala og til nærliggende land. Landets største internasjonale flyplass La Aurora finnes også her, i tillegg til hele 10 universiteter!

Guatemala City ligger i en dal og består av flere historiske og arkitekturisk interessante bygninger. Byen har over 3 millioner innbyggere, og fortsetter stadig å vokse. De ulike områdene og gatene er enkle å navigere rundt i og tilbyr et mangfold av hoteller, gallerier, musèer, barer, restauranter og butikker såvel som ulike kulturelle aktiviteter. Midt i det moderne bysentrum finnes det fremdeles noen gamle ruiner etter den antikke mayabyen Kaminaljuyu. Enkelte av ruinene har blitt offer for motorveier og kjøpesentra, men bl.a det høytidelige sentrumsområdet av Kaminaljuyu er i dag en beskyttet park.

Zone One i hjertet av Guatemala City regnes som byens historiske sentrum. Her ligger Metropolitan Cathedral, Presidential House, National Palace, National Library og Central Park. Zone Ten, også kalt Zone Via, er stedet for underholdning og popkultur. Man finner også finansdistriktet samt de fleste ambassadene her. Utvalget av restauranter, hoteller og nattklubber er absolutt byens beste! 

Transport i Guatemala City

Det finnes ingen spesielt effektive transportmidler for lokal trafikk i Guatemala City, dog har de nylig innført et system hvor busser opererer i egne felt på veiene noe som har forbedret situasjonen litt. Generelt sett er det ingen som tar beina fatt, i stedet benytter folk seg stort sett alltid av taxi eller buss. Du finner to typer taxier, hvor de med taxameter må forhåndsbestilles - men er tryggere enn de som praies på gata. Avhengig av dine prutekunnskaper kan disse til og med ende opp rimeligere enn de uregistrerte taxiene.

Fra flyplassen er det enkelt å få tak i taxi samt at de opererer med faste priser - imidlertid noe høyere enn standard takst. Det går minibusser til Antigua flere ganger daglig og koster rundt 8-12 USD pr person. Når du benytter deg av buss bør du tenke på at tryggheten er best på første klasse i tillegg til bedre komfort. Buss fungerer også godt til alle landets store byer så vel som nabolandene, og prisene er forholdsvis lave.

Sikkerhet i Guatemala City

Vær obs på byens farlige soner, og husk at byen generelt sett har et dårlig rykte når det gjelder sikkerhet. Dette betyr at du bør bevege deg med forsiktighet om kveldene (og aller helst unngå det). Du oppdager raskt at byen uansett blir temmelig stille på denne tiden av døgnet, ettersom andre også har hørt om nattens farer. Hvis du benytter deg av lokalbusser bør du tenke på at mesteparten av landeveisrøveri skjer i nettopp disse. Guatemala City har tidligere opplevd store ødeleggelser som følge av jordskjelv, men byen har ikke hatt noe skjelv siden 1976.

Vil du reise til Guatemala City?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Guatemala City og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE I MELLOM-AMERIKA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...