{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
northern-island-new-zealand-rotorua-steam-cover
northern-island-new-zealand-hobbiton-cover

Reiser til New Zealands nordøy - Opplevelser og muligheter!

New Zealand - landet med den lange hvite skyen er kanskje lite av størrelse, men derimot stor på opplevelser og muligheter! Noen av øyas mange høydepunkter består av Auckland, Bay of Islands, de vulkanske gjørmene med sterk (!) lukt, de varme kildene rundt Rotorua, fascinerende maori-kultur i Taupo og den kunstneriske og kulturelle byen Wellington.

Spør oss om reiser til Nordøya

De med begrenset tidsskjema kan nå over disse hovedattraksjonene på 8-10 dager. Har du derimot mer tid til å la deg fange av New Zealands ånder kan du reise langs den østlige kysten og beskue Stillehavet slå mot strendene, og videre til White Island hvor det er mulighet for fotturer på en fremdeles aktiv vulkan! Vi anbefaler også fotturer på Mt Egmont og Mt Tongariro. Trenger du en forfriskelse - sett kurs mot vingårdene i regionen Wairarapa for et glass chardonnay eller tre...

Backpackertips

Transportmessig kommer du sannsynligvis best ut av det ved å leie egen bil eller bobil, slik at du får maksimal frihet og fleksibilitet til å utforske hva New Zealand har å tilby. Landet har en imponerende variasjon av muligheter, så et godt tips er å lese om det på forhånd - du blir garantert overrasket. Leiebil eller bobil er absolutt økononisk med bensinpriser nede i behagelige 1.60NZD pr liter!

Aktiviteter på nordøya

Som de lokale kiwiene sier, New Zealand er et soleklart valg for de som søker litt mosjon! Landet har en lang kystlinje på hele 14.000 km, så her er det bare å gripe surfebrettet og kaste seg ut i bølgene eller dykke ned under overflaten og teste ut bra dykkemuligheter. Pahia og Bay of Islands er et mekka for seilturer og annen vannsport. Landkrabber vil også føle seg hjemme på New Zealand. I nasjonalparkene finner du et bredt utvalg fotturer med både kortere dagsturer og lengere turer på 2-3 dager. For litt mer adrenalin er valget enkelt - kom deg opp på Skytower i Auckland på kveldstid, få en strikk rundt bena og kast deg utenfor kanten! Maori-kulturen verdsettes høyt på New Zealand, og for å lære mer om de første polyneserne som ankom landet er Taupo rette destinasjon. Her kan du besøke et kultursenter samt beskue et imponerende kveldshow fylt med dans, mat og krigsrop!

Overnatting på nordøya

Det er et svært bra nettverk av hosteller og hoteller over hele New Zealand. Under høysesong er det en god idè å forhåndsbooke din overnatting. Det finnes rikelig med campingplasser i tillegg til at nasjonalparkene ofte har et utvalg campingområder med fasiliteter. De fleste campingplasser har også strømforsyninger for bobiler. Et standard rom/sovesal koster 15-30NZD.

Shopping & natteliv

I Auckland finner du svært bra shopping-muligheter blant både store varehus og mindre butikker. Wellington er også et bra sted å legge igjen en dollar eller to, her finner du mer trendy og alternative butikker enn i Auckland.

Auckland og Wellington har det beste utvalget av restauranter, barer og nattklubber. Pubene holder som regel åpent til 01.00 og nattklubbene til rundt 03.00.

Mat og drikke

New Zealands kjøkken består av en blanding av europeisk, asiatisk og polynesisk mat, noe som skulle tilfredstille enhver smak. Du finner rikelig med saftige biffer, mørt lammekjøtt og fersk fisk. Lokale vingårder og bryggerier sørger for utmerkede forfriskelser til ditt måltid. En øl koster rundt 3.80NZD.

Lokal transport

New Zealand har et nasjonalt bussnettverk som opererer rundt på sørøya. Det finnes også et par adventure-selskaper som tilbyr hopp-på/hopp-av busspass, et alternativ der du får bra valuta for pengene samtidig som du opplever mer under selve reisen! Ruller du avgårde med leiebil på egen hånd kan du forvente deg en forsinkelse eller to - av en eller annen grunn pågår det alltid veiarbeid på New Zealands veier...!

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NEW ZEALAND

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise
alt

Kunne du tenke deg å studere på New Zealand?

Vi samarbeider med flere universiteter i New Zealand, og tilbyr gratis studieveiledning.

Les mer om å studere på New Zealand

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...