{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
managua-skyline-nicaragua-cover
managua-cathedral-nicaragua-sidebar

Reiser til Managua - storby "latino style"

Managua er en typisk latinamerikansk storby med alt det måtte innebære; skitne gater, fattigdom og bråkete trafikk. Men her du kan imidlertid også oppleve de beste salsafestene du noensinne vil finne! Selv om Managua ikke er verdens koseligste storby fungerer den utmerket som transportbase på ditt eventyr i Mellom-Amerika. Se hvordan de lokale innbyggerne danser og har det moro under festivaler, og lær deg å leve etter Nica standard! Hos KILROY finner du billige reiser til Managua!

Spør oss om reiser til Managua

Managua ligger til ved Lake Managua, og med sine 1.5 millioner innbyggere er landets hovedstad en vibrant storby samt sentrum for økonomi, kultur, industri og utdanning. Managua er den største og mest utviklede av alle byene i Nicaragua, og du vil oppdage hvordan andre kulturer har satt sine preg ettersom det bor mange immigranter fra både naboland og USAher. Managua ikke fremstår kanskje ikke som den perfekte storby, så du vil definitivt bli overrasket over å finne utmerket sushi, gode franske og meksikanske restauranter og moderne kjøpesentre! Du vil finne alt av ordinære tjenester som bank, minibank, lege supermarked og turistkontor i tillegg til store kjøpesentre som Siman eller Plaza Inter Mall, konserter og et vibrant uteliv i Zona Hippis og Zona Rosa. Det er langt morsommere å danse salsa her enn hjemme i Norge!

Gjennom årene har kraftige jordskjelv ødelagt deler av byen, noe Managua bærer preg av. Det historiske sentrum ligger i Plaza de la Revoluciòn, og av interessante byggverk kan vi nevne Catedral de Santiago, Rubèn Dario National Theatre og National Palace of Culture, som også inkluderer National Museum. Parque Central kan skilte med historiske monumenter verdt å knipse et par bilder av. Stort sett tilbringer ikke turister mer tid her enn nødvendig, og benytter som regel Managua bare som base for transport.

Fra laguner til festivalmoro

Du kan slappe av og nyte det rolige liv ved Tiscapa Lagoon som ligger innenfor bygrensen i Tiscapa Nature Reservat. Dette er en av de mest populære, og sannsynligvis den flotteste turistattraksjonen med tilgang til en rekke gode restauranter og baldakinturer. Når det kommer til moro så er festivalen Santo Domino de Guzmàn som går av stabelen  starten av august verdt å få med. Da samles tusenvis av lokale for å feste, danse, spise og drikke mens musikkparader og kostymekledde mennesker beveger gjennom gatene. Festivalen varer i 10 dager. Alegria pos la Vida dreier seg utelukkende om livsglede, og er en fargerik festival som ankommer Managua i begynnelsen av mars og fyller gatene med parader, dansere, musikk og mat. Bør ikke gås glipp av!

Reise rundt i Managua og Nicaragua

Av sikkerhetsmessige årsaker er det best å benytte taxi uansett om det er dag eller natt. Private taxier er noe dyrere enn såkalte ÿcolectivosÿ - minibusser som kan stoppes fra gaten. Velger du taxi skal sjåføren ha ID fremme så du kan se det, og har han ikke det så sitter du sannsynligvis i en pirattaxi. Du kan reise videre til Granada, Masaya, Masatepe, Leòn, Pueblos Blancos, Rivas og San Jorge med minibuss fra UCA. Nasjonale busser til den karibiske kysten har avgang fra Mercado Mayoreo. Stort sett er buss, minibuss og taxi svært rimelig i Nicaragua. Fra Managua kommer du også videre til Costa Rica, Guatemala, Honduras eller Panama med langdistansebuss som f. eks Tica Bus, som har terminal i Barrio Martha Quezada. De fleste andre internasjonale busser har også avgang derfra.

Sikkerhet i Managua

Managua har noe urettvis fått rykte på seg for å være en farlig storby, men i virkeligheten regnes dette i følge statistikker som Mellom-Amerikas tryggeste! Generelt sett får man imidlertid ikke et særlig betryggende inntrykk av byen, og du blir konstant advart av fremmede. Men likevel har altså så mange turister vært her uten å oppleve problemer. Vi anbefaler at du legger igjen alle verdisaker på hotellet (gjerne i safe om mulig), og alltid benytter taxi som transport - spesielt etter kontantuttak i bank eller handlerunder, da de lokale vil se på deg som rik og et fristende mål for tyveri. Du bør oppføre deg selvsikker og vaktsom i Barrio Martha Quezada og rundt kjøpesentre. Om bord i minibussene er det trangt og folksomt hvilket skaper perfekte forhold for lommetyver, så vær på vakt.

Vil du reise til Managua?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Managua og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NICARAGUA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...