{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
christchurch-city-view-at-sunset-cover
christchurch-new-zealand-fountain-cover

Christchurch - Porten til Sørøya

Christchurch er den største byen på New Zealands sørligste øy og er ofte det foretrukne startsted for opplevelsesturer på øya. Lei en bil eller en campervan og ta en roadtrip rundt Sørøya!

Spør oss om reiser til Christchurch

I Christchurch jobber de sakte men sikkert med å gjennoppbygge byen etter at en serie kraftige jordskjelv rammet Christchurch i 2010 og 2011. Jordskjelvene forårsaket massive ødeleggelser, spesielt i sentrum av byen hvor flere gamle bygninger ble nærmest jevnet med jorden. Som en konsekvens ble flere bygninger senere revet med den hensikt å gjenoppbygge byen til å kunne tåle fremtidige jordskjelv. Siden den gang har byen vært under rekonstruksjon og den indre delen av byen er fortsatt ansett som "work in progress".

En engelsk by

Christchurch blir ofte kalt den mest "engelske" byen utenfor selve England, noe du selv fort vil oppdage etter ankomst. De lokale holder stolt på sine engelske tradisjoner som i sin tid ble brakt over av kolonistene. Med små hager, parker og de gjennværende gamle gotiske byggningene er det lett å kjenne igjen noe av sjarmen som England er så kjent for. 

I hjertet av byen

Christchurch er en universitetsby med grønne parkområder. Den store katedralen regnes av de lokale som byens hjerte, men katedralens karakteristiske tårn ble dessverre ødelagt under jordskjelvene og katedralen er derfor stengt for besøkende på ubestemt tid mens restitueringsarbeidet pågår. I mellomtiden kan du besøke den midlertidige katedralen - Transitional Cathedral. Det er den eneste katedralen i verden som stort sett er laget av papp! Er du interessert i kunst er det mye å velge mellom - sjekk ut f. eks Art Centre som holder til i den gamle delen av Canterbury Universitet. 

Slipp fri barnet i deg

Ved å rusle rundt i sentrum av Christchurch får du raskt en følelse av hvordan byen pleide å være før jordskjelvene. Selv om mange bygninger står tomme har jordskjelvenes ødeleggelser også muliggjort nye og innovative byggingsprosjekter. En av disse er Margaret Mahy Playground, som er sagt å være den største lekeplassen i den sørlige hemisfære! Lekeplassen er på størrelse med et helt boligkvartal og har utallige rutsjebaner, husker, og trampoliner. Og det beste med det hele: det er helt gratis! Så her har du alle muligheter til å slippe fri det indre barnet i deg.

Et lite stykke Venezia…

Elven Avon flyter rolig forbi byens vakre parker og rundt bygningene. Hvorfor ikke slå deg ned i en "punt" og nyte den rolige atmosfæren - en punt er en liten båt ikke helt ulik gondolene i Venezia! Om du enda ikke har vært i denne romantiske italienske byen er Christchurch absolutt en verdig erstatter.

Høydeskrekk?

Hva med å ta Christchurchs berømte taubane og sjekke ut byen fra høyden? Taubanen er 1 km lang og når opptil 500 meter over havet - kanskje ikke å anbefale hvis du lider av høydeskrekk...! Hvis du heller foretrekker å holde deg på bakkenivå kan du hoppe på en trikk og ta den vakre parken Oxford Terrace og byens 300.000 innbyggere i nærmere øyesyn.

I nærheten

Lyst å teste ut surfing eller dyppe bena i sjøen? Da bør du sette kurs mot kystforstaden Sumner. De som liker å fiske kan velge blant flere gode elver i området rundt Christchurch hvor du kan prøve fiskelykken. Gå heller ikke glipp av sjansen til å svømme med delfiner i Akaroa. Alt dette finner du rett utenfor Christchurch bygrense! Sør-øya byr også på mange av New Zealands ølbryggerier som du kan besøke og være med på ølsmaking og guidede rundturer samt få et dypere innblikk i de ulike øltypene.  KILROY kan være behjelpelig med å organisere et utall spennende aktiviteter på reisen din! Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Reise rundt

Christchurch har et velfungerende nettverk av bussruter både innad i byen og til andre destinasjoner på sør-øya. Det finnes videre et par ulike adventure-selskaper som tilbyr busspass med konseptet "hop-on-hop-off", hvilket er et økonomisk alternativ for de som ønsker friheten til å reise mye samtidig som man kan stoppe hvor man vil. Å ta beina fatt er et annet bra alternativ for å utforske byen ettersom forholdene for fotgjengere er på topp!

Lyst å bli litt lengre…?

Om du planlegger et lengre opphold og har som mål å utforske hele New Zealand anbefaler vi å vurdere leie av egen campervan - en enkel og super reisemetode! Med campervan får du virkelig følelsen av frihet, og du kan oppleve landet helt etter eget tempo. Det finnes massevis av campingplasser rundt om på både Nord- og Sørøya, hvorav de fleste ligger til i vakre naturomgivelser.

Er du derimot ikke helt trygg på å kjøre selv kan du kjøpe busspass som er spesielt designet for backpackere med massevis av kule stopp på ruten, og du får mulighet til å stoppe og hoppe på igjen hvor du vil. Om bord på bussene får du egne guider som ikke tar en krone for å fortelle deg alt om sitt høyt elskede land, samt at de i tillegg mer enn gjerne hjelper til med å finne overnatting på din utvalgte destinasjon for natten. Bussene stopper på alle steder av interesse langs rutene, som f. eks vulkaner, isbreer, utsøkte strender, regnskoger, historiske Maori-områder - alt avhengig av hvilken rute du velger.

Landets jernbane er også omfattende og dekker både nord- og sør-øya. Vi kan tilby flere ulike alternativer for billeie på Sørøya. Vi har konkurransedyktige priser og massevis med erfaring i å finne de beste tilbudene for nettopp deg! Husk også at vi tilbyr egne flybilletter med spesielle vilkår for student og ungdom.

Ankomst til Christchurch

Flere større flyselskaper tilbyr flybilletter til Christchurch fra Europa via Asia og Oceania. Det er en lang reise så vi anbefaler å legge inn en eller to stopovers på reisen. Typiske stopovers er Abu Dhabi, Singapore eller Sydney. Ta kontakt med en av våre reisespesialister og få gode tips om hvordan du kan få mest ut av din reise til New Zealand og Christchurch. 

Hvis du også skal utforske Nordøya kan du reise til Christchurch med bus og ferge som går mellom de to øyene.  

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NEW ZEALAND

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise
alt

Kunne du tenke deg å studere på New Zealand?

Vi samarbeider med flere universiteter i New Zealand, og tilbyr gratis studieveiledning.

Les mer om å studere på New Zealand

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...