{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Reis mer meningsfylt til Thailand: bli kjent med deg selv og gi tilbake til verden

Meningsfull reise til Thailand | Sykle gjennom rismarker | Blog | KILROY

Reis utenom barene og strendene for å koble deg til det ekte Thailand

Surfing, dykking, festing og mye strandtid. Det er det Thailand vi alle ser på Instagram, noe som gjør det til drømmedestinasjonen for mange. Det kommer ikke akkurat som noen overraskelse at alle disse aktivitetene sannsynligvis havner på listen din når du besøker Thailand. Som med mange ting, så påvirker sosiale medier synet vårt på hva et land som Thailand egentlig handler om: ingenting av det vi skrev over er nemlig hverdagskost for de fleste thaier. Så, bør Instagrams fremvisning av Thailand være hovedmålet ditt når du reiser, eller vil du også se de autentiske sidene av landet? Det er så mye mer ved Thailand enn å surfe på Koh Tao og dykke i Phuket. La oss ta deg med på en tur gjennom Thailands villere og mer autentiske side, som kommer til å stimulere alle sansene dine!

Meaningful Thailand
South-East Asia has plenty of great destinations. But Thailand has them nicked when it comes down to sheer variety. Whether it's surfing, diving, the bustling cities or all the natural beauty you're looking for, you'll find it here. There are plenty of ways to make your travel experience richer too, for example by volunteering at a wildlife conservation project, taking cooking classes or learning to code.

Fordyp deg i thailandsk kultur gjennom autentiske opplevelser

Noen ganger er det lettere sagt enn gjort. Som turist ser du alltid fra utsiden og inn:  det er som å slå av TV-en etter å ha sett en film. Til slutt vender du tilbake til ditt eget liv i en helt annen virkelighet. Men reiser vi ikke alle for å oppleve nye ting, ulike kulturer og møte nye mennesker? Så hvorfor reise på samme tur til ulike land, gang på gang?

Hvis du føler det på samme måte, er det på tide å bryte mønsteret. Å fordype seg i noe høres kanskje ut som et buzzwords: et ord som egentlig ikke sier oss så mye. Men la oss si det sånn her: når du kommer tilbake fra en reise, vil du føle at du har besøkt et sted eller vil du føle at du fullt ut har opplevd reisemålet ditt? Hvis du er som oss, er det definitivt sistnevnte som er viktigst. Det krever en annen tilnærming til å reise, og også litt innsats fra deg når du er på tur. Ikke i form av hardt arbeid, men ved å åpne deg opp for andre kulturer, nye opplevelser og spesielt menneskene rundt deg. En fremmed er tross alt bare en venn du ikke har møtt ennå.

Det er så mange autentiske opplevelser å finne over hele Thailand, så det burde ikke være så vanskelig å finne noe som passer for deg. Men vi ville ikke vært KILROY hvis vi ikke ga deg noen fantastiske forslag! Så her kommer det et lite utvalg…

Giving back feels good!
We can't deny travel can put a strain on communities and their environments. In the ideal world, we travel without ever leaving a mark behind. While that may be wishful thinking for now, there are plenty of ways for you to give back to the places you visit even without spending large amounts of money on them. Three simple ways to give back. 1: try to spend most of your pennies locally. Instead of eating at chain restaurants, find your munch at street food vendors and shop at the market and small stalls rather than at supermarkets. 2: Leave as little waste as humanly possible. Don't overconsume and shop responsibly. 3: Volunteer while abroad. Even when on a shorter getaway, there are still plenty of ways to give back without signing up for a week of volunteering. Our tip: join a trash-picking initiative, it's simple, easy and helps the environment!

Reising som en måte å vokse og lære på

Vi liker å tenke på reise som den beste formen for utdanning. Du lærer så mye om menneskene i vår verden og måten de lever på ved å ha meningsfulle interaksjoner. Det er flere alternativer, men vår favorittmetode er å bli kjent med fjellstammesamfunnene i Nord-Thailand. Det er en del av en vandring gjennom de tette skogene over flere dager, hvor hver lille landsby har sitt eget språk, tradisjoner og klesstil. Du vil lære hvordan du kan bruke lokale fisketeknikker, samt hvordan tepper, klær og andre tekstiler lages. Autentiske lokale opplevelser er den ultimate måten å øke både forståelse og gjensidig respekt på. Du vil ikke lenger bare være en turist, og de er ikke bare verten: dere blir venner. Det er lett for oss å se på verden fra et rent vestlig perspektiv, med fokus på våre forskjeller og hvilken måte å leve på som er det beste alternativet. Men når du virkelig engasjerer deg med mennesker fra alle samfunnslag, innser du at det er mer felles grunnlag enn det så ut ved første øyekast. Av erfaring vet vi at denne personlige veksten kommer til å henge igjen resten av livet. 

Men før vi kommer til det stadiet, må vi lære å komme oss ut av komfortsonen vår. Det er naturlig å holde fast ved det vi er vant og komfortable med, selv om vi virkelig ønsker å utforske nytt territorium. Det er derfor vi anbefaler å starte med meningsfylte opplevelser som en del av en liten gruppe. Dette hjelper ikke bare med å føle deg mer komfortabel og tryggere, men bidrar også til å prosessere alt det du opplever og lærer underveis. 

Du kan lese alt om spennende historie i bøker, men det er ingenting som slår å faktisk besøke disse stedene selv. Å utforske et gammelt Khmer-tempel eller besøke Ayutthaya-tempelet for å oppleve det store omfanget av det hele gir deg en følelse av hva som faktisk skjedde tilbake i tiden. Vi anbefaler å bruke noen kroner på en lokal guide, da får du nemlig ofte den aller beste informasjonen uten å falle i turistfeller. Det er også en fin måte å få svar på alle spørsmålene du måtte sitte inne med om Thailand ettersom de fleste lokale guidene er stolte og glade for å hjelpe deg med å få den beste Thailand-opplevelsen de kan tilby.

Try ecotourism - the responsible way of travelling
So, there's actually a fourth way to give back and minimise your local footprint, and it's called ecotourism. Your destination and accommodation can make a significant difference when it comes to sustainability. Plenty of the waste and pollution caused by travelling is caused locally, by hotels and hostels that prioritise their earnings above the environment. In the past few years, there has been a countermovement where local accommodations actually play a big part in preserving the local nature and environment with help of the income generated by tourism. In some cases, there are even possibilities to help out on the supported projects if you want to. And even if you don't want to actively participate, it's easy to contribute to a more sustainable way of travelling, by simply choosing the right kind of hostel.

De beste tingene i livet er mat

Vår favoritt lokale opplevelser inneholder som regel alltid mat. Det er et av de enkleste og mest meningsfulle reisetipsene vi kan gi deg, ettersom god mat i Thailand bokstavelig talt finnes OVERALT. Vårt tips? Spør en av de lokale hvor de vanligvis spiser og hva favorittretten deres er. Sjansen er stor for at du får noe du aldri har smakt før. Selv om du ikke liker det, er det en fin måte å utvide smaksløkene. Hvis du vil være litt mer lavmælt, besøk et av de mange lokale markedene. I hver middels stor by er det garantert ett. Ta en titt på alt som tilbys og kjøp noe for å prøve det ut. Ignorer det rå kjøttet og fisken, men gå for noen thailandske frukter. Thailands nasjonale frukt, mangostan, er sannsynligvis noe du aldri har sett eller prøvd før. Det harde tykke skinnet kan ikke spises, men det knallhvite kjøttet som avsløres når du skreller det lilla skinnet vekk smaker søtt og forfriskende, og minner litt om en blanding mellom litchi, fersken og ananas. Det er imidlertid mange andre, som rambutan, dragefrukt og den kjente stinkende durianen. Noen ganger er det en elsk-hat-situasjon, men det er i det minste utallige alternativer for å prøve nye retter og snacks.

Hvis du ønsker å gå et skritt videre og utnytte det thailandske folkets kulinariske geni, foreslår vi å ta et matlagingskurs. Det er seriøst den beste suveniren du kan gi deg selv, da du kommer til å lære nye oppskrifter og lage dem hjemme i årene som kommer. Hva med deilig grønn karri, Pad Thai eller Thai nudelsuppe? Vi kjenner det rumler i magen allerede!

Og sist men ikke minst: gatemat! Tror du den beste fastfooden kun finnes der du ser en stor, gul M? Tenk om igjen: Thailand er nemlig hjem til det som kanskje er den beste gatematscenen. Det er billig, fullt av smak og levende, med hovedstaden i Bangkok som sentrum for det hele. Det sentrale gatematmarkedet yrer hele dagen, og selv om det er en overflod av restauranter rundt, kan du overleve på kun gatemat. Det er heller ikke bare for backpackere som har et lite budsjett. Du vil se mange fancy hoteller med femstjerners restauranter, men ikke bli overrasket når du ser forretningsmenn som står i kø ved gatematbodene. Hvorfor? For det er bare så sinnsykt godt! Visste du at det finnes en gatematselger med Michelin-stjerne i Bangkok? Jay Fai, også ofte referert til som ''dronningen av gatemat'', fikk det berømte kvalitetsmerket for kreasjonen av krabbeomelett, og gjorde henne til en lokal legende.

Få mer ut av reisen ved å gjennomføre en digital detox

Bruker du for mye tid på telefonen eller sosiale medier? Det er nesten vanskelig å ikke gjøre det i disse dager. Å reise er en utmerket måte å gi slipp på alle notifikasjoner, meldinger og varsler. Hvis du vil, kan du stort sett begynne med dette overalt. Men det er noen destinasjoner som aktivt stimulerer dette, eller til og med tvinger deg til det på grunn av mangel på en ordentlig internettforbindelse (til en rimelig penge). Hele veien opp til Chiang Mai nord i Thailand er det lett å legge igjen telefonen og gamle mønstre og leve livet fullt ut i en vidunderlig verden av natur og dyreliv. Gjennom fantastiske turer i fjellene og frodige skoger, eller ved å delta i et naturvernprogram så kommr du til å få en helt ny respekt og ærefrykt for Thailand og dets flora og fauna. Det er et rolig sted som fortjener din uforstyrrede oppmerksomhet. Selv om du ikke nødvendigvis MÅ slå av telefonen eller koble deg helt av, så kommer opplevelsen bare til å bli bedre om du gjør det. Ingen utenforstående distraksjoner vil få deg til å virkelig se skjønnheten rundt deg, samtidig som du får plass til å tenke og meditere på samme tid. Vi haster ofte så mye når vi er på ferie, mens vi reiser for å "få en pause" og ønsker å føle oss avslappet når vi kommer tilbake. Mindfulness er måten å gjøre det på!

Bonustips: Hvis du vil bli seriøs med mindfulness, sjekk ut yogatimene på Koh Tao. Det er en fin måte å kombinere mindfulness og eventyr i én pakke, på et fantastisk sted. Det beste stedet å finne din indre ro og nyte alt som omgir deg. Vi har tidligere skrevet et innlegg om nettopp dette emnet hvis du er interessert i å lære mer.

Få turen til å føles mer tilfredsstillende ved å jobbe som frivillig

Vi kan ikke tenke oss en måte å gjøre reisen mer meningsfylt enn ved å være frivillig. Det er mange forskjellige prosjekter der du kan skitne til hendene dine, enten det er for naturvern, samfunnsbygging eller pedagogiske formål. Bevaring av dyreliv ved Elephant Rescue and Education Centre i Bangkok er et av de mer populære alternativene, og med god grunn. Dyr har en tendens til å få frem det beste i oss, og disse store vennlige gigantene fortjener all TLC de kan få. Dyrene på senteret ble tidligere brukt som turistattraksjoner og lignende, noe som betyr at de generelt har hatt et hardt liv. Det er mange turistfeller som utnytter elefanter og andre dyr, så vi forstår hvis du er litt på vakt mot å prøve frivillig arbeid med dyr, men vi kan gå god for denne. Det er ingen lenkede elefanter til stede - noensinne, og innhegningene er store og består av naturlig habitat for å sikre at dyrene kan leve et godt liv her.

Hvis dyrevern ikke er noe for deg, er kanskje et av prosjektene i Hua Hin bedre. Over hele Thailand er det fortsatt mange lokalsamfunn som trenger en hjelpende hånd. I Hua Hin kan du støtte flere prosjekter for å forbedre lokalsamfunnet. Du kan hjelpe til i ''samfunnsbygging''-prosjektet, for å vedlikeholde og bygge hjem, skoler og andre fasiliteter i landsbyen. Det finnes imidlertid andre måter å bidra på, ta for eksempel undervisningsprosjektet, hvor du vil hjelpe barn til å lære engelsk, en verdifull ferdighet som vil hjelpe dem resten av livet.

Vil du vite mer?

Har du lyst til å reise på noen av våre fantastiske opplevelser utenfor allfarvei? Vi hjelper deg gjerne med det. Snakk med oss for å gjøre drømmene dine til virkelighet og oppdag det virkelige Thailand som så ofte blir oversett.

Få eksperthjelp her 

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...