{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Ainos første gruppereise - til Sør-Afrika

DSC07602 (1)

Å reise alene - men ikke ensomt

Gruppereiser er kjedelig, sa du? Ikke med KILROY – vi ser på det som en fin måte å møte nye folk å reise med på. Vi har tatt en prat med Aino, som nylig dro på sin første gruppereise til vakre Sør-Afrika. Fra Cape Town hele veien til Kruger nasjonalpark, samtidig som hun også besøkte noen av KILROYs frivillige prosjekter. Les videre, for dette hørtes ut som en fantastisk reise!

G Adventures Group In Peru
Aldri mer kjedelige gruppereiser
Vi vet ikke med dere, men for mange er en gruppereise en gjeng med gamle mennesker som sitter på en buss sammen og kjører rundt fra turistfelle til turistfelle. Skrekk og gru! Hos KILROY gjør vi gruppe eventyr litt annerledes. Basert rundt eventyr og nackpacking, er det mange inkluderte aktiviteter, men også mye fritid. Og viktigst av alt: likesinnede folk å reise med som, med litt flaks, vil bli venner for livet.
Sjekk ut flere gruppereiser

Så, hvordan var det å reise på din første gruppereise?

For å være ærlig, visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg mener, det jeg har sett for meg av gruppereiser er at de er ganske kjedelige for de som er litt eldre. Du går i kø, følger etter en guide og setter deg tilbake på bussen etter å ha gjort de typiske turistete greiene. Men siden KILROY er kjent for å reise litt mer utenfor allfarsvei - turer laget for de litt mer eventyrlystne - var jeg nysgjerrig på å se hvordan det ville være å reise i en liten gruppe gjennom dem. Jeg er så glad for å si at det ikke har vært kjedelig et eneste øyeblikk. Rett etter at vi ankom Cape Town hadde vi et fullpakket program fullt av aktiviteter. Vi gjorde selvfølgelig noen av de litt mer turistete aktivitetene også, som å besøke Boulders Beach for å se pingvinene chille på stranda, men også noen mer autentiske ting som å besøke Sunshine Educare frivillighetsprosjektet utenfor Cape Town og camping og safari i Kruger nasjonalpark. Å høre dyrelivet rundt deg om natten er en så sinnsykt spesiell følelse som det er vanskelig å beskrive.

Jeg tror det hjelper at gruppereisen gjennom KILROY var fullpakket med aktiviteter du det er vanskelig å gjøre på egenhånd, som frivillig arbeid, safari og camping i naturen, noe som fikk det til å føles som en mer felles opplevelse enn å bli med på en tur av folk som reiser. Jeg tror det har vært en av mine mest aktive ferier så langt, så det sier endel. Det er definitivt ikke bare å sitte på en buss, følge programmet mens du slapper av – på slutten av dagen vil du være døds sliten!

Men det skal sies at det ikke bare var fryd og gammen: malariapillene ga meg så livlige mareritt at jeg måtte slutte å ta dem etter et par dager. Uflaksen min sluttet ikke der, siden jeg var den eneste i vår lille gruppe som ble matforgiftet av en iskrem kjøpt på et lokalt supermarked (av alle ting!). Selv om ting som disse aldri er gøy å oppleve, er det ikke verdens undergang, og det blir tilslutt gode historier å fortelle etterpå.

Gruppen min var også veldig morsom å reise sammen med! Vi var en haug med forskjellige karakterer, men en god blanding alle sammen. Det er alltid folk du trives med mer enn andre, men det hjalp absolutt at alle var veldig gira på å reise til Sør-Afrika og prøve mange nye ting mens de var i utlandet. Det er en helt annen setting sammenlignet med noe som et klasserom, hvor man blir tvunget til å tilbringe tid sammen med å gjøre noe som (sannsynligvis) er kjedelig.

808265BD 2CC4 42C4 94D8 601619FD97CE
KILROY Volunteering Image South Africa
Håndplukkede etiske frivillighetsprosjekter
Det er alltid mye snakk om rettigheter og feil når det kommer til frivillig arbeid i utlandet. Det er så mange uetiske praksiser i frivillighetens verden, og hva er vel galt med å gjøre en innsats hjemme, i ditt eget lokalsamfunn? Rettferdige poeng, men det er så mye du lærer om verden OG deg selv når du virkelig blir kjent med et lokalsamfunn som frivillig. Det er veldig forskjellig fra backpacking på tvers av flere land, og det er heller ikke noe du lærer hjemme. Hos KILROY er vi stolte av å samarbeide tett med de beste prosjektene, over hele verden. Det betyr at vi besøker dem selv, og vurderer om prosjektene holder våre høye krav. Sjekk dem ut nedenfor!
Frivillig arbeid

Er ikke frivillig arbeid i Sør-Afrika bare med på å bygge opp under konseptet om "hvit frelser"?

Det er et gyldig poeng, men fra det jeg har sett er det mye flott arbeid som gjøres på frivillighetsprosjektene vi besøkte. Prosjektene og lokalsamfunnene er veldig avhengige av frivillige for å kunne gjøre jobben sin, og heldigvis er det mange flinke folk som ønsker å hjelpe. Frivillige i KILROY-prosjekter jobber for å øke selvforsyningen og menneskers evne til aktivt å forbedre sine egne liv. Som frivillig er du ikke der for å redde noen. For deg er det også en læringsprosess, så behandle den som sådan og bli kjent med kulturen og styrken til landet du besøker. Bare sørg for å være åpen for lærdommene til lokalbefolkningen!

Og angående den lokale organisasjonen: jeg ble utrolig imponert over hvor godt prosjektene jeg besøkte ble drevet. På Sunshine Educare-prosjektet underviser og passer frivillige, barn mellom 3 måneder og 6 år. Du hjelper til med mye forskjellig og hjelper barna med matte/telling og lesing samt vanlig førskoleopplæring. Førskolen er også veldig viktig for barnas helse, da den gir ordentlige måltider som støtter vekst og utvikling. Samfunnene her i området er ekstremt fattige og barn må ofte overleve på tørr hvit ris, maisgrøt eller brød uten noe på. Dette betyr at prosjektet ikke bare forbedrer utdanning, men også bekjemper underernæring og alle effektene som følger med det.

Vi brukte også tid på programmet for truede arter. Dette prosjektet er noe helt annet, ettersom frivillige hjelper til med å beskytte noen av Afrikas truede dyr som neshorn og geparder. Det ligger i Limpopo viltreservat, omtrent fire timers kjøring fra Johannesburg. I dette reservatet er det mulig å se "The Big 5", så som frivillige på dette prosjektet måtte vi lære grunnleggende overlevelsesferdigheter i bushen for å kunne nærme oss og observere dyrene. For noen kan det være kjedelig, men hvis du vet at du elsker natur og dyr, er dette en veldig kul måte å komme tett på de virkelig sjeldne dyrene og bidra til å beskytte dem mot krypskyting. Uten frivillige ville ikke dette programmet vært i stand til å dekke så mye terreng som de gjør, og det ville ikke vært like effektivt for å beskytte dyrene.

Så for å oppsummere: Det trengs definitivt frivillige for å fortsette disse viktige prosjektene. Bare sørg for at du gjør frivillig arbeid av de riktige grunnene og sørg for å lese deg opp før du drar.

IMG 0302 (1)

Du nevnte også safari: var dette første gangen din, og hvordan var opplevelsen?

Det var min første gang på safari faktisk, så dette eventyret var et av mange første opplevelser! Du kan egentlig ikke dra til sørlige Afrika og ikke dra på safari, og jeg tror jeg fikk oppleve en av de beste utgavene av det. Mens vi var i Sør-Afrika hørte vi mye snakk om at Kruger er veldig undervurdert og at mange bare skryter av de andre sørafrikanske landene. Selv om det er sant at noen av nabolandene kanskje har flere dyr der det for eksempel er lettere å se leoparder, er Sør-Afrika fortsatt et flott reisemål for å dra på safari.

Det er også en safari destinasjon som er ganske mye billigere sammenlignet med de fleste andre afrikanske land. Kruger er svært, og mengden dyreliv er svimlende. Men det som gjør det spesielt er at du faktisk kan bo og overnatte i parken, noe vi gjorde. Vi sov noen netter i telt, og noen netter i hytter avhengig av hvor i Kruger vi befant oss. Enten det er telt eller hytter, er dyrelydene om natten inkludert, så hvis du sover lett bør du definitivt ta med ørepropper. Annet praktisk utstyr: kikkert. I motsetning til det du ser på TV, er ekte dyr ikke alltid rett ved siden av safaribilen.

Vi hadde safariturer både på dagen og på kvelden, som var to helt forskjellige opplevelser. Dyrene kommer virkelig til live om natta, og det er så mange lyder rundt deg som gjør at du føler at du virkelig er ute i villmarken. For turene etter solnedgang vil jeg anbefale alle som leser dette å ta med en hatt og solbriller eller noe annet for å dekke ansiktet ditt. Guidene bruker lys for å få øye på dyr, og tiltrekker seg massevis av insekter som flyr deg rett i ansiktet. Dyrelivet er imidlertid verdt det! Under safarien så vi så masse dyr som elefanter, sjiraffer, gnuer, løver, hyener og sebraer. Selvfølgelig er det ingen garanti for at du vil se noe siden Krugers savanner er enorme, men spenningen ved å utforske og oppdage nye dyr er ulik noe annet.

Jeg tok utrolig mange flotte bilder, men de slappe løvene som er sett på denne siden er definitivt min favoritt - sjukt majestetiske skapninger. Du må imidlertid være forberedt på de lange kjøredagene: det kommer til å bli lagt inn pauser, men på safari tilbringer du mye tid i bilen mens du sitter og ser deg rundt - det er ikke bare spenning og action.

A group of lions on the savannah of Kruger National Park in South Africa

Hadde du villet bli med på noe slikt igjen?

Definitivt! Siden jeg kom tilbake fra Sør-Afrika, planla jeg nok en stor tur til Indonesia for å lære å surfe, og jeg er sikker på at dette ikke vil være slutten på store eventyr for meg. Når det gjelder gruppeturer spesifikt, vil jeg også si "bare prøv det": det er veldig gøy å møte likesinnede folk å reise med og få venner mens du utforsker et nytt land. Jeg kommer nok til å huske denne turen og alle de kule tingene vi gjorde resten av livet!

DSC07602 (1)

Ble du bitt av reisebasillen etter å ha lest om Ainos eventyr?

Det kan vi hjelpe deg med! Enten det er til Sør-Afrika, eller andre steder i verden - vi kan sette opp drømmereisen for deg. 

Ta kontakt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...