{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

4 grunner til hvorfor jenter bør reise alene

Jente på en klippe ved havet med vind i håret

Bli selvstendig og finn din indre «mojo» når du reiser alene

Solo travel er noe alle kvinner bør gjøre. Ikke bare fordi det sykt gøy, men det er også en veldig styrkende opplevelse som lar kvinner oppleve verden på sine egne premisser. Det kan være en befriende og transformativ reise, fordi man kommer seg ut av komfortsonen sin, man møter nye mennesker og opplever nye kulturer og levemåter. Men vi skal ikke legge skjul på at det er noen sikkerhetshensyn man må ta dersom man reiser alene som kvinne, men fordelene ved å reise alene er langt større. Uavhengigheten, økt tilstedeværelse og personlig vekst er noen av grunnene til hvorfor du bør teste ut solo travel. Les mer om hvorfor vi har forelsket oss i solo reiser …

planning-guide-book-home-cover
På tide å planlegge din første solo reise?
We got your back! Du bør lese gjennom vår guide for "solo travel newbies". Den svarer på de mest vanlige spørsmålene vi får fra andre reisende som skal på sin første reise alene.
Hvordan reise alene for første gang: vår guide til suksess!

1. Så uavhengig som det kan få blitt

Noe av det beste med solo reiser er at det gir deg muligheten til å være selvstendig og selvforsynt. Når du reiser alene er du ansvarlig for din egen sikkerhet, velvære og fornøyelse, som kan være ganske berikende og styrkende. Du velger dine egne destinasjoner, velger ditt eget tempo og gjør akkurat det du ønsker i stedet for å gå på kompromiss med hva andre ønsker å se og gjøre. Du trenger heller ikke å vente på at vennene dine skal være klare til å reise, eller avtale riktig antall feriedager for å passe med planen din. Du drar dit du vil, når du vil.

Woman with a scooter in Asia with hills in the background

2. Vær mer bevisst og tilstede i verden rundt deg

En annen fordel for kvinner som reiser solo er at man kan være mer til stede og bevisst. Når du reiser alene, blir du på en måte tvunget til å være i øyeblikket og følge med på omgivelsene dine. Dette kan være en fin mulighet til å jobbe litt med «mindfulness» og virkelig sette pris og omgi deg med verden rundt deg.

Hos KILROY liker vi å reise sakte og være mer «ett» med kulturen på destinasjonen vi besøker, som passer ganske greit med en bevisst tilnærming til livet. Det dreier seg egentlig om å se mindre, men om å oppleve mer enn hva du hadde gjort dersom du kun skal krysse av ting på en liste. Hva med å starte oppholdet med å sitte på en kafe eller restaurant, kun observere menneskene rundt deg i en periode. Føler du deg tøff så kan du jo slå av en prat med noen lokale og vise en interesse i kulturen deres. Du kommer garantert til å bli overrasket over hvor mye mer du får ut av det kontra å krysse av en bucket list.

Det er mange andre ting du kan gjøre for å bli mer bevist som reisende, sjekk ut bloggen vår om mindfulness in Thailand to get some examples

Girl in hammock on a tropical beach with the ocean in the background
Woman Alone In Bangkok On A Busy Street
Solo travel for jenter & sikkerhet
Det er et tema vi snakker ganske ofte om: jenter som reiser alene bør til enhver tid være oppmerksomme på omgivelsene sine og ta forhåndsregler for å beskytte seg selv. Ikke fordi vi forventer at noe forferdelig vil skje, men det er greit å ta de nødvendige forholdsreglene uansett. Du vil ikke at turen skal bli ødelagt på grunn av en dårlig opplevelse når du er tusenvis av kilometer hjemmefra. «Sikkerhet» høres verre ut enn det er, det er ofte så enkelt som å velge trygge overnattingssteder, være oppmerksom på hvor eiendelene dine er og unngå farlige områder eller situasjoner, spesielt om natten. Dette inkluderer selvfølgelig det å gå alene på natten i lite trafikkerte gater. Men husk at du lett får deg nye reisekompiser på hostelene, så du trenger ikke sitte inne etter mørkets frembrudd.

3. Personlig vekst gjennom reiser

Selv om det er noen utfordringer knyttet til kvinner og solo reiser så er det en fantastisk mulighet for å vokse som person og finne deg sjæl. Solo travel lar kvinner oppleve verden på sine egne premisser, uavhengig av andre. Det er en mulighet til å komme deg ut av komfortsonen og stole på deg selv i ukjente situasjoner. Det gir deg også muligheten til å finne ut mer om deg selv, som for eksempel styrker, svakheter og preferanser.

Når du reise alene har du friheten til å ta dine egne avgjørelser og skape din egen opplevelse, som også kan bidra til å øke selvtilliten og uavhengigheten din. Du får også møte nye mennesker og lære deg å kjenne andre kulturer som kan bidra til å endre perspektivene du har. Kanskje du til og med ser verden med nye øyne?

Det å reise alene som kvinne kan også gi deg litt tid til å reflektere, fordi du får mer tid til å faktisk tenke over hvor du er, hva du gjør og hvorfor du er akkurat der du er. Kanskje du får tenkt over hva du faktisk interesser deg for og setter deg selv noen nye mål? Med den riktige innstillingen så kan solo travel være en transformativ reise som hjelper deg med å vokse som person, forstå mer av deg selv og verden rundt deg.

rome-italy-vatican-museum-statues-woman

4. Møt fantastiske mennesker overalt

Det mange ofte spør om når det kommer til solo travel er; «blir det ikke ensomt?».  Det å reise alene (uansett om du er kvinne eller mann) kan være en vanvittig berikende opplevelse, men du må også sosialere en del for å ikke bli sittende igjen alene. Å finne måter å komme i kontakt med andre på og finne seg nye venner er nøkkelen til å ikke føle seg ensom, heldigvis så er det en ganske enkel oppgave. Du kan for eksempel bli med på en organisert tur der du møter mange andre i samme situasjon eller så kan du slå av en prat med andre reisende eller de lokale.

Vårt beste tips er å overnatte på hostel underveis på reisen din. Historisk sett så har kanskje hostel hatt et litt dårlig rykte på seg, men det har forandret seg nå! Nå om dagen finner du hostel som er mer luksuriøse enn mange hotell. På disse hostellene så får du gjerne også mye mer for pengene som for eksempel takterrasse med eget basseng og fete barer. Det er her du treffer andre reisende som du kan henge med! Er du ikke helt komfortabel med å sove på dorm der du deler rom med andre, så er ikke det noe stress! Hosteller har private rom også. Men vil du gjøre det ekstra billig så kand et være greit å nevne at hostel har egen dorms kun for kvinner. Kanskje finner du din neste travel buddy der?

Group of travellers partying in colourful clothing

Lyst til å prøve solo travel?

Har du spørsmål om solo travel eller har du lyst til å starte planleggingen av drømmereisen – la oss hjelp deg! Våre erfarne reisespesialister vet akkurat hva som skal til for at reisen din blir perfekt.

Snakk med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...